|
co o nim sądzicie?????? |
| Autor |
Wiadomość |
eg19_62
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: iveco
Nazwa załogi: ewa radek
|
Wysłany: 2012-04-16, 07:22 co o nim sądzicie??????
|
|
|
http://moto.allegro.pl/ka...2273131115.html
przymierzam się do kupna campera i chciałbym poznać Waszą opinię na temat tego z linku powyżej.
Pozdrawiam
Radek z Łodzi |
|
|
|
 |
pagand
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
|
Wysłany: 2012-04-16, 08:34
|
|
|
Ne wiem jak inni koledzy, ale to co ja sądzę o tym kamperze może być moją słodką tajemnicą, dokładnie tak samo jak Twoją dlaczego podałeś w profilu nieprawdziwe dane (np. płeć: kobieta), dlaczego nie skorzystałeś z szansy napisania czegoś o sobie (tu:Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam » To właśnie my » Wszyscy nasi ludzie) dlaczego nie napisałeś jakie są Twoje oczekiwania w stosunku do wymarzonego campera.
Ot tyle...
Oferowany camper jest super (dla jednych) i beznadziejny (dla innych).
Miłego poszukiwania. |
_________________ Rzuć mnie wilkom na pożarcie,
a wrócę dowodząc watahą.
 |
|
|
|
 |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 22/48 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2012-04-16, 08:55
|
|
|
witam
bądż delikatny i wyrozumiały nie każdy ma jasną sytuację z płcią ! może swędziały paluszki żeby coś popisać jak to na wiosne. a że padło trudne pytanie to problem. pozwolę sobie dołączyć do twojej odpowiedzi - co kto lubi
pozdrawiam
mm |
_________________ wino
kobiety i śpiew |
|
|
|
 |
eg19_62
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-04-16, 09:00
|
|
|
| jesteście strasznie czepliwi a mało pomagający. żona jest zalogowana u WAs czyli co? ja nie mogę nic pisać. |
|
|
|
 |
pagand
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
|
Wysłany: 2012-04-16, 09:21
|
|
|
Ależ oczywiście możesz i pewnie nikt Ci tego nie zabroni (choć za Admina się nie wypowiem). Natomiast nie byłoby tej "czepliwości" gdybyście wzorem większości braci forumowej zaczęli od przywitania się i napisania o sobie...wtedy byśmy wiedzieli, że raz pisze ta "brzydsza" część nicka, a raz "piękniejsza".
Nie przyjmuj a priori, że lubimy się czepiać i nie chcemy pomóc... przeanalizuj swój pierwszy post i powiedz na jakiej podstawie możemy Ci/Wam pomóc... sam samochód to nie wszystko... jedni jeżdżą na samotne wyprawy na raby, inni cztero- czy pięcioosobową rodziną na miesięczne wakacje, a jeszcze inni spędzają czas na emeryturze we dwoje na kilkumiesięcznych wyprawach... w każdym przypadku inny pojazd jest potrzebny...
Proponuję zacząć jeszcze raz i pewnie wielu kolegów mających większe doświadczenie ode mnie będzie mogło Ci/Wam pomóc. |
_________________ Rzuć mnie wilkom na pożarcie,
a wrócę dowodząc watahą.
 |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 280/1362 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-04-16, 11:03
|
|
|
pagand, | pagand napisał/a: | | Proponuję zacząć jeszcze raz i pewnie wielu kolegów mających większe doświadczenie ode mnie będzie mogło Ci/Wam pomóc. | wyjoles mi z ust te ostatnie zdanie w swoim poscie |
|
|
|
 |
eg19_62
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-04-16, 11:34
|
|
|
ok przepraszamy zaczynam od początku
teraz ja czyli Ewa mąż już w pracy
Od 15 jeździmy z przyczepą ale tylko po kraju
Chcielibyśmy spróbować turystyki camperem szczególnie że Radek nie chce już ciągać ogona- jak mówi na przyczepeOglądaliśmy już kilka ale w zasięgu do 150 km od łodzi stan daleko odbiegający od opisów.Dopiero wczoraj zalogowałam się na waszym forum i czytając wypowiedzi doświadczonych camperowców pomyślalam żę mogą nam pomóc.Jeździmy w czwórkę plus psy |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 83/78 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2012-04-16, 11:51
|
|
|
To chyba w/w będzie za mały dla Was.
Podaj też jaką sumę chcecie przeznaczyć na zakup kampera. Pozdrawiam |
_________________ Mariusz
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
eg19_62
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-04-16, 12:02
|
|
|
| do 22000 ale jak go oceniasz mam 350 km w jedną stronę żeby go zobaczyć. Facet z komisu nie potrafi pomóc bo nie wie czy ma zbiorniki na wodę i jak duże czy ma bojler,nie znam się ale camper wygląda na zrobiony a nie oryginalny czy to go dyskwalifikuje?????? |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Wrz 2010 Piwa: 580/322 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2012-04-16, 12:13
|
|
|
Co do wielkości musicie sami zdecydować. Ja mam mniejszy, jeździmy we trójkę i zależy nam na mobilności. MOja uwaga jest taka: jest to chyba samoróbka więc cena nie wygląda mi na atrakcyjną. Kolega kupił teraz Iveco z 2000 roku, I rej 2003 od razu przerobiony na kamper w stoczni jachtowej. Cena była była wyższa, ale nieproporcjonalnie korzystniejsza. Różnica w jakości pomiędzy fabrycznym kamperem a domową robotą jest zwykle dosyć duża. Cena używanych autek fabrycznych i samoróbek też się różni znacząco. Kolejnym zagadnieniem jest czy sprowadzający zapłacił akcyzę. O tym problemie możesz sobie poczytać na forum. |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 78/76 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2012-04-16, 12:17
|
|
|
No to chyba nie za bardzo na czworke. W naglowku jest napisane " trzy spania"
Sam kamper ( nie znajac jego stanu ) mi sie podoba. Z mojego doswiadczenia wynika , ze dla czworki osob ( nie mowiac o pieskach) raczej sie nie nadaje. Oczywiscie to moje zdanie. |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Yekater
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Home made
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Gru 2011 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: EU
|
Wysłany: 2012-04-16, 12:23
|
|
|
| Wyposażenie nadwozia to rzecz gustu nabywcy. Gdybym miał wybierać zabudowę na blaszaku z przebiegiem ok 300 000km a Iveco z przebiegiem 84 000km, wybrałbym Iveco. Silnik bez turbiny i intercoolera jest niewysilony i daje możliwość podniesienia mocy małym nakładem finansowym. |
|
|
|
 |
Darek1968 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-16, 13:31
|
|
|
| ja jedno dopiszę, sprzedający dokładnie pokazuje co sprzedaje a to wydaje mi się cenne, że pokazuje plusy i minusy samochodu w ofercie, jest to uczciwe (ja tego szczęścia nie miałem). Jeśli ten samochód Cię satysfakcjonuje, to ja jestem ujęty sposobem przedstawienia go przez właściciela i byłbym za, porozmawiaj z nim telefonicznie po lekturze co trzeba sprawdzić przy zakupie kampera w ABC... bogatszy o tę wiedzę będziesz wiedział jak rozmawiać a jak będzie tak uczciwie dalej to przynajmniej Was nic nie zaskoczy i się dogadacie, porozmawiaj z właścicielem skoro pracownicy komisu się nie znają, pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez Darek1968 2012-04-16, 13:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
eg19_62
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-04-16, 13:32
|
|
|
| Ja nic nie piszę ale pilnie śledze wasze posty i za wszystkie rady pięknie dziękuje |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 78/76 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2012-04-16, 14:38
|
|
|
Dziekuje za piwko. Mysle ze to raczej trzeba zaczac z innej strony. Najpierw musicie okreslic swoje potrzeby a pozniej zawezic pole poszukiwan. Jest tu kilka watkow dotyczacych doboru rodzaju zabudowy. Trzeba jednak troche poszperac. Rozumiem ze 4 osoby to 2 dorosle i dwojka juniorow (-ek) i stad trzeba zaczac. Poszperajcie w watkach o zabudowach i wtedy trzeba podjac decyzje jaka wydaje sie najrozsadniejsza dla takiej grupki czy tez rodzinki. No i wtedy wiemy czego szukamy. Nawet najlepszy kamper jest do niczego jesli nie odpowiada naszym potrzebom.
Jak dla mnie 2+2 to raczej alkowa. Powodzenia w poszukiwaniach i do zobaczenia ! |
|
|
|
 |
|
|