|
|
|
CB radio |
| Autor |
Wiadomość |
michałp
zaawansowany

Twój sprzęt: VW LT 35 02r Sam zrobiłem
|
Wysłany: 2012-04-25, 21:24 CB radio
|
|
|
| Mam Cb radio Alan 121 które rzadko używam, po jakimś czasie nie używania, radio zwariowało po włączeniu nerwowo szuka kanałów odkryłem dwa luźne kabelki w wtyczce mikrofonu które zlutowałem i jutro sprawdzę czy to było przyczyną wariacji . Wyczytałem w opisie radia ze ma dostępne siedem kolorów wyświetlacza jak się je ustawia?? i jak się dostraja radia cb???? |
|
|
|
 |
Student
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymercamp 57 Ducato 92' 2,5TD
|
Wysłany: 2012-04-26, 06:05
|
|
|
| Masz dziurkę pod gałką ON/Volume i tam szpileczką możesz zmieniać kolory LCD. |
|
|
|
 |
zibikruk
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.8 JTD - LAIKA Kreos 3009
Nazwa załogi: Kruczki
Pomógł: 13 razy Dołączył: 24 Cze 2010 Piwa: 93/115 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2012-04-26, 06:22
|
|
|
Zasadniczym "strojeniem" radia CB jest dopasowanie anteny (pomiar współczynnika fali stojącej). Dopasowanie to polega na włączeniu miernika pomiędzy wejście antenowe radia a antenę. Najprościej mówiąc, mierzony jest stosunek fali wejściowej do wyjściowej. Poprzez regulację długości pręta anteny można dopasować antenę. Czy bliżej współczynnika 1,0 tym lepiej. Jak nie masz miernika, skorzystaj z serwisu CB lub przyjedź na Zlot do Dąbrowy - mogę wziąć miernik i tam zrobimy. |
_________________ Retirement is the time of your life ... to have the time of your life!
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|