Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dylematy przed decyzjąo zakupie
Autor Wiadomość
TomekM 
stary wyga

Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3
Piwa: 29/24
Wysłany: 2012-02-13, 10:51   Dylematy przed decyzjąo zakupie

Witam,
Jestem "po słowie" z gościem, który ma do sprzedania kampera w zabudowie weinsberg z łóżkiem pietrowym, alkowa. Autko prawie nowka,21 lat dopiero ale bardzo szanowane i po remoncie kabiny oraz spraw okolosilnikowych. W zasadzie wszystko ok gdyby nie 1/4 m2 z tylu bocznej ściany. Od zewnątrz jest równo i odgłos niczym nie odbiega od reszty budy ale wewnątrz już jest gorzej. Ścianą jest nierówna (lekko) i ewidentnie była zalana. Właściciel oczywiście nie ma pojecia kiedy to sie stalo ale na pewno już było na wiosnę 2011. I mój dylemat: czy ryzykować zakup i naprawiać czy odpuścić?
Auto naprawdę zadbane i tylko to jedno. Dach i tylną sciana które stykają się z tą felerna ją twarde.
Liczę na wasze doświadczenie.
Postaw piwo autorowi tego posta

Cykada 
weteran

Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Piwa: 12/9
Wysłany: 2012-02-13, 11:41   

temat wałkowany na forum. Do sprawy trzeba podejść ostrożnie i indywidualnie wg.zasady : na co mnie stać. jak cena jest dobra i układ Ci odpowiada to poproś kogoś z doświadczeniem kamperowym , żeby obejrzał tego kamperka.
Poza tym proponuje na forum obejrzec naprawy ścian które czesto przeobrażaja sie w remonty całego kampera.
Pokaż jakies zdjęcia.

TomekM 
stary wyga

Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3
Piwa: 29/24
Wysłany: 2012-02-13, 12:12   

No właśnie na zdjęciach nic nie widać. To jest moim zdaniem (a znam się trochę na zaciekach dachowych) sprawa albo świeża albo zatrzymana. Wylapalem to dopiero gdy obmacywalem ściany miejsce przy miejscu.
Sam nie wiem, w sumie mam warsztat stolarsko-ciesielski i fachowca od dachów w rodzinie. A zapalony jestem do zakupu strasznie. Dlatego terazszukam dziury całym albo zgnitym.

1506edi 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5D z 85r.HEKU 580
Nazwa załogi: Anna-Edward
Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2012-02-13, 16:59   

Kolego po pierwsze znajdziesz ładnego ale później dowiesz się co jest ukryte w ścianach czy suficie i nawet były właściciel tego może nie wiedzieć,LATA ROBIĄ SWOJE a reszta ładnie sie kamufluje.Jeżeli ściana była zalana to woda gdzieś musiała zejść tak ,że podłoga cierpi,a że woda nie ma gdzie zejść to rozlewa się w ścianach.Ja Z MAŁEGO zacieku koło wywietrznika dachowego zrobiłem 80% wymianę stelaża w całej zabudowie.Ale jeżeli cena jest dobra to bym inwestował,tył i tak do remontu .A resztę ścian można potraktować próbnikiem wilgoci.

P1030291.JPG
Plik ściągnięto 1957 raz(y) 86,62 KB

Odpowiedz do tematu