|
|
Pierwszy wyjazd Delfinarium |
Autor |
Wiadomość |
WALDZIOR
trochę już popisał

Twój sprzęt: HYMER BR599 Renault Master
Nazwa załogi: Delfiny
|
Wysłany: 2012-06-19, 17:32 Pierwszy wyjazd Delfinarium
|
|
|
No i stało się nawet bez bólu czyli pierwszy wyjazd zaliczony. Moja drużyna to tata Waldzior mama Iwona i syn Wojciech lat 12. Pojazd przezwałem Delfinarium z racji pozostałych po niemieckim właścicielu naklejek. Naszym celem były latanir morskie w Stilo i Czołpinie. Najpierw pakowanie sprzętu zalewanie zbiorników wodą, odpalenie lodówki i w drogę. Pierwszy postój w Bolszewie przy sieci luksusowych delikatesów BIEDRONKA celem zakupienia tego co powinno znaleść się w uruchomionej lodówce. I w dalszą drogę, która przebiegła bez wydarzeń. Na miejscu w Stilo rozpytałem okoliczną ludność o możliwość podjechania po latarnię ponieważ mój syn jest osobą niepełnosprawną pani z obsługi baru gdzie po zwiedzeniu latarni zjedliśmy pyszne i śmiesznie tanie ryby powiedziała, że jak mam w samochodzie karte osoby niepełnosprawnej to mam jechać bez obaw. Dojechałem pod samą latarnię. Wyszła do nas pani-pracownik latarni bo zmyliły ją naklejki na naszym spręcie i myślała, że to dostawa ryb, na które czeka. Po wyjaśnieniu naszego powodu wjazdu na teren latarni zaciekawiona "domem na kołach" obejżała sprzęt i poszła.
Chciałem wstawić pare zdjęć ale narobiłem w największej rozdzielczości i mam problem jak to zrobić, żeby weszły może ktoś poradzi to na przyszłość bym wiedział. Z latarni podjachaliśmy do wcześniej wspomnianego bar-smażalni gdzie za trzy porcje ryb zapłaciłem 50 złotych. Był tam też z uwagi na mecz NASZYCH zorganizowany klub kibica gdzie dostaliśmy zaproszenie jednak naszm celem był przejazd w okolice Czołpina. Droga przebiegła bez faktów godnych odnotowania. A na miejscu SZOK. Na dzień dobry wspaniała wiadomość Latarnia nieczynna i nawet nikt nie wie kiedy czy w ogóle będzie czynna. Drugi strzał to parking z którego można wyruszyć do latarni pomieść tak na oko 50 kamperów ale żeby zostać na noc niema mowy teren Parku Narodowego i przyjeżdżają strażnicy i walą mandaty aż miło. Poza tym o 20.00 zamykają parking. Więc silnik w ruch i jedziemy szukać miejsca na nocleg. Niedaleko Czołpina w Smołdzińskim Lesie jest camping niestety nie czynny. Trafiłem na bar Pod Sosną z parkingiem cicho bar otwarty duża plazma na ścianie więc myślę mecz obejżę i mam gdzie spać. Ale wolę zapytać bo rużnie z gościnnością u nas bywa. Pytam w barze odesłali mnie do kierowniczki a ta, że nie ma toalety na parkingu mówię, że mam swoją to ta, że nie ma prądu na parkingu, mówię że mam swój nic nie potrzebuję tylko nie chcę przeszkadzać to wymyśliła, że parking dopiero co zrobiony i jest za miękko i najlepiej będzie jak odjade. Myślę sobie piiiiiiii żebyś ty taka owaka. Pojechałem dalej jest Camping Spokojne Rancho. Zaczyna padać i się ściemniaale co tam podjechałem cisza spokój. Myśle już załatwiłem ale wychodzi właściciel i zaczynamy rozmowe. Pyta tylko o której rano chcę jechać bo on ma o 8.00 wyjazd i nie chciałby mnie budzić mówię, że koło 10-11 no to jemu nie pasowało ale jeżeli ja nic nie chcę (prąd,woda,prysznic) to postawi mnie na bocznej polance i po kłopocie. Ustawiłem auto i dalej szukać programów w TV co by to NASZE zwycięstwo obejżeć ale niestety musiałem zadowolić się radiem i zawartością lodówki. Nocka na polanie minęła szybko rano śniadanie i jedziemy zobaczyć co z tą latarnia. Niestety pani kierownik parkingu w sposób niewybredny wypowiedziała sie o pracy latarnika (swoją drogą jestem ciekaw kto mu płaci za prace bo to chyba nie jest wolontariat). W zastepstwie udaliśmy się na pobliską platformę widokową. Nastepnie do skansenu wsi słowińskiej w KLUKACH - warte obejżenia. Można cofnąć się w czasie. Z Kluk pojechaliśmy do Łeby bo syn koniecznie chciał zobaczyć park dinozaurów. Po spacerze wśród gadów i obiadku na parkingu w kamperku wracaliśmy do domu.
Gdyby ktoś z Szanownego grona zechciał objaśnić mi jak można zmniejszyć rozmiar zdjeć to chętnie wstawię. Drugie pytanie mój sprzę to Ducato 2,8idtd 1998rok przerobiony z blaszaka w niemczech na max wysoki dołożona nakładka dachu po tej trasie doznałem szoku taka stodoła a mi wyszło 7,5 litra na 100 km. Czy też macie takie wyniki? jechałem 80-100 km/h. Pozdrawiam Waldzior |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1300 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-06-19, 19:24
|
|
|
WALDZIOR, Fajny opis podrozy i w duzej czesci naddaje sie do umieszczenia jako miejsca ,ktore trzeba omijac duzym lukiemi wogole tam nie zagladac.Choc podroz chyba ogolnie sie udala. |
|
|
|
 |
WALDZIOR
trochę już popisał

|
Wysłany: 2012-06-19, 20:27
|
|
|
Udało mi się zmniejszyć zdjęcia teraz spróbuję je wstawić i dodać opis
P1070119 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Posiłek po podróży |
 |
Plik ściągnięto 3826 raz(y) 63,55 KB |
P1070121 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Widok z bocznych drzwi |
 |
Plik ściągnięto 3826 raz(y) 33,99 KB |
P1070123 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Może ktoś skorzysta |
 |
Plik ściągnięto 3826 raz(y) 79,98 KB |
P1070124 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Latarnia STILO prawie w całej okazałości |
 |
Plik ściągnięto 3826 raz(y) 36,89 KB |
P1070128 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Delfinarium-czyli obwoźny sklep z rybami |
 |
Plik ściągnięto 3826 raz(y) 87,56 KB |
P1070135 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Załoga w komplecie |
 |
Plik ściągnięto 3826 raz(y) 115,87 KB |
P1070137 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Strefa kibica w barze |
 |
Plik ściągnięto 3826 raz(y) 112,05 KB |
P1070138 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Pyszne i bardzo tanie rybki |
 |
Plik ściągnięto 3826 raz(y) 96,39 KB |
P1070139 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG W drodze do łeby w Sarbsku nowo otwarte centrum edukacji |
 |
Plik ściągnięto 3826 raz(y) 44,33 KB |
P1070143 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Foki w Sarbsku |
 |
Plik ściągnięto 3826 raz(y) 63,33 KB |
|
|
|
|
 |
WALDZIOR
trochę już popisał

|
Wysłany: 2012-06-19, 20:42
|
|
|
Jeszcze pare fotek
P1070143 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Foki w Sarbsku |
 |
Plik ściągnięto 3795 raz(y) 63,33 KB |
P1070145 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Muzeum Sztuki Marynistycznej Serbsk |
 |
Plik ściągnięto 3795 raz(y) 87,24 KB |
P1070156 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Takie foki też mają |
 |
Plik ściągnięto 3795 raz(y) 75,64 KB |
P1070158 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Widok z okna rano. Czyli dzicz jak mówi mój syn |
 |
Plik ściągnięto 3795 raz(y) 104,87 KB |
P1070159 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Pierwsze śniadanie na pokładzie |
 |
Plik ściągnięto 3795 raz(y) 76,97 KB |
P1070160 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Nasze "Delfinarium" |
 |
Plik ściągnięto 3795 raz(y) 101,34 KB |
P1070179 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG Muzeum w KLUKACH-"najnowsze" trendy w budownictwie |
 |
Plik ściągnięto 3795 raz(y) 135,08 KB |
P1070228 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG SYN w "obięciach" bestii |
 |
Plik ściągnięto 3795 raz(y) 112,07 KB |
P1070241 (Kopiowanie) (Kopiowanie).JPG
|
 |
Plik ściągnięto 3795 raz(y) 67,55 KB |
|
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/68 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2012-06-19, 22:16
|
|
|
Waldzior, Twoje auto stacjonuje na Przymorzu? |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
WALDZIOR
trochę już popisał

|
Wysłany: 2012-06-20, 09:07
|
|
|
Tak na Bora Komorowskiego |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/68 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2012-06-20, 11:25
|
|
|
rzuciło mi się w oczy |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
ccsrally
zaawansowany

Twój sprzęt: Był FENDT 640 , vw T4multivan teraz szukamy
Nazwa załogi: Kotek i Słoneczko
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2008 Piwa: 3/5 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 2012-06-20, 11:51
|
|
|
fajna wyprawa. oby takich więcej oczywiście pomijając zamknięte latarnie i nie miłe panie.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-06-20, 19:44
|
|
|
Pierwsze śniadanie w kamperze ... Niezapomniana sprawa ... |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|