|
jak, czym zregenerowac meble w zabudowie:) |
| Autor |
Wiadomość |
marcin19r
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5D GREZLAND
Nazwa załogi: Marcin
|
Wysłany: 2012-04-09, 10:12 jak, czym zregenerowac meble w zabudowie:)
|
|
|
Witam Koledzy, mam do Was pytanko . Czym mozna zregenerowac meble zabudowy? Większosc to sklejka plus listewki drewniane:) Folia raczej odpada bo drzwiczki maja rózne frezy, wgłebienia... dajcie jakis pomysł moze... wchodzi nawet w gre zmiana drzwiczek szafek:) Interesował by mnie kolorek mebli taki jak jest teraz w niwych kamperkach, tz cos jasniejszego od teraz,dziekuje z gory
P2290486.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 54 raz(y) 101,46 KB |
P2290487.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 48 raz(y) 104,63 KB |
|
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2012-04-09, 11:02
|
|
|
Co ty chcesz zmieniać .Po co.Masz super mebelki.Chyba że Ci sie znudziły.Puki co to idź do kogoś kto regeneruje stare meble .Oni mają takie cuda,woski koloryzujące,regeneratory uzupełniające rysy na meblach.
P.s. przypomnij mi ,czy to ja z tobą gadałem przez CB-radio latem(Rok lub dwa temu) na drodze w okolicach Koszalin -Gdańsk koło Łeby,pomyliliśmy dam drogi. |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
marcin19r
trochę już popisał

|
Wysłany: 2012-04-09, 12:32
|
|
|
| Witaj kolego, tak to Ja:) Wtedy jechałes chyba fiacikiem z alkowo co pamietam:) Faktycznie, przejechalismy skrzyzowanie:) Potem sie kontakt urwał, bo stanołem na stacji bo mi sie urwał zawór od nagrzewnicy ogrzewania:) pozdrawiam |
|
|
|
 |
bonusik
weteran

Twój sprzęt: Hobby 600...w marzeniach..:))
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Piwa: 10/15 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-04-09, 17:19
|
|
|
Marcin 19
jak Ci nie pasują mebelki to nabędę po taniości kamperka....
|
_________________ Nawet cień przyjaciela starczy by uczynić człowieka szczęśliwym. |
|
|
|
 |
marcin19r
trochę już popisał

|
Wysłany: 2012-04-09, 17:23
|
|
|
| hehe, kolego jak narazie nie sprzedaje:) Trzeba sie nacieszyc autkiem po całkowitym remoncie:) pozdrawiam, ale bede pamietał oferte |
|
|
|
 |
kit
trochę już popisał

Twój sprzęt: TransKiT
Nazwa załogi: kit
|
Wysłany: 2012-04-09, 17:41
|
|
|
Prowadze pracownie renowacji mebli i wszystko da się zrobic jeśli materiał na to pozwala A więc zależy czy masz fronty lite czy klejonki i jakiej jakości Jakim lakierem są wykończone czy powlekane folią Można rozjaśnić drewno zmienić frezy formy W sumie zrobić mozna wszystko kwestia fantazji i portfela Możesz tu naświetlić dokładniej temat lub do mnie przedzwonić to co nieco wyjaśnie i może sam sobie coś zrobisz A jeśli się wybierasz na targi do Poznania to moge rzucić okiem i poradzić Jak byś chciał zmieniać fronty to możliwości też są miliony, od kolorów kształtów po materiały ... |
|
|
|
 |
marcin19r
trochę już popisał

|
Wysłany: 2012-04-09, 17:54
|
|
|
| fronty od szafek sa ze sklejki(w srodku) a na boki sa drewniane:) Najbardziej bym zmienił całe fronty na nowe(ze sklejki) . FRonty by mnie interesowały całe gładkie. Moge ci podac wymiafry to najwyzej mi wycenisz i sie pozniej jakos dogadamy:) Do tego by dochodziły jeszcze drzwiczki od taoletu plus od szafy:) Reszte gładkich powiezchni bym okleił okleina w takim samy kolorze co fronty. pozdrawiam |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
Wysłany: 2012-04-09, 18:05
|
|
|
[quote="MAWI"]Co ty chcesz zmieniać .Po co.Masz super mebelki.Chyba że Ci sie znudziły.Puki co to idź do kogoś kto regeneruje stare meble .Oni mają takie cuda,woski koloryzujące,regeneratory uzupełniające rysy na meblach.
Popieram, te mebelki mają duszę i jak zmienisz fronty to już nie będzie klimatu. W castoramie kupisz wszystko do renowacji i sam bez żadnego wysiłku zregenerujesz mebelki. W połowie lat 90 regenerowałem tak mebelki w przyczepie na działce, żona z początku była przeciwna, ale jak zobaczyła efekt to przyznała mi rację. |
|
|
|
 |
marcin19r
trochę już popisał

|
Wysłany: 2012-04-09, 19:24
|
|
|
| a co masz kolego dokladnie na mysl z renowacja, listewki drewniane to moge sobie podszlifowac ale sklejki juz nie:) Myslalem o lakierze bezbarwnym aby dodac troche swiezego wygladu i efektu. dziekuje za porady koledzy |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
Wysłany: 2012-04-09, 19:37
|
|
|
| Nic nie szlifuj, kup woskowy lakier koloryzujący, małe opakowanie i popróbuj. Lakier wypełnia wszystkie rysy itp. Twoje auto twoja decyzja. |
|
|
|
 |
kit
trochę już popisał

|
Wysłany: 2012-04-09, 19:56
|
|
|
| marcin19r napisał/a: | | fronty od szafek sa ze sklejki(w srodku) a na boki sa drewniane:) Najbardziej bym zmienił całe fronty na nowe(ze sklejki) . FRonty by mnie interesowały całe gładkie. Moge ci podac wymiafry to najwyzej mi wycenisz i sie pozniej jakos dogadamy:) Do tego by dochodziły jeszcze drzwiczki od taoletu plus od szafy:) Reszte gładkich powiezchni bym okleił okleina w takim samy kolorze co fronty. pozdrawiam |
Kolego nie próbuje tu zrobić interesu ani oferować swoich usług Moge jedynie podpowiedzieć posłużyć radą musisz sie tylko określić co chcesz zrobić a najlepiej podrzucić fotke jakiego efektu byś oczekiwał ... |
|
|
|
 |
marcin19r
trochę już popisał

|
Wysłany: 2012-04-09, 20:21
|
|
|
witaj, tak wiem ze nie proponujesz:) Przeciesz to ja Ci zaproponowałem Wszystkie fronty chce zrobic gładkie w kolorze jasnym:) |
|
|
|
 |
kit
trochę już popisał

|
Wysłany: 2012-04-10, 20:07
|
|
|
| jeśli chcesz jasne gładkie to możesz zlecić jakiemuś stolarzowi wykonanie ich z ramówek i cieniutkiej sklejki lub płyty Lub cięższa wersja poprostu fronty docięte na wymiar ze sklejki W sumie to nie dużo cięższe od konstrukcji na ramce a to możesz sam sobie zamówić w jakiejś Castoramie czy innym Leroyu i potraktować lakierkiem bezbarwnym/barwiącym/farbą lub dać do lakiernika żeby on to wykończył Jeśli chciałbyś mieć większy wybór faktury i kolorów to poszukaj hurtownie płyt a tam już od wyboru do koloru Można by też zrobić z litego drewna ale materiał musiałby być bardzo dobrze wysezonowany żeby się potem fronty nie gieły nie pękały itd |
|
|
|
 |
|
|