Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Poznajemy nowe trasy
Autor Wiadomość
Witold Cherubin 
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Piwa: 81/48
Wysłany: 2012-06-12, 15:11   Poznajemy nowe trasy

Witam :ok
Po oddaniu nowych odcinków autostrad i dróg szybkiego ruchu powstają nowe możliwości szybszego niż dotychczas dotarcia do różnych części naszego pięknego kraju.
Proponuję dzielenie się swoimi doświadczeniami i propozycjami dotyczącymi połączeń drogowych - zarówno mapy drogowe jak i te zainstalowane w urządzeniach nawigacyjnych jeszcze nie uwzględniają nowych odcinków dróg.
Co o tym myślicie :?:
Ja osobiście potrzebuję szybko dojechać z Warszawy do Częstochowy. Przejazd rozkopaną "Gierkówką" zajmie mi prawdopodobnie 3 - 3,5 godziny. Rozważam alternatywną trasę autostradą A 2 Warszawa - Stryków i autostradą A 1 do Piotrkowa Trybunalskiego i dalej "Gierkówką" do Częstochowy.
Czy ktoś jechał może tymi drogami, czy są one "szybkie" tzn. czy nie ma na nich robót drogowych, ruchu wahadłowego lub przewężeń wskutek przebudowy jednego pasa ruchu ?
Będę wdzięczny za szybką informację :spoko

dominik 
stary wyga

Twój sprzęt: FIAT DUCATO 2,3 Burstner Nexxo T740
Nazwa załogi: dominiki
Piwa: 12/18
Wysłany: 2012-06-12, 16:29   

Od Łodzi do Częstochowy czysto, tylko przed światłami ograniczenia do 70 km/h,
Postaw piwo autorowi tego posta

salut 
weteran

Twój sprzęt: Weinsberg Cara Loft 700 MEH
Nazwa załogi: SALUCIKI
Piwa: 108/3
Wysłany: 2012-06-12, 16:44   

Warszawa - Stryków pokonasz szybko, Rzgów - Częstochowa też. Niestety masz do pokonania całą Łódź. Może ktoś z tamtych okolic podpowie jak ja ominąć.
:spoko

DI STEFANO 
weteran

Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Piwa: 76/72
Wysłany: 2012-06-12, 21:07   

Witku
Po meczu zadzwonię do Ciebie i podam trasę do ominięcia zatłoczonej Łodzi
Stefan

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 49/65
Wysłany: 2012-06-12, 21:45   

DI STEFANO, może podzielisz się z wszystkimi "sposobem na ominięcie Łodzi" :?: :spoko

DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2012-06-13, 07:53   

Bardzo chętnie,długo by pisać.
Jeżeli Cię to interesuje dzwoń chętnie pomogę.
Mogę,jak będzie taka konieczność objazdem przepilotować.
pozdrawiam
Stefan

Witold Cherubin 
weteran

Wysłany: 2012-06-13, 17:48   

affa napisał/a:
DI STEFANO, może podzielisz się z wszystkimi "sposobem na ominięcie Łodzi

Korzystając z nieocenionej pomocy kolegi Di Stefano oraz mojego programu TomTom Home ośmielam się przedstawić poniższą propozycję:

Jak ominąć „korki” w Łodzi i przejechać z autostrady A 2 na istniejące odcinki autostrady A 1

Wyjeżdżając z autostrady A 2 w węźle Stryków nie kieruj się na Łódź tylko na Stryków (jedź jakby z powrotem w kierunku Warszawy) i dalej na drogę 708 w kierunku na Brzeziny. Po przejechaniu ok. 4 km skręć w prawo i po przejechaniu ok. 3 km dojedziesz do miejscowości SIERŻNIA.

Z Sierżni kieruj się na Skoszewy i Byszewy i na przedmieściach Łodzi, jadąc prosto ulicą Byszewską, dojedziesz do skrzyżowania z sześcioma „odnogami”, na którym światła są tylko na ul. Brzezińskiej.
Wjeżdżając na to skrzyżowanie masz znak „STOP”. UWAŻAJ !!

Na tym skrzyżowaniu skręć w ul. Pomorską, która znajduje się „na godzinie 11 w stosunku do kierunku jazdy ul. Byszewską” (godzina 12 jest prosto przed Tobą).
Jadąc ulicą Pomorską po ok. 1 – 1,5 km, przy drewnianym kościółku, skręć w lewo w ul. Frezjową.

Jadąc ul. Frezjową skręć w lewo w ul. Kosodrzewiny i dalej w prawo w ul. Transmisyjną.
Po przejechaniu ok. 1 km i minięciu przejazdu kolejowego, po ok. 500 m skręć w prawo w ul. Rokicińską. Po lewej są centra handlowe Selgros, OBI.
Jadąc ul. Rokicińską na pierwszym skrzyżowaniu ze światłami skręć w lewo w Aleję Hetmańską.

Jadąc Al. Hetmańską po przejechaniu ok. 1 km skręć na światłach w prawo w dość szeroką ul. Zakładową i po ok. 500 m koło pawilonu handlowego skręć w trzecią w lewo ul Olechowską .

Jedź ul. Olechowską prosto i po przejechaniu ok. 2 km skręć w lewo w ul. Tomaszowską, a następnie po przejechaniu pod wiaduktem kolejowym skręć na światłach w prawo w ul. Kolumny.

Po przejechaniu ok. 4 km jadąc ul. Kolumny skręć w lewo w ul. Rzgowską która doprowadzi Cię prosto do autostrady w kierunku Piotrkowa Trybunalskiego (będziesz jechać ulicami Szeroką i Katowicką).

PS. Stefan, jeśli coś pokręciłem to proszę o sprostowanie, ale mam nadzieję, że dobrze odrobiłem lekcję

Wyświetl szczegóły
DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2012-06-13, 18:39   

Witku
Jesteś bardzo dobrym uczniem,ale mimo wszystko czekam na Ciebie w Strykowie o umówionym terminie.Przepilotuję Cię tak ja k dałem Ci słowo.
Do zobaczenia
Stefan

Wyświetl szczegóły
Witold Cherubin 
weteran

Wysłany: 2012-06-13, 21:49   

Dzięki i do zobaczenia :spoko :pifko

RISTEAM 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato Frankia
Nazwa załogi: RISTEAM
Piwa: 21/8
Wysłany: 2012-06-14, 12:00   

świetnie, że jest rozwiązanie ominąć to "piekielne" jak dla mnie miasto za każdym razem się tam gubię i co za tom idzie :przestan2 :przestan2 :przestan2
a może by się ktoś pokusił i wyznaczył ten objazd grubą czerwoną krechą np: na Google-maps :ok :ok :ok

DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2012-06-14, 18:42   

Myślę,że problemu już nie będzie.
Łódź można objechać z kilku stron.
Witkowi telefonicznie przekazałem i dziś przeprowadziłem objazdem z W-wy na Katowice. Łódź można objechać z kierunku Gdańska na południe kraju ale innymi w miarę szybkimi nie zakorkowanymi ulicami.
Będziesz w problemie dzwoń lub pisz,coś wymyślę.
pozdrawiam
Stefan

Wyświetl szczegóły
Witold Cherubin 
weteran

Wysłany: 2012-06-14, 23:00   

DI STEFANO napisał/a:
Witkowi telefonicznie przekazałem i dziś przeprowadziłem objazdem z W-wy na Katowice

Stefan serdecznie Ci dziękuję za Twoją nieocenioną pomoc i nie tylko podyktowanie trasy przejazdu przez Łódź z ominięciem korków, ale przede wszystkim za poświęcenie swojego czasu i podczas paskudnej pogody poprowadzenie mnie tą trasą i pomoc w odnalezieniu się w Strykowie.
Muszę powiedzieć, że jak na razie autostrada A2 jest bardzo ubogo oznakowana i znalezienie wyjazdu na Stryków nie było łatwe.
Pojechałem "na nosa" wyjazdem na Łowicz i z radością zobaczyłem drogowskaz na Stryków.
A w Strykowie Stefan stał w deszczu z komórką przy uchu i wypatrywał mnie cierpliwie tłumacząc jak mam jechać.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję Ci Stefan. Nie było czasu i warunków do wyrażenia podziękowań przy pożegnaniu, ale mam nadzieję, że znajdziemy okazję żeby to zrealizować.
Póki co wirtualne :pifko
Dobrze jest mieć takich kolegów w CampertTeamie :bigok

DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2012-06-15, 11:13   

Witku
Napiszę po studencku:
nie za ma co
Miło było Tobie służyć pomocą.

A tak na marginesie:
wstyd mi,że w tak dużym mieście,przez tyle lat nikt nie pomyślał - do czasu zbudowania obwodnicy - o alternatywnej trasie objazdu samochodem osobowym zakorkowanej Łodzi.

Odpowiedz do tematu