Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
A może Grecja?
Autor Wiadomość
satori
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: LAIKA KRONOS 3010
Postawił 1 piw(a)
  Wysłany: 2012-07-16, 20:45   A może Grecja?

Witam

Pierwsza podróż...kamperem! Ale dokąd?Może Grecja? dojedziemy?Tak daleko? Tysiące pytań - za i przeciw.Ale kraj taki piękny...i Wasze wspomnienia cudne - ZACHĘCAJĄ.Na 95% jedziemy.Planowany termin wyjazdu 23 lipiec.Planowany , bo nasz "ośrodek wakacyjny"(czyt. kamper) jeszcze w remoncie.Powrót koniec sierpnia.Załoga lat 40+:wprawiony kierowca, ja włóczykij ,nieletnia szt 1 , i pies leniwiec.Startujemy z Łodzi.Trzymajcie kciuki.
I pytanko na początek -Jak z psami na plaży?Czy ktoś z Was może podać namiary na na "bezludne" plaże , bo nasz pies leniwiec jest poooootfooorem i ludziska nas przeganiają.Oczywiście sami również będziemy ich szukać ale wasze doświadczenia-BEZCENNE.
Postaw piwo autorowi tego posta

jedrek49 
weteran
badz zawsze usmiechniety

Twój sprzęt: sprinter CDI 2,7 316
Nazwa załogi: jedrek49
Piwa: 52/3
Wysłany: 2012-07-16, 21:15   

witam
jestem z zonka i psiakiem w Grecju na polwyspie Peloponez ,zaczelismy zwiedzac Gercje od Albanii,potem Joanina ,Patra, Diakopfto-gdzie wspaniala dzika plaza ,kilka vamperow ,woda ,prysznic i morze oraz gorska kolej zebata,Korynt i w dol ,dzis jestesmy w Korfos na plazy dzikiej malo ludzi ,piesek tez ma gdzie sie kapac,jutro jedziemu dalej brzegiem morza ,dookola polwyspu az do Patras ,tam na prom do Wenecji
Pozdrawiamy Cie i zyczymy wspanialych wakacji
jedrek49

satori
początkujący forumowicz

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2012-07-17, 18:13   

oj super ,że ktoś się odezwał ! jedrek49 bardzo wielkie dzięki za info. Powiedz proszę-macie jakiś agregat prądotwórczy ze sobą?używacie?tak się zastanawiam czy go dokupić do klimatyzacji , TV itp ...i ewentualnie jaki bo ceny :evil:
Pozdrawiam Was z deszczowej Polski -odpoczywajcie ,zwiedzajcie i dawajcie znaki co u Was
:spoko

jedrek49 
weteran
badz zawsze usmiechniety

Wysłany: 2012-07-17, 18:52   

Witam
Mamy tylko klimatyzacje postojowa na 230V dzis jestesmy na campingu i chlodzimy sie ,ale w wiekszosci spimy nadziko nad morzem ,podczas jazdy okna otwarte i da sie wytrzymac,gorzej jak czasem sa korki w miasteczkach ,Agregat jaki ,to zalezy ile ciagnie pradu i jaki glosny ,dobry cichy agregat to powyzej 3000zl,zalezy jakie masz wymagania i oczekiwania ,czy zamierzasz spac na dziko czy tylko na campingach ,jak wielu to robi co maja skromne camperki powyzej 200tys
Jak sobie poscielesz tak sie wyspisz,ale nie musisz montowac automatycznej anteny TVsat,bez niej sie swietnie zyje,dobre jest miec zewnetrzna dobra antene WiFi,by miec kontaktwlasnie z takimi jak Ty
Pozdrawiam serdecznie
jedrek49

satori
początkujący forumowicz

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2012-07-17, 20:16   

Jedrek-dzięki takim ludziom jak Ty życie staje się łatwiejsze :lol: Dzięki.Przepraszam za lawinę pytań ale "zieleniaki " z nas okropne... :oops: co to znaczy dobra antena WI-FI ?a co z sygnałem?Nie lubimy campingów!!!bleeee wolimy naturę i wolną przestrzeń (camping tylko i wyłącznie w razie niezbędnym)dlatego chcielibyśmy być samowystarczalni (oczywiście w miarę możliwości) TV wymyśliliśmy z telewizji N na kartę musimy tylko dokupić dekoder bo jakaś antenka jest w kamperku.Z neta zrezygnowaliśmy bo jaki sygnał i od kogo...sen z oczu spędza mi jeszcze tylko klimatyzacja postojowa "na dziko" i dlatego pytanie o agregat.O zwiedzanie ,piękne plaże ,super miejsca, Wasze opinie i wspomnienia również pytam PISZCIE ,PISZCIE ,PISZCIE -ktoś Was czyta!

Pięknego zachodu słońca - życzę Wam na dziś ;)

angela_camp 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Peugeot J5 Challenger
Piwa: 12/8
Wysłany: 2012-07-18, 12:41   

SATORI!!
Bylismy w Grecji ponad miesiac spalismy na dziko tj. przy samych plazach, w lasku;-) gdzie tylko sie dalo a dalo sie wszedzie. Nikt nas nie przegonil..miejsc jest sporo do noclegowania oczywiscie poza centrami miast tam sie nie da wyspac raz probowalismy masakra halas szumy itp. non stop. Na halikidiki kassandria jest bardzo ladnie sefonia(nie wiem czy dobrze pisze juz nie bardzo przeznaczone proktycznie na hotele itop.
na atosa dojedziecie do portu i koniec strefa zamknieta dla klasztorow;-)
Po za tym cala Grecje jest piekna na 1100000%%%%Ale jest drogo wiec sie na ro nastawcie.
chyba ze nie przeliczac to bedzie ok moj maz liczyl wszytsko i mowil wydalismy 50zl ;-) a to 50Euro. Chcesz jeszcze szczegolow pytaj

Klimy nie mamy nie byla nam potrzebna nie mam pojecia jak skonstuowany jest nasz kamper ale izolacja jest znakomita na dworze upal w srodku da sie siedziec. Jezeli chodzi o prad mamy panel sloneczny na dachu i przetwornice wiec uzywamy normalych sprzetow AGD ITP tak jak w domu

pabloarmando 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Jeep
Piwa: 6/6
Wysłany: 2012-07-18, 12:45   

angela_camp napisał/a:
...gdzie tylko sie dalo a dalo sie wszedzie. Nikt nas nie przegonil..

w jakim to było miesiącu... bo z tego co wiem lipiec i sierpień rządzą się własnymi prawami. Pytanie mam o środkowy palec chalcydycki... jak z tankowaniem wody? Jakieś namiary na darmowe kraniki? :)

jedrek49 
weteran
badz zawsze usmiechniety

Wysłany: 2012-07-18, 16:25   

Witam
odnosnie antenki zewnetrznej do laptopa ,to dokupilem antenke o zasiegu do 10km ze zlaczem USB i kablem 5m antenka ma na imie WiFi SKay.zamontowalem ja na dachu camperka do antenyTV naziwmnej i mam mozliwosc z camperka ukierunkowac antene
Wlaczam laptopa z podlaczona antenka i widze ile jest sieci otwartych niekodowanych w zasiegu i sie staram podlaczyc do tych sieci .zobacz w internecie antenki zewnetrzne d0 laptopa z USB
jestem zadowolonybo moge pogadac z Polsak na Sypie ,sledzic motoallegro ,,bo szukam camperka .irozmawiac jak teraz z CT
pozdrawiamzMonemavisy na dziko ,za ostatni camping na peloponezie zaplacilem 15 euro z woda pradem prysznicemi wspaniala woda,na campingach jest luzno
jedrek49

Wyświetl szczegóły
angela_camp 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Peugeot J5 Challenger
Piwa: 12/8
Wysłany: 2012-07-18, 17:40   

pabloarmando napisał/a:
angela_camp napisał/a:

w jakim to było miesiącu... bo z tego co wiem lipiec i sierpień rządzą się własnymi prawami. Pytanie mam o środkowy palec chalcydycki... jak z tankowaniem wody? Jakieś namiary na darmowe kraniki? :)

zjechalismy teraz na tydzien i zas jedziemy . WIec o lipiec tez zachaczylismy. caly czerwiec i poczatek lipca. Jezeli chodzi o srodek chalkidiki- z tankowaniem wody jest slabo bo na plazach brak prysznicy;-( ale na kazdej stacji benzynowaj nabieralismy to sie tyczy rozniez reszty grecjii.Nikt nie chcial oplaty za wode na stacji ;-) ani przymusu tankowania paliwa .
Ale w srodkowym palcu gdzie wode nabieralismy nie umie sobie przypomniec ale jak tylko mnie oswieci to napisze;-))wiem ze bylo tam ciezko z woda

pagand 
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
Piwa: 22/6
Wysłany: 2012-07-19, 18:24   

pabloarmando napisał/a:
angela_camp napisał/a:

Kraników z woda jest co niemiara... po pierwsze na każdej stacji benzynowej jest dostępna woda..trzeba tylko wejść i się zapytać czy można skorzystać (ani razu nic nie zapłaciłem)...po drugie jak się dobrze rozejrzycie w czasie jazdy, to na wielu punktach widokowych, albo takich małych zatoczkach gdzie można stanąć jest zwykle kamienna "tablica" a z niej wystaje kran z wodą...po trzecie, przy wielu sklepach przydrożnych, gdzie jest sensowny zjazd dla samochodów też jest kran z wodą i też wystarczy wejść do sklepu, piekarni czy masarni i się zapytać...

pagand 
weteran

Wysłany: 2012-07-19, 18:28   

Na pewno był kranik w tym miejscu (zielona strzałka)

pagand 
weteran

Wysłany: 2012-07-19, 18:32   

...i oile zaznaczone miejsce to stacja benzynowa (bo ze zdjęcia satelitarnego nie jestem na 100% pewien) to kranik był też tutaj

A jeżeli to niej dokładnie to miejsce to przy tej drodze, powiedzmy do 100m w jedna lub druga stronę, jest właśnie stacja na, której ja korzystałem z wody.

generalnie wiedza ta wydaje mi sie zbędna, bo ujęć wody jest bardzo dużo.

satori
początkujący forumowicz

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2012-07-19, 19:29   

:super jedrek -dzięki -jutro zadzwonię zmówić tą antenkę WI-FI ,rozwiązałeś mi problem neta choć wszyscy mówili ,że się nie da :evil: -oszuści jedni no.pokazałam im antenkę i szczęki opadły...choć dalej mają wątpliwości co do sygnału bo większość zapewne kodowana.ale nic to i tak jest większe prawdopodobieństwo złapania czegoś a i sprzęt w doskonałej cenie.Masz u mnie piwko!!!!!
angela_camp- również bardzo dziękuję za info!Właśnie jeszcze tylko ta klima spędza mi sen z oczu ...bo temperatury zapewne wysokie...Mamy również zamontowany solar na dachu ale chyba na wszystkie sprzęty mocy nie starczy i dlatego zastanawiam się nad kupnem agregatu.Koszt trochę duży jak na jeden wyjazd (bo chyba kamperek z nami nie zostanie -zdecydujemy dopiero po powrocie)
A co myślicie o telewizji na kartę "n" zdaje egazamin?ktoś odbiera za jej pośrednictwem?
Jeśli nie to możecie polecić cosik z polskimi kanałami?
Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI :!:

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 49/65
Wysłany: 2012-07-19, 19:50   

Satori, jedź do Grecji, ale najlepiej aż na Peloponez.
porównuję swoją zeszłoroczną podróż na Peloponez i tegoroczną po Chalkidiki i niestety porażka :stop:
całe szczęście wyjechaliśmy wczoraj tego Mekongu i pojechaliśmy w góry :spoko

satori
początkujący forumowicz

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2012-07-19, 20:04   

affa o co chodzi z Chalkidiki?Tłumy ludzisków?ooooo jeśli tak to :stop: dziękujemy.Zależy nam na dużej dozie prywatności ,choć w okresie wakacyjnym będzie trudno -wiem.Ale opisz co z tym Chalkidiki....Czytałam Wasze wspomnienia na blogu-PIĘKNE zazdroszczę i spróbuję w tym roku troszkę "podreptać Wam po piętach" choć ślady z zeszłego roku Waszej wyprawy pewnie już troszkę zatarte. :roza:

Odpowiedz do tematu