|
|
naprawa bojlera |
Autor |
Wiadomość |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2012-03-25, 20:56 naprawa bojlera
|
|
|
Pilne.... Nasz forumowy kolega kupił tej zimy kamperka, niestety okazało się że poprzedni właściciel (także Nasz kolega) nie spuścił wody z bojlera gazowego ciepłej wody Truma no i podczas mrozów siłą rzeczy wysadziło pokrywę górną.....
Koledzy i koleżanki pomóżcie w namiarach na kogoś kto takie coś naprawia, sprawa dość pilna !!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2012-03-26, 08:21
|
|
|
martini44 napisał/a: | poprzedni właściciel (także Nasz kolega) nie spuścił wody z bojlera | nowy właściciel też tego nie zrobił
a stary..pewnie chciał pokazać..że bojler działa
a tak na poważnie..
da sie to naprawić
http://www.camperteam.pl/...ghlight=bojlera |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
adej
stary wyga

Twój sprzęt: fiat ducato
Nazwa załogi: martantek
|
Wysłany: 2012-03-26, 09:14
|
|
|
No to dałem plamę i to sromotną, bo zapewne o mnie tu chodzi.
Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, powinienem bardziej przyłożyć się do odwadniania instalacji. Coś musiałem pominąć, choć poprzedni właściciel mówił, że wystarczy spuścić wodę ze zbiorników. Byłem przekonany, iż wszystko wykonałem należycie. Kupiłem też po zimie, bez wody, pozakręcałem zawory spustowe i wszystko działało. Na zimę poodkręcałem te same zaworki i uznałem, że to wystarczy, a jednak ... albo zima była ostrzejsza. Biję się w piersi i kajam się do samej ziemi Jako, że przyczyniłem się do tego uszkodzenia, choć nieświadomie, a raczej przez niedbalstwo, jestem gotów partycypować w kosztach naprawy. Mea culpa.
Naprawdę najmocniej przepraszam za swoje niedopatrzenie.
PS. W kamperze który kupiłem mam walnięty elektroblok EBL 280 /burtsner/ 1995, może ktoś z kolegów ma schemat IDEOWY (serwisowy) tegoż? |
_________________ Spotykajmy się tak, abyśmy czekali na każde następne z radością.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|