|
|
Przesunięty przez: janusz 2012-08-09, 16:35 |
Afryka. |
Autor |
Wiadomość |
Neela4
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-04-01, 17:28 Afryka.
|
|
|
Witam,
Zaczynam właśnie planować wyprawę do Afryki, Od góry aż po sam dół. interesują mnie kraje tj : Etiopia, Kenia, Uganda, Tanzania, Malawi, Mozambik, Zimbabwe, RPA, Angola, Kongo, Kamerun, i tak też będę chciała ułożyć trasę, żeby przejechać przez każdy z tych regionów. Biorąc pod uwagę, że zaczynam totalnie od zera, mam nadzieje ze mi trochę pomożecie, powiecie na co uważać na co nie mniej, jak wy się przygotowywaliście do takiej podróży, ja swoją planuje na koniec przyszłego roku/ewentualnie początek 2014r. dopiero, no ale trzeba zacząć się przygotowywać. Zbierać wszelkie przydatne informacje, dokładnie ułożyć trasę, zebrać odpowiednią ilość pieniędzy, no i może się znajdzie tutaj ktoś chętny towarzyszyć w śród moich znajomych nikt się nie pisze na taką wyprawę, mówią ze to szaleństwo, ale to ma być w końcu przygoda życia !
Kilka moich pytań na początek,
wyprawę póki co planuje albo z plecakiem albo 4x4 (wersja z plecakiem najbardziej mi odpowiada:) chociaż auto było by jakimś komfortem, no ale to wstępne założenia) czy ktoś mógł by doradzić jak lepiej ?
i drugie z pytań wstępnych jeżeli ktoś był może mi pod powiedzieć jakiś orientacyjny koszt takiej podróży ? Chodzi mi tutaj o ogólny taki zarys, bo kompletnie nie wiem, jak mam gospodarować gotówką, nie wiem ile mniej więcej mi będzie potrzebne kompletnie nie mam zielonego pojęcia. Jedyne co to orientowałam się w cenach wycieczek objazdowych na 21 - 23 dni, ale to w ogóle nie wchodzi w grę w moim przypadku, jechać z biurem podróży - stanowczo nie. Lepiej zorganizować się samemu i zjechać całą Afrykę
Jak na początek to chyba tyle reszta wyjdzie w czasie, będę bardzo wdzięczna za waszą pomoc!
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2012-04-01, 18:52
|
|
|
Witam zapytam przekornie dlaczego akurat na tym forum zadajesz to pytanie ?
http://dunia.pl/2011/
Dalej juz musisz pytac Nelsona on to przerobił |
|
|
|
 |
BŁĘKITNY Team
zaawansowany BŁĘKITNY - Tomasz

Twój sprzęt: Fiat Ducato Sunlight A70
Nazwa załogi: Be Young Team
|
Wysłany: 2012-04-01, 19:31
|
|
|
Ciekawe? Takie plany w Pryma Aprylis!! |
_________________ Najważniejsze to być po właściwej stronie własnego kamperka!
 |
|
|
|
 |
Zbigniew Mazur
trochę już popisał
Twój sprzęt: HYMER EXSIS 512
Nazwa załogi: ZBIMAZ
|
Wysłany: 2012-04-22, 09:43
|
|
|
|
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 358/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2012-04-23, 12:16
|
|
|
Zalozony jest temat wyjazd do Afryki,rozmowa and123 z Kazbarem/pisze z pamieci uzytkownika/,poszukaj and123 i napisz do niego na PW.Barbara |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 358/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2012-04-23, 12:24
|
|
|
wszystko jest w temacie podroze zagraniczne-Afryka |
|
|
|
 |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 23/50 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2012-06-13, 00:18 afryka
|
|
|
witam
i co w temacie? pierdu pierdu
zawracania głowy? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|