|
|
Fenianków podróż do Francji i masa problemów:) |
Autor |
Wiadomość |
Fenianek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Crafter, 2,5 TDI, w budowie...
Nazwa załogi: Motylki
|
Wysłany: 2012-05-18, 17:48 Fenianków podróż do Francji i masa problemów:)
|
|
|
Witamy WAS!!!!:):) Udało się, prawko zdane 2 miesiące temu i już ponad 6 000 km. za sobą, w tym 99% kamperkiem. Dziś wróciliśmy z pracy we Francji, głównie z powodu niesprawności kilku urządzeń, prawie całkowitym braku hamulców, małego przecieku i chęci drobnego resetu przed pracą którą zaczynamy za niecałe 2 tygodnie. Robota ma trwać 4 miesiące, po jej zakończeniu planujemy wyjazd do Afryki na całą zimę. Relacje na pewno napiszę, bo uwierzcie mi, jest o czym!!!! Kilka awarii ogarnołem sam, z kilkoma planuje udać się do fachowców, ale jedną dużą chciałbym zająć się jutro i tu właśnie wielka prośba o pomoc. W kamperze mamy 2 przecieki, obydwa z małych okienek dachowych, obydwa w tych samych rogach okna, stojąc przodem do kierownicy jest to przedni prawy róg. Wyczyściłem i zasilikonowałem to we Francji na nowo, zaklejałem foliami, bardzo kombinowałem, nie udało się jednak tej pieprzonej wody ogarnąć, ciągle kapało, a padało dużo bo byliśmy nad samym oceanem. Jutro planuje totalnie zdemontować obydwa okna, poczyścić i założyć je na nowo. Jakich użyć materiałów, masy klejąco - uszczelniającej, pianki montażowej? Ktoś z Was już na pewno to robił, proszę o jakieś rady. Obiecuje zdać relację z wyjazdu, ale najpierw muszę zebrać siły, byłem jedynym kierowcą.
Pozdrawiamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) |
_________________ Tam twój dom, gdzie twój zadek! |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2012-05-18, 18:09
|
|
|
oj kolego od groma o tym było na forum ... poszukaj. hasła: Sikaflex, butyl, Soudal, SIKA itp. |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|