|
|
|
Rozpoczynam sezon |
| Autor |
Wiadomość |
kola
trochę już popisał
Twój sprzęt: Szukam auta
|
Wysłany: 2012-03-25, 15:07 Rozpoczynam sezon
|
|
|
witam,
zdecydowałem, że w tym tygodniu rozpocznę sezon wiosenny. Padło na Pojezierze Drawskie. Załoga to ja i moje dwa bąble:) nigdy jeszcze nie byłem w tamtych rejonach. pogodę zapowiadają ciekawą więc liczę na dobrą zabawę. Może polecicie jakieś miłe zakątki pojezierza. na początek znalazłem http://www.drawtur.com/ dzwoniłem otwarte:). tam zrobimy pierwszy nocleg, później się zobaczy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
darol
weteran KMW TEAM

Twój sprzęt: Knaus Sunliner
Nazwa załogi: darole - gorole ;-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Paź 2010 Piwa: 61/24 Skąd: Sosnowiec
|
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2012-03-25, 21:58 Re: Rozpoczynam sezon
|
|
|
| kola napisał/a: | Może polecicie jakieś miłe zakątki pojezierza. na początek znalazłem http://www.drawtur.com/ dzwoniłem otwarte:). tam zrobimy pierwszy nocleg, później się zobaczy.
Pozdrawiam |
Bardzo fajne miejsce pod koniec sezonu byliśmy przed tym campingiem naszym T3 , ściągnęliśmy rowery i pojeździliśmy wzdłuż brzegu;) bardzo podobało nam się to miejsce.
obiecaliśmy sobie , że jak będzie okazja zostaniemy tam na dłużej
PS. Przed campingiem jakieś 50m jest fajny parking ... |
|
|
 |
kola
trochę już popisał
|
Wysłany: 2012-03-25, 22:19
|
|
|
| jak wszystko połapie to jutro wyruszamy. prowiant juz w aucie. dzięki za namiary do sprawdzenia. |
|
|
|
 |
Brat
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Piwa: 192/910 Skąd: San Escobar
|
Wysłany: 2012-03-26, 10:08
|
|
|
Kola wyjeżdża a ja wróciłem ... szczęśliwie, po 4 dniach !
Kamperowicze początkujący, zatem delikatna trasa, uwzględniająca nieznane do tej pory rejony kraju; wraz z moją ślubną przejechaliśmy Łódź, Łęczycę, Włocławek, Toruń. Nic szczególnego, pewnie wszyscy te miejsca znają, toteż nie bedę opisywał naszych pierwszych, nieśmiałych bardzo, samodzielnych prób zwiedzania.
Najważniejsze: kamper OK, WSZYSTKO działało poprawnie. ok. 600 km tylko; głównie (2 noce!) w Toruniu, w cieniu kościoła Św. Katarzyny na parkingu miejskim. Starówka Torunia przeurocza! Czasu nie stało na spotkanie z O.Dyr. ale to wina żony, bo popędzała mnie ... a tak chciałem mieć fotkę |
_________________ Marian
 |
|
|
|
 |
kola
trochę już popisał
|
Wysłany: 2012-03-27, 16:35
|
|
|
| Dojechaliśmy do Czaplinka... było już ciemnawo ale udało mi się znaleść Drewtur Camping. Roboczo się zainstalowałem, porozmawiałem chwile z Panem z obiektu i poszliśmy spać. 320km dało nam w kość. Rano fajnie choć bez słońca. wszystko byłoby ok gdyby... bojler grzał wodę a on się zbuntował. Wodę ma, gaz ma a grzać nie chce. Słychać, że iskrownik próbuje zapalić ale po dwóch próbach się odłącza i lampka na czerwono. Szkoda bo jestem z dziećmi i częste mycie rąk pod zimną wodą jest słabe. Macie może jakieś pomysły na lokalizację usterki?? pozdrawiam znad jeziorka Drawskiego. |
|
|
|
 |
kola
trochę już popisał
|
Wysłany: 2012-03-27, 16:53
|
|
|
| wszystko jasne:)))) nie ściągnąłem zewnętrznej klapki. czyli wszystko już gra... mogę odpoczywać. |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 280/1357 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-03-27, 17:24
|
|
|
Tego wlasnei sie domyslalem juz nawet napisalem ,ale nie zamiescilem tego na forum.To czesto przez za pomnienie tak sie dzieje,ze niektore czynnosci przy eksploatacji kamperka wylatuja z glowy podczas martwego zimowego sezonu |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-03-27, 17:33
|
|
|
| Brat napisał/a: | Kola wyjeżdża a ja wróciłem ... szczęśliwie, po 4 dniach !
Kamperowicze początkujący, zatem delikatna trasa, uwzględniająca nieznane do tej pory rejony kraju; wraz z moją ślubną przejechaliśmy Łódź, Łęczycę, Włocławek, Toruń. Nic szczególnego, pewnie wszyscy te miejsca znają, toteż nie bedę opisywał naszych pierwszych, nieśmiałych bardzo, samodzielnych prób zwiedzania.
Najważniejsze: kamper OK, WSZYSTKO działało poprawnie. ok. 600 km tylko; głównie (2 noce!) w Toruniu, w cieniu kościoła Św. Katarzyny na parkingu miejskim. Starówka Torunia przeurocza! Czasu nie stało na spotkanie z O.Dyr. ale to wina żony, bo popędzała mnie ... a tak chciałem mieć fotkę | I całe szczęscie że nie spotkałes ojca rydzyka bo by od ciebie wycyganil twojego kampera i miał by wygode dla swojich pielgrzymek. |
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2012-03-30, 00:00
|
|
|
| kola napisał/a: | | Dojechaliśmy do Czaplinka... było już ciemnawo ale udało mi się znaleść Drewtur Camping. Roboczo się zainstalowałem, porozmawiałem chwile z Panem z obiektu i poszliśmy spać. 320km dało nam w kość. Rano fajnie choć bez słońca. wszystko byłoby ok gdyby... bojler grzał wodę a on się zbuntował. Wodę ma, gaz ma a grzać nie chce. Słychać, że iskrownik próbuje zapalić ale po dwóch próbach się odłącza i lampka na czerwono. Szkoda bo jestem z dziećmi i częste mycie rąk pod zimną wodą jest słabe. Macie może jakieś pomysły na lokalizację usterki?? pozdrawiam znad jeziorka Drawskiego. |
hej, możesz "strzelić"aktualny cennik? |
|
|
 |
kola
trochę już popisał
|
Wysłany: 2012-03-30, 11:39
|
|
|
jeśli chodzi o cennik to kamper 25z,ł osoba 12zł, dzieci 6zł, prąd 10zł za dobę.
Miejsce ładne przyjazne kamperkom - zrzut wody itd.
W sezonie to świetny teren to integracji, podejrzewam, że setki osób odwiedzają ten ośrodek. |
|
|
|
 |
kola
trochę już popisał
|
Wysłany: 2012-03-30, 12:03
|
|
|
Środa obudziła nas pięknym słońcem. Wyruszyliśmy po śniadanku do Czaplinka oglądnąć rynek, porobić kilka fotek. Super spacer ale coraz silniejszy wiatr targał naszą nadzieją na ładną pogodę. Po powrocie miałem zamiar na fajne popołudnie na krzesełkach pod markizą... niestety. Wiatr zabrał nasze stoliki raz z dywanikiem pod niemi poskładam do bagażnika i wpadła myśl...nad morze. Po godzinie byliśmy już w drodze do Sianożętów koło Kołobrzegu. Podjechałem do odwiedzonego 2 lata temu ośrodka gdzie wynajmowaliśmy domek, zapytałem czy możemy skorzystać z parkingu na jedną noc... "nie możecie" . Ale za to Sołtys przyjął nas serdecznie, ugościł na swoim parkingu (bezpłatnie) z uśmiechem. Pozdrawiam sołtysa:).
rano spacer na morzem i droga do domu. 410km damy radę. Wyjechaliśmy o 11, byłem w domu o 20:30 masakra... do wczoraj ufałem swojemu GPS-owi. Poprowadził nas po takich dziurach, że średnią prędkość nie trudno wyliczyć. na dodatek 100km od domu po tankowaniu wsiadam do autka i zonk akumulator rozładowany, po 300km ciągłej jazdy???? poprosiłem obsługę stacji o pomoc, kable+autko obsługanta i ruszyliśmy:) teraz mam zagwustkę gdzie jest zwarcie. Fajny pierwszosezonowy pobyt. Czas się skłonić nad kamperkiem i go dopieścić. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|