Poznajemy nowe trasy |
Autor |
Wiadomość |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2012-06-12, 15:11 Poznajemy nowe trasy
|
|
|
Witam
Po oddaniu nowych odcinków autostrad i dróg szybkiego ruchu powstają nowe możliwości szybszego niż dotychczas dotarcia do różnych części naszego pięknego kraju.
Proponuję dzielenie się swoimi doświadczeniami i propozycjami dotyczącymi połączeń drogowych - zarówno mapy drogowe jak i te zainstalowane w urządzeniach nawigacyjnych jeszcze nie uwzględniają nowych odcinków dróg.
Co o tym myślicie
Ja osobiście potrzebuję szybko dojechać z Warszawy do Częstochowy. Przejazd rozkopaną "Gierkówką" zajmie mi prawdopodobnie 3 - 3,5 godziny. Rozważam alternatywną trasę autostradą A 2 Warszawa - Stryków i autostradą A 1 do Piotrkowa Trybunalskiego i dalej "Gierkówką" do Częstochowy.
Czy ktoś jechał może tymi drogami, czy są one "szybkie" tzn. czy nie ma na nich robót drogowych, ruchu wahadłowego lub przewężeń wskutek przebudowy jednego pasa ruchu ?
Będę wdzięczny za szybką informację |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
dominik
stary wyga

Twój sprzęt: FIAT DUCATO 2,3 Burstner Nexxo T740
Nazwa załogi: dominiki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Cze 2008 Piwa: 12/18 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2012-06-12, 16:29
|
|
|
Od Łodzi do Częstochowy czysto, tylko przed światłami ograniczenia do 70 km/h, |
|
|
|
 |
salut
weteran

Twój sprzęt: Weinsberg Cara Loft 700 MEH
Nazwa załogi: SALUCIKI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2010 Piwa: 108/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-06-12, 16:44
|
|
|
Warszawa - Stryków pokonasz szybko, Rzgów - Częstochowa też. Niestety masz do pokonania całą Łódź. Może ktoś z tamtych okolic podpowie jak ja ominąć.
|
|
|
|
 |
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 76/72 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2012-06-12, 21:07
|
|
|
Witku
Po meczu zadzwonię do Ciebie i podam trasę do ominięcia zatłoczonej Łodzi
Stefan |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/65 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2012-06-12, 21:45
|
|
|
DI STEFANO, może podzielisz się z wszystkimi "sposobem na ominięcie Łodzi" |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
DI STEFANO
weteran
|
Wysłany: 2012-06-13, 07:53
|
|
|
Bardzo chętnie,długo by pisać.
Jeżeli Cię to interesuje dzwoń chętnie pomogę.
Mogę,jak będzie taka konieczność objazdem przepilotować.
pozdrawiam
Stefan |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

|
Wysłany: 2012-06-13, 17:48
|
|
|
affa napisał/a: | DI STEFANO, może podzielisz się z wszystkimi "sposobem na ominięcie Łodzi |
Korzystając z nieocenionej pomocy kolegi Di Stefano oraz mojego programu TomTom Home ośmielam się przedstawić poniższą propozycję:
Jak ominąć „korki” w Łodzi i przejechać z autostrady A 2 na istniejące odcinki autostrady A 1
Wyjeżdżając z autostrady A 2 w węźle Stryków nie kieruj się na Łódź tylko na Stryków (jedź jakby z powrotem w kierunku Warszawy) i dalej na drogę 708 w kierunku na Brzeziny. Po przejechaniu ok. 4 km skręć w prawo i po przejechaniu ok. 3 km dojedziesz do miejscowości SIERŻNIA.
Z Sierżni kieruj się na Skoszewy i Byszewy i na przedmieściach Łodzi, jadąc prosto ulicą Byszewską, dojedziesz do skrzyżowania z sześcioma „odnogami”, na którym światła są tylko na ul. Brzezińskiej.
Wjeżdżając na to skrzyżowanie masz znak „STOP”. UWAŻAJ !!
Na tym skrzyżowaniu skręć w ul. Pomorską, która znajduje się „na godzinie 11 w stosunku do kierunku jazdy ul. Byszewską” (godzina 12 jest prosto przed Tobą).
Jadąc ulicą Pomorską po ok. 1 – 1,5 km, przy drewnianym kościółku, skręć w lewo w ul. Frezjową.
Jadąc ul. Frezjową skręć w lewo w ul. Kosodrzewiny i dalej w prawo w ul. Transmisyjną.
Po przejechaniu ok. 1 km i minięciu przejazdu kolejowego, po ok. 500 m skręć w prawo w ul. Rokicińską. Po lewej są centra handlowe Selgros, OBI.
Jadąc ul. Rokicińską na pierwszym skrzyżowaniu ze światłami skręć w lewo w Aleję Hetmańską.
Jadąc Al. Hetmańską po przejechaniu ok. 1 km skręć na światłach w prawo w dość szeroką ul. Zakładową i po ok. 500 m koło pawilonu handlowego skręć w trzecią w lewo ul Olechowską .
Jedź ul. Olechowską prosto i po przejechaniu ok. 2 km skręć w lewo w ul. Tomaszowską, a następnie po przejechaniu pod wiaduktem kolejowym skręć na światłach w prawo w ul. Kolumny.
Po przejechaniu ok. 4 km jadąc ul. Kolumny skręć w lewo w ul. Rzgowską która doprowadzi Cię prosto do autostrady w kierunku Piotrkowa Trybunalskiego (będziesz jechać ulicami Szeroką i Katowicką).
PS. Stefan, jeśli coś pokręciłem to proszę o sprostowanie, ale mam nadzieję, że dobrze odrobiłem lekcję |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
DI STEFANO
weteran
|
Wysłany: 2012-06-13, 18:39
|
|
|
Witku
Jesteś bardzo dobrym uczniem,ale mimo wszystko czekam na Ciebie w Strykowie o umówionym terminie.Przepilotuję Cię tak ja k dałem Ci słowo.
Do zobaczenia
Stefan |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Witold Cherubin
weteran

|
Wysłany: 2012-06-13, 21:49
|
|
|
Dzięki i do zobaczenia |
|
|
|
 |
RISTEAM
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ducato Frankia
Nazwa załogi: RISTEAM
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Paź 2011 Piwa: 21/8 Skąd: Miechów
|
Wysłany: 2012-06-14, 12:00
|
|
|
świetnie, że jest rozwiązanie ominąć to "piekielne" jak dla mnie miasto za każdym razem się tam gubię i co za tom idzie
a może by się ktoś pokusił i wyznaczył ten objazd grubą czerwoną krechą np: na Google-maps |
|
|
|
 |
DI STEFANO
weteran
|
Wysłany: 2012-06-14, 18:42
|
|
|
Myślę,że problemu już nie będzie.
Łódź można objechać z kilku stron.
Witkowi telefonicznie przekazałem i dziś przeprowadziłem objazdem z W-wy na Katowice. Łódź można objechać z kierunku Gdańska na południe kraju ale innymi w miarę szybkimi nie zakorkowanymi ulicami.
Będziesz w problemie dzwoń lub pisz,coś wymyślę.
pozdrawiam
Stefan |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Witold Cherubin
weteran

|
Wysłany: 2012-06-14, 23:00
|
|
|
DI STEFANO napisał/a: | Witkowi telefonicznie przekazałem i dziś przeprowadziłem objazdem z W-wy na Katowice |
Stefan serdecznie Ci dziękuję za Twoją nieocenioną pomoc i nie tylko podyktowanie trasy przejazdu przez Łódź z ominięciem korków, ale przede wszystkim za poświęcenie swojego czasu i podczas paskudnej pogody poprowadzenie mnie tą trasą i pomoc w odnalezieniu się w Strykowie.
Muszę powiedzieć, że jak na razie autostrada A2 jest bardzo ubogo oznakowana i znalezienie wyjazdu na Stryków nie było łatwe.
Pojechałem "na nosa" wyjazdem na Łowicz i z radością zobaczyłem drogowskaz na Stryków.
A w Strykowie Stefan stał w deszczu z komórką przy uchu i wypatrywał mnie cierpliwie tłumacząc jak mam jechać.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję Ci Stefan. Nie było czasu i warunków do wyrażenia podziękowań przy pożegnaniu, ale mam nadzieję, że znajdziemy okazję żeby to zrealizować.
Póki co wirtualne
Dobrze jest mieć takich kolegów w CampertTeamie |
|
|
|
 |
DI STEFANO
weteran
|
Wysłany: 2012-06-15, 11:13
|
|
|
Witku
Napiszę po studencku:
nie za ma co
Miło było Tobie służyć pomocą.
A tak na marginesie:
wstyd mi,że w tak dużym mieście,przez tyle lat nikt nie pomyślał - do czasu zbudowania obwodnicy - o alternatywnej trasie objazdu samochodem osobowym zakorkowanej Łodzi. |
|
|
|
 |
|