|
T4 westfalia/california pytanie o tylną kanapę |
| Autor |
Wiadomość |
Kamil_K
trochę już popisał
Twój sprzęt: Hobby 495 Exclusive
|
Wysłany: 2012-07-09, 11:58 T4 westfalia/california pytanie o tylną kanapę
|
|
|
Mam pytanie do użytkowników lub kogoś kto widział "na żywo" środek w Volkswagenie T4 California/Westfalia czy tylna kanapa na swoich szynach może być w trakcie jazdy przesunięta do przodu.
Na zdjęciu przedmiotowe szyny.
interesuje mnie czy w trakcie podrózy po pierwsze można mieć z tyłu większa przestrzeń bagażową ale przede wszystkim czy "2gi" rząd może siedzieć blizej pierwszego, czy ta kanapa zawsze musi być tak daleko odsunieta?
t4 środek.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 8264 raz(y) 88,25 KB |
|
|
|
|
 |
WODNIK
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Piwa: 55/234 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-07-09, 14:53
|
|
|
Oczywiście że można , tylko po co.
Za pomocą dźwigni / niebieski / luzujesz kanapę i możesz ją podciągnąć do samego przodu po minięciu mostka / na żółto /.
Przez taki manewr blokujesz dostęp do szafek pod kuchnią
Na kanapie jeden lub dwa pasy są typu biodrowego, natomiast pas po prawej stronie
/ przy drzwiach/ montowany jest do karoserii. Kiedy kanapę przestawisz do przodu to ten pas jest za krótki i nie można go zapiąć.
Pozdrawiam
t4_rodek_188.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 8229 raz(y) 42,66 KB |
|
_________________ --- B E S K I D N I K ---
Pozdrawiamy Bronia i Janek
 |
|
|
|
 |
hrys
zaawansowany w camperze jestem wolny

Twój sprzęt: VW T4
Nazwa załogi: marys
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: lublin
|
Wysłany: 2012-07-09, 15:29
|
|
|
| w szynach mogą być blokady należy je wtedy wykręcić śrubowkretem |
_________________ z turystycznym pozdrowieniem
hrys
 |
|
|
|
 |
hrys
zaawansowany w camperze jestem wolny

Twój sprzęt: VW T4
Nazwa załogi: marys
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: lublin
|
Wysłany: 2012-07-09, 15:30
|
|
|
| Jasiu ktos chce zwiększyć bagaznik na czas podrózy |
_________________ z turystycznym pozdrowieniem
hrys
 |
|
|
|
 |
CrazyJack
zaawansowany 100% włóczykija

Twój sprzęt: T5 California 4x4
Nazwa załogi: CrazyTeam
|
Wysłany: 2012-07-10, 20:57
|
|
|
Generalnie jest to świetnie rozwiązanie
W Vito jest podobnie i dowolnie można konfigurować położenie tylnej kanapy regulując blokady.
Można np:
- przewieść 100m2 paneli zachowując pięć miejsc dla pasażerów
- przewieść meble zachowując pięć miejsc dla pasażerów
- przewieść duże akwarium zachowując pięć miejsc dla pasażerów
- przewieść dużą klatkę dla psa na dalekiej trasie zachowując pięć miejsc dla pasażerów
- przewieść paletę keramzytu zachowując pięć miejsc dla pasażerów
...wszystko sprawdzone |
_________________ "Rzec można, że odwieczną tajemnicą świata jest jego poznawalność." [Einstein]
Llink www to moja praca |
|
|
|
 |
Kamil_K
trochę już popisał
|
Wysłany: 2012-07-11, 09:53
|
|
|
Dzięki serdeczne za podpowiedzi - informacja dla mnie bardzo przydatna w zestawieniu za i przeciw takiemu autku
| WODNIK napisał/a: | natomiast pas po prawej stronie
/ przy drzwiach/ montowany jest do karoserii. Kiedy kanapę przestawisz do przodu to ten pas jest za krótki i nie można go zapiąć. |
Wodnik a czy wstępują wersje kanap z wszystkimi lub z dowma pasami 3punktowymi ale mocowanymi do kanapy?
| WODNIK napisał/a: | | tylko po co. |
a po co już mówię...
przy bardzo małym dziecku odległość od przednich do tylnych foteli w trakcie jazdy przy standardowym ustawieniu będzie zdecydowanie za duża
Ostatnia prośba może ktoś ma zdjęcie jak wygląda ten układ po przesunięciu kanapy? |
|
|
|
 |
CrazyJack
zaawansowany 100% włóczykija

Twój sprzęt: T5 California 4x4
Nazwa załogi: CrazyTeam
|
Wysłany: 2012-07-11, 11:24
|
|
|
| Kamil_K napisał/a: |
przy bardzo małym dziecku odległość od przednich do tylnych foteli w trakcie jazdy przy standardowym ustawieniu będzie zdecydowanie za duża
Ostatnia prośba może ktoś ma zdjęcie jak wygląda ten układ po przesunięciu kanapy? |
To bardzo słuszna koncepcja - z dzieckiem oczywiście
Odległość po przesunięciu jest jak w osobówce - do tylnej kanapy.
Jak tylko będę miał okazję to zrobię zdjęcie. |
_________________ "Rzec można, że odwieczną tajemnicą świata jest jego poznawalność." [Einstein]
Llink www to moja praca |
|
|
|
 |
jarekzpolski
stary wyga

Twój sprzęt: Laika na Transicie
Nazwa załogi: jarki
|
|
|
|
 |
Kamil_K
trochę już popisał
|
Wysłany: 2012-07-11, 12:56
|
|
|
cosik link nie działa
| jarekzpolski napisał/a: | | autko kultowe, w necie znajdziesz megatony informacji, fanklubów itp |
wiem i do tego spełnia wszystkie kryteria jakie stawiam ... ale na razie zbieram informacje
jarekzpolski kluczowa chyba jest instrukcja obsługi którą znalazłem pod pierwszym linkiem, i wyraźnie wskazuje że do jazdy jedynie przeznaoczna jest pozycja z kanapą przesuniętą do tyłu ... nie wiem czy jest to związane tylko z pasami czy też z systemem mocowania kanapy w tych szynach ? |
|
|
|
 |
jarekzpolski
stary wyga

Twój sprzęt: Laika na Transicie
Nazwa załogi: jarki
|
Wysłany: 2012-07-11, 18:27
|
|
|
faktycznie nie działa. Dziwne bo kopiowałem z okienka adresu....Nieważne, to było to samo co w tym drugim tylko w niższej rozdzielczości.
Co do kanapy, nie wiem, zgaduję:
w pozycji do tyłu jest zablokowana w zatrzasku, który zwalniasz dźwignią i tak jest bezpiecznie.
Przesunięta do przodu nie jest zablokowana i gwałtowny strzał w dupę, zakończy się gwałtownym odjechaniem kanapy do tyłu z destrukcją wszystkiego co będzie jej stało na drodze. Sprawdź po prostu organoleptycznie czy tak jest (bez crash testów naturalnie, szarpnij kanapę do tyłu)
Pasy to drugi problem.
jeżeli tak jest to:
-albo pomyśl nad dorobieniem jakiejś blokady i przeróbką pasów (ryzykowny temat i musi to robić ktoś naprawdę rozgarnięty, bo w grę wchodzi bezpieczeństwo pasażerów)
- albo przesadź żonę do tyłu... |
_________________ 2+2+Pies Kudłaty
"Każdy kolejny dzień jest pierwszym dniem reszty naszego życia" Frazes ? Niekoniecznie...
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|