Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2013-05-14, 20:08
Wielka majówka 2012
Autor Wiadomość
Lutek 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymermobile B584
Nazwa załogi: piortek&ulek camp
Otrzymał 9 piw(a)
Wysłany: 2012-04-13, 11:51   Wielka majówka 2012

Witam serdecznie wszystkich kamperowo zakręconych ludków a zarazem mam prośbę
28,04,2012 startujemy w kolejną podróż po europie tym razem to kierunek Słowacja,Węgry,Serbia,Macedonia,Grecja a w drodze powrotnej Bułgaria, Rumunia i do domku. Prosze zatem o jaklieś sugestie bądź pomocne informacje co do zaplanowanej podróży . Będę bardzo wdzięczny . Piotr

zrenica 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp 46
Piwa: 6/2
Wysłany: 2012-04-13, 12:35   

Super trasa! Jaki czas na to przeznaczacie? My dwa lata temu zrobiliśmy trasę Rumunia-Bułgaria-Turcja-Grecja-Włochy, zajęło nam to prawie 3 miesiące.

Najbardziej zachwyciła nas Turcja, ale każdy kraj ma swoje plusy i minusy :)

O szczegółach możesz poczytać na naszym blogu http://www.dookolaeuropy.blogspot.com/

Pozdrawiamy :spoko

Lutek 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymermobile B584
Nazwa załogi: piortek&ulek camp
Otrzymał 9 piw(a)
Wysłany: 2012-04-13, 13:10   

Hej! znam Wasz blog ,zawsze czytam Wasze opisy z podróży jeżeli pamietacie to spotkaliśmy sie rok temu na parkingu w Grado . pozdrowionka

cirrustravel 
weteran
CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Piwa: 82/78
Wysłany: 2012-04-13, 16:07   

W drodze powrotnej polecam campingi w Rumunii, na których byłem, namiary i zdjęcia z campingów masz tutaj >>
http://www.cirrustravel.b...wy-rumunia.html
http://www.cirrustravel.b...munia-2011.html

www.cirrus-travel.pl
Postaw piwo autorowi tego posta

zrenica 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp 46
Piwa: 6/2
Wysłany: 2012-04-13, 17:40   

Lutek napisał/a:
Hej! znam Wasz blog ,zawsze czytam Wasze opisy z podróży jeżeli pamietacie to spotkaliśmy sie rok temu na parkingu w Grado . pozdrowionka

Bardzo nam miło, że podobają ci się nasze relacje :lol:

Oczywiście,że pamiętamy Cię z parkingu w Grado. Szkoda,że tak jakoś wyszło i nie było okazji posiedzieć wspólnie i powymieniać się doświadczeniami z wyjazdów. W tym roku ok 15 maja także wybieramy się do Grado.

Włochy są super pod względem kamperowania ( wszędzie parkingi, woda, zrzut itp) ale jak powspominamy jazdę po Bułgarii i Rumunii to aż chce się tam wrócić ( mimo braku wszelkich udogodnień kamperowych).

Pozdrawiamy Cię gorąco i życzymy wspaniałej podróży ( no i oczywiście będziemy czekać na relację)

:spoko

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 358/407
Wysłany: 2012-04-14, 13:27   

macie swietna relacje "paganda"jechal na Chaldiki w 2011,przez Serbie i Macedonie.Bulgaria i Rumunia placisz za winetki itp.My tez jechalismy z Peloponezu,przez Macedonie i Serbie/my po drodze zwiedzamy piekne monastyry/nie jezdzimy autostradami,w krajach tych mozna sie dogadac,jezyk slowianski.Pagang zrobil ok.3700km nie wracal przez bulgarie.Cale balkany lacznie z Albania przejedziesz na dowod osobisty.Barbara

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 59/73
Wysłany: 2012-04-14, 13:47   

Basia napisz jak udało Ci się ominąć autostrady w Macedonii i Serbii? w wielu relacjach przewijał się motyw dziurawych dróg...

pagand 
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
Piwa: 22/6
Wysłany: 2012-04-14, 14:23   

Nie polecam omijania autostrady w Serbii... Myśmy podjęli taką próbę na odcinku od granicy węgierskiej prawie do Belgradu i część drogi była w fatalnym stanie (nasze płyty na autostradzie A4 kilka lat temu to był luksus). Myśmy przypłacili to awarią lodówki - wysunął się palnik (niby drobiazg, ale udało mi się dopiero to naprawić po powrocie do Polski). Moim zdaniem nie warto...

Natomiast w Macedonii nie warto omijać autostrady gdyż jest ona tania!!! Chyba, że ktoś ma ochotę pojeździć po Macedonii... Spędziłem tam trochę czasu i śmiało można jechać drogami krajowymi... ich stan jest porównywalny do dróg polskich... poleciłbym objechanie (i postój oczywiście) jeziora Ohrid...

A z Grecji wracałem przez Bułgarię i Rumunię. Nie jechałem wybrzeżem tylko najkrótszą drogą i... było fajnie... Stan drogi niezły, nie było żadnych problemów na trasie ani na granicach.

Camper Diem 
Kombatant

Wysłany: 2012-04-14, 14:45   

pagand, czytałem Twoją relację i m.in. na Twoje słowa powołałem się powyżej.
jestem ciekaw jaką drogą jechała Basia, bo kiedy spotkaliśmy się niedawno mówiła jedynie o okropnych drogach w Albanii...

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2012-04-14, 15:17   

W 2011 bylismy 2 razy w Grecji.12 marca jechalismy od strony BiH,Wyszegrad,uzice,cacak,Kraliewo.2noce na jakis stacjach Kraljewo i Lescowac z zaytaniem czy wolno.Trocze nam sie pobladzilo w gorach.Drogi jak drogi,lepsze gorsze,a widoki i po drodze monastyry wspaniale.Jedzenie tanie,wszedzie kantoy wymiany walut,spotykane jarmarki i zakupy.Macedonia moze byc autostrada,nie chca placenia za paliwo kartami.Pobrac forse w bankomacie.Macedonie zwiedzamy strona od strony Bulgarii,grecy malo sympatyczni na malej granicy.Zatankowac w Macedoni do pelna i do karnistra.Wracamy przez Albanie,przeszla nam juz fascynacja tym krajem.Smieci mniej ale sie wycwanili i kantuja przy tankowaniu.W tym wyjezdzie byly Termopile na dziko no i Lefkada Porto Katsiki/Grecja/.Kupiona winete w Czarnogorze wykorzystalismy jeszcze jesienia. Nie dajemy paszportow tylko0 dowody osobiste. Sierpien jedziemy z Horgos /serbia/ do N.Sadu autostrada taki jest wyjazd z granicy/5e/ dalej na Uzice,do Cz.G,mozna dalej Serbia i Macedonia od stony Bitoli,zalezy gdzie chcemy byc w Grecji.Powrot Skopie przepiekna STAROWKA,no i bazar rewelacja,najlepsze i najtansze burki i czebapczice/nie nam pod reka pisowni/.Natomiast pomalu patrzac na mape jedzemy przelomem Dunaju/Rumunia po drugiej stronie/,potem czerwona droga Horgos i Wegry.Akumulatory placikismy /duze do campera/80 i70 e.Fryzjera tez w Serbii zaliczylam za 3 e.Ludzie serdeczni,mozna z nimi pogadac a nie tak jak w Albanii i Grecji.Wyjazdy byly bez kampingow,kilka razy nie obeszlo sie bez malych odcinkow autostrad.Lodowka tez sie zepsula,tak Zbych repecil,ze sie w Grecji w Kardamili zapalila,pamietajcie o nowym napelnienu GASCIC.cO JESZCZE PYTAJCIE.Ja Bulgaria i Rumunia nie pojade.Relacja Wbobowski ile zaplacil na przejazd promem bo nie mial ZIELONEJ Karty,Barbara

Zbigniew Mazur 
trochę już popisał

Twój sprzęt: HYMER EXSIS 512
Nazwa załogi: ZBIMAZ
Wysłany: 2012-04-15, 09:12   

,,Witam serdecznie wszystkich kamperowo zakręconych ludków a zarazem mam prośbę
28,04,2012 startujemy w kolejną podróż po europie tym razem to kierunek Słowacja,Węgry,Serbia,Macedonia,Grecja"

Podaj coś bliżej np:
-jakie masz dzienne przeloty
-ile dni w jednym miejscu
-jaki całkowity czas wyprawy

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2012-04-15, 09:56   

zadajesz pytania na ktore musisz sobie odpowiedziec sam,wszystko co pytasz to sprawa indywidualna dlakazdego,czy zwiedzasz po drodze,czy jedziesz autostradami,ile masz czsu na wyjazd,ktore strony Grecji chcesz zwiedzic.Czytaj relacji z Grecji jest duzo na forum.barbara

Camper Diem 
Kombatant

Wysłany: 2012-04-15, 10:07   

ja do Grecji jadę autostradą, ale zatrzymam się na Węgrzech na kempingu termalnym Kiszkunmajsa, kolejny nocleg na stacji paliw przy autostradzie w Serbii, a jak się uda to dojadę na nocleg do Gevgelija w Macedonii, przy granicy z Grecją (pagand poleca tutejszą restaurację). a kolejny nocleg już Grecja np. na plaży Karydi (Sithonia)...

jeśli chcesz zwiedzać to musisz posiedzieć przy mapie, bo z tego co czytałem relacje, większość raczej pędzi do Grecji, a jeżeli zjeżdżają z autostrady to tylko z oszczędności- ale pamiętaj, że oszczędzanie może skończyć się mniejszymi lub większymi szkodami w kamperze :spoko

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2012-04-15, 15:12   

Odnosnie drog w Serbii,oczywiscie jak sie spieszymy to tez kawalkami jadziemy autostrada,ja na swojej wsi tez musze omijac dziury,wcale w Polsce nie sa lepsze drogi jak w Serbii.Niestey patrzac na mape nie wiemy jaka jakosc m a ta droga,ale widac jakie ma podrodze zabytki do zwiedzania.Jezeli nie Sarajewo to koniecznie Skopje i kanion Matka,na parking dam namiary w Dabrowie Gorniczej.Barbara

frape 
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy
Piwa: 115/53
Wysłany: 2012-04-15, 20:17   

my zrobiliśmy dość podobną trasę - do poczytania :spoko
http://osiolkiemprzezswiat.blogspot.com

Odpowiedz do tematu