|
|
Przesunięty przez: janusz 2013-05-14, 20:08 |
Wielka majówka 2012 |
| Autor |
Wiadomość |
Lutek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Hymermobile B584
Nazwa załogi: piortek&ulek camp
|
Wysłany: 2012-04-13, 11:51 Wielka majówka 2012
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich kamperowo zakręconych ludków a zarazem mam prośbę
28,04,2012 startujemy w kolejną podróż po europie tym razem to kierunek Słowacja,Węgry,Serbia,Macedonia,Grecja a w drodze powrotnej Bułgaria, Rumunia i do domku. Prosze zatem o jaklieś sugestie bądź pomocne informacje co do zaplanowanej podróży . Będę bardzo wdzięczny . Piotr |
_________________ lutek |
|
|
|
 |
zrenica
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp 46
|
|
|
|
 |
Lutek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Hymermobile B584
Nazwa załogi: piortek&ulek camp
|
Wysłany: 2012-04-13, 13:10
|
|
|
| Hej! znam Wasz blog ,zawsze czytam Wasze opisy z podróży jeżeli pamietacie to spotkaliśmy sie rok temu na parkingu w Grado . pozdrowionka |
_________________ lutek |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 82/78 Skąd: świętokrzyskie
|
|
|
|
 |
zrenica
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp 46
|
Wysłany: 2012-04-13, 17:40
|
|
|
| Lutek napisał/a: | | Hej! znam Wasz blog ,zawsze czytam Wasze opisy z podróży jeżeli pamietacie to spotkaliśmy sie rok temu na parkingu w Grado . pozdrowionka |
Bardzo nam miło, że podobają ci się nasze relacje
Oczywiście,że pamiętamy Cię z parkingu w Grado. Szkoda,że tak jakoś wyszło i nie było okazji posiedzieć wspólnie i powymieniać się doświadczeniami z wyjazdów. W tym roku ok 15 maja także wybieramy się do Grado.
Włochy są super pod względem kamperowania ( wszędzie parkingi, woda, zrzut itp) ale jak powspominamy jazdę po Bułgarii i Rumunii to aż chce się tam wrócić ( mimo braku wszelkich udogodnień kamperowych).
Pozdrawiamy Cię gorąco i życzymy wspaniałej podróży ( no i oczywiście będziemy czekać na relację)
|
_________________ www.dookolaeuropy.blogspot.com - kamperowo
www.kamperowyweganizm.blogspot.com - kulinarnie |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 358/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2012-04-14, 13:27
|
|
|
| macie swietna relacje "paganda"jechal na Chaldiki w 2011,przez Serbie i Macedonie.Bulgaria i Rumunia placisz za winetki itp.My tez jechalismy z Peloponezu,przez Macedonie i Serbie/my po drodze zwiedzamy piekne monastyry/nie jezdzimy autostradami,w krajach tych mozna sie dogadac,jezyk slowianski.Pagang zrobil ok.3700km nie wracal przez bulgarie.Cale balkany lacznie z Albania przejedziesz na dowod osobisty.Barbara |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 59/73 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2012-04-14, 13:47
|
|
|
| Basia napisz jak udało Ci się ominąć autostrady w Macedonii i Serbii? w wielu relacjach przewijał się motyw dziurawych dróg... |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
pagand
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
|
Wysłany: 2012-04-14, 14:23
|
|
|
Nie polecam omijania autostrady w Serbii... Myśmy podjęli taką próbę na odcinku od granicy węgierskiej prawie do Belgradu i część drogi była w fatalnym stanie (nasze płyty na autostradzie A4 kilka lat temu to był luksus). Myśmy przypłacili to awarią lodówki - wysunął się palnik (niby drobiazg, ale udało mi się dopiero to naprawić po powrocie do Polski). Moim zdaniem nie warto...
Natomiast w Macedonii nie warto omijać autostrady gdyż jest ona tania!!! Chyba, że ktoś ma ochotę pojeździć po Macedonii... Spędziłem tam trochę czasu i śmiało można jechać drogami krajowymi... ich stan jest porównywalny do dróg polskich... poleciłbym objechanie (i postój oczywiście) jeziora Ohrid...
A z Grecji wracałem przez Bułgarię i Rumunię. Nie jechałem wybrzeżem tylko najkrótszą drogą i... było fajnie... Stan drogi niezły, nie było żadnych problemów na trasie ani na granicach. |
_________________ Rzuć mnie wilkom na pożarcie,
a wrócę dowodząc watahą.
 |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2012-04-14, 14:45
|
|
|
pagand, czytałem Twoją relację i m.in. na Twoje słowa powołałem się powyżej.
jestem ciekaw jaką drogą jechała Basia, bo kiedy spotkaliśmy się niedawno mówiła jedynie o okropnych drogach w Albanii... |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2012-04-14, 15:17
|
|
|
| W 2011 bylismy 2 razy w Grecji.12 marca jechalismy od strony BiH,Wyszegrad,uzice,cacak,Kraliewo.2noce na jakis stacjach Kraljewo i Lescowac z zaytaniem czy wolno.Trocze nam sie pobladzilo w gorach.Drogi jak drogi,lepsze gorsze,a widoki i po drodze monastyry wspaniale.Jedzenie tanie,wszedzie kantoy wymiany walut,spotykane jarmarki i zakupy.Macedonia moze byc autostrada,nie chca placenia za paliwo kartami.Pobrac forse w bankomacie.Macedonie zwiedzamy strona od strony Bulgarii,grecy malo sympatyczni na malej granicy.Zatankowac w Macedoni do pelna i do karnistra.Wracamy przez Albanie,przeszla nam juz fascynacja tym krajem.Smieci mniej ale sie wycwanili i kantuja przy tankowaniu.W tym wyjezdzie byly Termopile na dziko no i Lefkada Porto Katsiki/Grecja/.Kupiona winete w Czarnogorze wykorzystalismy jeszcze jesienia. Nie dajemy paszportow tylko0 dowody osobiste. Sierpien jedziemy z Horgos /serbia/ do N.Sadu autostrada taki jest wyjazd z granicy/5e/ dalej na Uzice,do Cz.G,mozna dalej Serbia i Macedonia od stony Bitoli,zalezy gdzie chcemy byc w Grecji.Powrot Skopie przepiekna STAROWKA,no i bazar rewelacja,najlepsze i najtansze burki i czebapczice/nie nam pod reka pisowni/.Natomiast pomalu patrzac na mape jedzemy przelomem Dunaju/Rumunia po drugiej stronie/,potem czerwona droga Horgos i Wegry.Akumulatory placikismy /duze do campera/80 i70 e.Fryzjera tez w Serbii zaliczylam za 3 e.Ludzie serdeczni,mozna z nimi pogadac a nie tak jak w Albanii i Grecji.Wyjazdy byly bez kampingow,kilka razy nie obeszlo sie bez malych odcinkow autostrad.Lodowka tez sie zepsula,tak Zbych repecil,ze sie w Grecji w Kardamili zapalila,pamietajcie o nowym napelnienu GASCIC.cO JESZCZE PYTAJCIE.Ja Bulgaria i Rumunia nie pojade.Relacja Wbobowski ile zaplacil na przejazd promem bo nie mial ZIELONEJ Karty,Barbara |
|
|
|
 |
Zbigniew Mazur
trochę już popisał
Twój sprzęt: HYMER EXSIS 512
Nazwa załogi: ZBIMAZ
|
Wysłany: 2012-04-15, 09:12
|
|
|
,,Witam serdecznie wszystkich kamperowo zakręconych ludków a zarazem mam prośbę
28,04,2012 startujemy w kolejną podróż po europie tym razem to kierunek Słowacja,Węgry,Serbia,Macedonia,Grecja"
Podaj coś bliżej np:
-jakie masz dzienne przeloty
-ile dni w jednym miejscu
-jaki całkowity czas wyprawy |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2012-04-15, 09:56
|
|
|
| zadajesz pytania na ktore musisz sobie odpowiedziec sam,wszystko co pytasz to sprawa indywidualna dlakazdego,czy zwiedzasz po drodze,czy jedziesz autostradami,ile masz czsu na wyjazd,ktore strony Grecji chcesz zwiedzic.Czytaj relacji z Grecji jest duzo na forum.barbara |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2012-04-15, 10:07
|
|
|
ja do Grecji jadę autostradą, ale zatrzymam się na Węgrzech na kempingu termalnym Kiszkunmajsa, kolejny nocleg na stacji paliw przy autostradzie w Serbii, a jak się uda to dojadę na nocleg do Gevgelija w Macedonii, przy granicy z Grecją (pagand poleca tutejszą restaurację). a kolejny nocleg już Grecja np. na plaży Karydi (Sithonia)...
jeśli chcesz zwiedzać to musisz posiedzieć przy mapie, bo z tego co czytałem relacje, większość raczej pędzi do Grecji, a jeżeli zjeżdżają z autostrady to tylko z oszczędności- ale pamiętaj, że oszczędzanie może skończyć się mniejszymi lub większymi szkodami w kamperze |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2012-04-15, 15:12
|
|
|
| Odnosnie drog w Serbii,oczywiscie jak sie spieszymy to tez kawalkami jadziemy autostrada,ja na swojej wsi tez musze omijac dziury,wcale w Polsce nie sa lepsze drogi jak w Serbii.Niestey patrzac na mape nie wiemy jaka jakosc m a ta droga,ale widac jakie ma podrodze zabytki do zwiedzania.Jezeli nie Sarajewo to koniecznie Skopje i kanion Matka,na parking dam namiary w Dabrowie Gorniczej.Barbara |
|
|
|
 |
frape
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Gru 2009 Piwa: 115/53 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|