|
|
Co sądzicie o takiej ofercie? |
Autor |
Wiadomość |
Lalamido
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Benimar Mileo
Nazwa załogi: Ziębolce
|
|
|
|
 |
chris_voyager
zaawansowany

Twój sprzęt: BUERSTNER Viseo I 690 G
Nazwa załogi: YaskY
|
Wysłany: 2013-03-16, 16:53
|
|
|
Kolego - przebieg oraz sprzedawca oznaczają, że auto jeździło w wypożyczalni. To oczywiście nie dyskfalifikuje, ale trzeba mieć świadomość, że miało juz kilkudziesięciu użytkowników. |
_________________ https://picasaweb.google.com/yaskytour
http://camper.wschowa24.pl/
Nasz archipelag: Kreta, Thira, Thasos, Samos, Kos, Rodos, Kefalonia, Peloponez, Elefonisos, Naxos, Kithira, Amorgos, Lefkada, Skopelos ... |
|
|
|
 |
Lalamido
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2013-03-16, 17:10
|
|
|
chris_voyager napisał/a: | Kolego - przebieg oraz sprzedawca oznaczają, że auto jeździło w wypożyczalni. To oczywiście nie dyskfalifikuje, ale trzeba mieć świadomość, że miało juz kilkudziesięciu użytkowników. |
Dzięki za pierwszą opinię .
Mam pełną świadomość tego,że auto jest "po wypożyczalni" Pewnie jest zdecydowanie mocniej wyeksploatowane niż indywidualne. Z drugiej jednak strony, trudno o auto w młodym roczniku , w tak atrakcyjnej zabudowie i stosunkowo niewygórowanej cenie na naszym rynku.
Dodatkową atrakcja jest cena brutto z możliwością odliczenia 23% Vat i fakt ,że sprzedawca udziela 1 rocznej gwarancji.
Ciekaw jestem Waszych dalszych opinii.
Bardzo proszę też o wypowiedź użytkowników kamperków na podbudowie Forda z tego typu jednostką. |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2013-03-16, 17:14
|
|
|
Lalamido napisał/a: | Mam pełną świadomość tego,że auto jest "po wypożyczalni" Pewnie jest zdecydowanie mocniej wyeksploatowane niż indywidualne. Z drugiej jednak strony, trudno o auto w młodym roczniku , w tak atrakcyjnej zabudowie i stosunkowo niewygórowanej cenie na naszym rynku.
Dodatkową atrakcja jest cena brutto z możliwością odliczenia 23% Vat i fakt ,że sprzedawca udziela 1 rocznej gwarancji. |
To sam sobie odpowiedziałeś, nikt nie da Ci lepszej opini.
Lalamido napisał/a: | Bardzo proszę też o wypowiedź użytkowników kamperków na podbudowie Forda z tego typu jednostką |
Znam na forum CT takiego, co Ci powie, że tylko Ford... bo mu się Ducato... nie podobają |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
Wysłany: 2013-03-16, 17:22
|
|
|
A jakie auto nie jeździło w wypożyczalni. 90% aut z alegro, otomoto, mobile to auta z wypożyczalni. Liczy się stan i wyposażenie, przebieg przy profesjonalnym serwisowaniu jest na końcu w kryterium wartości. Lepiej kupić auto z dużym przebiegiem i serwisowane profesjonalnie, niż auto z małym przebiegiem od druciarza centusia. |
|
|
|
 |
Lalamido
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2013-03-16, 17:35
|
|
|
[/quote]
Dużo naczytałem się na forum o mankamentach tylnego napędu oraz problemów z wałem napędowym w Fordach. Znam określenie "Ford g... wort" ale mimo wszystko ciekaw jestem opinii użytkowników Forda.
Kurza twarz ! Jak to się cytuje selektywnie? |
|
|
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Piwa: 93/117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2013-03-16, 17:57
|
|
|
Lalamido napisał/a: | Znam określenie "Ford g... wort" |
...a Fiat jego brat.
p.s.
Co ciekawe,fiatów w karawaningu jest chyba najwięcej i nikt nie narzeka |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
 |
Lalamido
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2013-03-16, 18:05
|
|
|
mazzi napisał/a: | Lalamido napisał/a: | Znam określenie "Ford g... wort" |
...a Fiat jego brat.
p.s.
Co ciekawe,fiatów w karawaningu jest chyba najwięcej i nikt nie narzeka |
Gdzieś wyczytałem,że Fiat proponuje najkorzystniejsze warunki zakupu dla producentów kamperów i stąd jego popularność.
Wróćmy jednak do oferty , którą jestem zainteresowany . Warto nią sobie .... głowę zawracać? |
Ostatnio zmieniony przez Lalamido 2013-03-16, 18:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Piwa: 93/117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2013-03-16, 18:13
|
|
|
Ja nie podważam Forda, czy Fiata... ot tak mi się przypomniało...sorry za offtop
Sam mam campera citroena, który jest również Fiatem ducato . Takie same części, inny znaczek.
Mam też Nissana terrano, który jest bliźniakiem Forda mavericka. Auta wyglądają tak samo oprócz znaczka |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
 |
fousek
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Frankia Luxory 840QD 13r.
Nazwa załogi: Marcela i Kamil
|
Wysłany: 2013-03-16, 18:39
|
|
|
samochód ładny, ale bez wycieczki i obejrzenia z fachowcem mozemy sobie tu tylko gdybac |
_________________ Darz Bór |
|
|
|
 |
Lalamido
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2013-03-16, 18:55
|
|
|
fousek napisał/a: | samochód ładny, ale bez wycieczki i obejrzenia z fachowcem mozemy sobie tu tylko gdybac |
Tak, zwróćmy jednak uwagę ,że sam DEALER to pozytywna marka na naszym rynku. Dlatego , jeśli zdecyduję się na wycieczkę, to mam nadzieję,że nie będę potrzebował tabunu fachowców. Sam potrafię stwierdzić aby tyle,że podoba mi się lub nie. Mechanik ze mnie marny niestety.....
Nie sugerujcie tylko proszę ,że talent mechanika przydałby mi się w przypadku w/w egzemplarza . |
|
|
|
 |
fortero
trochę już popisał

Twój sprzęt: FIAT DUCATO KNAUS SPORT TI 650 MG
Nazwa załogi: Joanna i Rafał
|
Wysłany: 2013-03-16, 20:41
|
|
|
ja mam drugiego forda i jestem zadowolony fiata też miałem chausona alegro zrobiłem 110tyś zrobilem rozrząd i gitara to ito jest dobre zależy jak się dba o fure mercedes lepszy ale zabudowe lepiej mieć pożądną |
|
|
|
 |
chris_voyager
zaawansowany

Twój sprzęt: BUERSTNER Viseo I 690 G
Nazwa załogi: YaskY
|
Wysłany: 2013-03-17, 00:50
|
|
|
Gdyby jedna marek firm które produkują nadwozia była wyraźnie gorsza od innych na rynku już by jej nie było. Jeśli na ogledzinach auto Ci sie spodoba a zabudowa jest odpowiednia do Twych potrzeb to kupuj. Gwarancja 12 msc to dodatkowy atut a VAT do odliczenia to rzadkość. W takich okolicznościach odchodzi Ci obawa o wady ukryte, o jakieś mataczenie co do faktycznego stanu pojazdu a 23% VAT'u daje luz w likwidacji ewentualnych usterek które sie pojawia po zakończeniu okresu gwarancyjnego. Sam za podobna kasę kupiłem auto starsze, ale ze świadomością ze zakup to nie ostatni wydatek jaki poniose. Najważniejsze by funkcjonalnie Ci odpowiadało bo takich parametrów ja ilośc miejsc do spania i długość nigdy nie zmienisz, a jak stać Cię na wydanie 100.000 pln na zakup to i 3.000 na bieżące naprawy wydasz bo radość z udanej podróży będzie bezcenna. |
_________________ https://picasaweb.google.com/yaskytour
http://camper.wschowa24.pl/
Nasz archipelag: Kreta, Thira, Thasos, Samos, Kos, Rodos, Kefalonia, Peloponez, Elefonisos, Naxos, Kithira, Amorgos, Lefkada, Skopelos ... |
|
|
|
 |
Jawor_ki
doświadczony pisarz

Nazwa załogi: Asia , Adam , Julka i Igor
|
Wysłany: 2013-03-17, 07:44
|
|
|
Ten egzemplarz jest na bliźniakach , a to podnosi koszty jazdy polskimi autostradami. Jeśli chodzi o forda to jest możliwość wykupienia gwarancji na główne podzespoły w autoryzowanym serwisie. Rocznie kosztuje to 99 zł . Warunkiem jest dokonanie przeglądu na którym nie zostaną wykryte wady. |
|
|
|
 |
oli
zaawansowany
|
Wysłany: 2013-03-17, 08:28
|
|
|
Nie wypowiem się na temat tego egzemplarza,ponieważ go nie widziałem ,i trudno cos na odległosc ocenic . Odnosnie Forda powiem tak .Kamperki miałem różne .teraz mam Forda --Carado A366 podobny to tego ze zdjęcia i trudno będzie mi zamienic jego na cos innego,lepszego.Główną jego zaletą ,co niektórzy uważają za wade jest to że jest on na bliżniakach ,które powodują że jazda tym samochodem jest bardzo stabilna ,inaczej mówiąc nie buja. Możesz jechac 110 i przy wyprzedzaniu innego auto lub mijaniu np z tirem nie masz uczucia pływania samochodu po jezdni ,co niestety we wszystkich dużych kamperach na pojedynczych kołach z alkowenem problem ten występuje.Zaznaczam że problem ten wstp ,jak jedziesz szybciej jak 80 km na godz.Uważam że konstrukcja forda jest też bardzo mocna i nie widac tam delikatnosci .Odnosnie stereotyów i opini panujących na temat forda i innych marek powiem tak .Wiele samochodów ma poskęcane liczniki,po dużych przebiegach i różnie użytkowane.Np cięzarowka która teoretycznie ma ładownosc 1500kg ,często przewozi 3000,a nieraz i więcej ..No i jak ktoś kupi takie auto o przebiegu nie wiadomo jakim .wyeksplatowane ponad miare ,ale po okazyjnej cenie to nie ma się co dziwic ,ze narzeka na marke. Odnosnie zabudowy Carado ,to córka Hymera ,firma której nie trzeba reklamowac .Pozdrawiam wszystkich zakręconych Oli |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|