Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Klimatyzacja Ducato 2002-2006 stare błędy w komputerze ?
Autor Wiadomość
HarryLey4x4 
weteran

Twój sprzęt: Elnagh Gigant Nissan Patrol rules
Piwa: 29/24
Wysłany: 2012-06-29, 10:09   Klimatyzacja Ducato 2002-2006 stare błędy w komputerze ?

Czy ktoś z Was orientuje się czy komputery Ducato mogą przechowywać jakieś stare błędy po awarii klimatyzacji, przez co po ponownym odpaleniu klimy - naprawie usterki- komputer może widzieć stale niskie ciśnienie - mimo ,że na pewno wpompowane jest dużo wyższe i nie odpalać klimatyzacji??

Mam bowiem taką sytuację ,że poprzedni właściciel "zamęczył" układ klimatyzacji (poprzez podpięcie na krótko) doprowadzając do spalenia kompresora. Wymieniony został czujnik w osuszaczu, zregenerowany kompresor , układ jest szczelny. Włączenie kompresora na krótko powoduje ,że układ pracuje i chłodzi, jednak w momencie gdy włączam jak fabryka przykazała to włącznik się świeci, ale kompresor nie dostaje impulsu.
Mam zwykłego Fiat Ecu Scana i pokazuje mi parametry ,że włącznik jest aktywny, kompresor aktywny, ale ciśnienie pokazuje 0,039 bara. Przez to pewnie jest cały układ niewłączany. Pomyślałem,że może komputer ma stare błędy, bo wiem ,że tak się zdarza w niektórych autach , ale sądziłem ,że we Fiacie nie. Czy ktoś posiada wiedzę na ten temat ??

Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu