|
|
Klimatyzacja Ducato 2002-2006 stare błędy w komputerze ? |
Autor |
Wiadomość |
HarryLey4x4
weteran

Twój sprzęt: Elnagh Gigant Nissan Patrol rules
|
Wysłany: 2012-06-29, 10:09 Klimatyzacja Ducato 2002-2006 stare błędy w komputerze ?
|
|
|
Czy ktoś z Was orientuje się czy komputery Ducato mogą przechowywać jakieś stare błędy po awarii klimatyzacji, przez co po ponownym odpaleniu klimy - naprawie usterki- komputer może widzieć stale niskie ciśnienie - mimo ,że na pewno wpompowane jest dużo wyższe i nie odpalać klimatyzacji??
Mam bowiem taką sytuację ,że poprzedni właściciel "zamęczył" układ klimatyzacji (poprzez podpięcie na krótko) doprowadzając do spalenia kompresora. Wymieniony został czujnik w osuszaczu, zregenerowany kompresor , układ jest szczelny. Włączenie kompresora na krótko powoduje ,że układ pracuje i chłodzi, jednak w momencie gdy włączam jak fabryka przykazała to włącznik się świeci, ale kompresor nie dostaje impulsu.
Mam zwykłego Fiat Ecu Scana i pokazuje mi parametry ,że włącznik jest aktywny, kompresor aktywny, ale ciśnienie pokazuje 0,039 bara. Przez to pewnie jest cały układ niewłączany. Pomyślałem,że może komputer ma stare błędy, bo wiem ,że tak się zdarza w niektórych autach , ale sądziłem ,że we Fiacie nie. Czy ktoś posiada wiedzę na ten temat ?? |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|