Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Chorwacja ,wyjazd w lipcu
Autor Wiadomość
marta19731 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2012-05-11, 17:47   Chorwacja ,wyjazd w lipcu

Witam serdecznie
Jestem tutaj nowa,więc proszę wybaczcie ewentualne wpadki;-),
planowaliśmy wypad na Chorwację autami w 8 osób,2 się wykruszyły i zdecydowaliśmy się na wyprawę kamperem.
Mam pytanie,będziemy tam ok 10 lipca,czy rezerwować wcześniej kemping?Przekopałam się przez forum i nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi ,w vacansoleil nam mówią,że nawet nie wjedziemy na pole bez wcześniejszej rezerwacji,znajomi,którzy notabene jada pierwszy raz do Chorwacji do apartamentu,też nam mówią,że nie ma mowy,żebyśmy znaleźli fajne miejsce.Jestem teraz w kropce,bo to w końcu urlop i chciałabym wypoczywać ,a nie martwic się,czy znajdziemy zakwaterowanie.Zależałoby nam na miejscu,gdzie aktywnie można spędzić czas oraz ,żeby nasze nastoletnie pociechy miały co robić i tu tez pytanie do Was,bo mimo że chyba przeczytałam wszystko w temacie ,też nie do końca wiem,które pole powinniśmy wybrać.Zamówiłam już broszury z info@chorwacja.home.pl i teraz czekam z niecierpliwością,aż przyjdą.Może moglibyście pomóc początkującym kamperowiczom?
Postaw piwo autorowi tego posta

andi at 
Kombatant

Twój sprzęt: szukam H1L2
Piwa: 80/37
Wysłany: 2012-05-11, 18:38   Re: Chorwacja ,wyjazd w lipcu

napisz troche wiecej-chcesz zwiedzac czy stacjonarnie
w tym okresie to chorwacja peka w szwach-lipiec sierpien
camping- musisz zrobic rezerwacje
lipiec sierpien to raczej bym polecal alpy albo skandynawie-jest chlodniej

oczywiscie witamy na forum

marta19731 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2012-05-11, 18:47   

dzięki za odp.raczej stacjonarnie,nie możemy inaczej,szkoła nas obliguje niestety...Chorwacja przegłosowana,jesteśmy z nad morza,tutaj nam ciągle zimno ,musimy się porządnie wygrzać;-),myślimy o Norwegii,ale w innym terminie ,Alpy mamy zwiedzone

waldi 
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Dukato FFB 560 EUROPA
Nazwa załogi: grawalki
Piwa: 5/1
Wysłany: 2012-05-11, 18:55   

Napisz cos wiecej o sobie to nas uswiadomisz co i jak , mysmy byli kilka razy w Chorwacji w lipcu-sierpniu tego roku jedziemy w sierpniu nigdy nie rezerwuje a staje na kempingu nie mialem problemu :spoko

koko 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Piwa: 70/31
Wysłany: 2012-05-11, 19:37   

Z dziećmi nie ryzykuj REZERWUJ

SIERŻANT 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Elnagh 550L 2,2 HDI
Nazwa załogi: KOMANDOR
Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2012-05-12, 09:25   

Jestem chro-maniakiem od 10 lat ( jestem na forum od niedawna ) ale mogę ci powiedzieć wiele o Chorwacji i kampingach ponieważ zjeździłem ją od Słowenii (Postojna Jama- warte do zwiedzania aż do Dubrownika po kilka razy ). Każdy ma swoje ulubione miejsca w Chorwacji jednak ja nigdy nie rezerwowałem miejsc nawet w szczycie sezonu (sierpień) obecnie jeżdżę we wrześniu woda jest najcieplejsza a miejsca ile chcesz. Mogę ci doradzić ale muszę wiedzieć coś więcej czego oczekujesz czy leniuchowania w spokojnym miejscu gdzie najczęściej do sklepu jest kilka kilometrów czy aktywnego wypoczynku gdzie jest boisko do siatki są huśtawki i zjeżdżalnie czy baseny i ile chcesz wydać za dzień pobytu im bardziej wypasiony kemping tym droższy no i jeszcze w jakie rejony chcesz jechać ja obecnie jeżdżę na kilka kempingów w starej Dalmacji między Sibenikiem a Dubrownikiem i jeszcze czy wolisz skałki czy żwirek czy chcesz na jakąś wyspę(dodatkowe spore opłaty za prom)najlepiej zadzwoń do mnie to ci coś doradzę jeśli będę miał więcej informacji a jeszcze jedno jeśli napisz skąd jesteś to może jadąc do Chorwacji będziecie przejeżdżać koło mojego domu ( 70 km od granicy to możecie się zatrzymać na postój czy nocleg) spróbuj wysłać sms-sa to podam ci nr telefonu stacjonarnego lub sam do ciebie zadzwonię bo mam telefon 24 godziny w cenie abonamentu .
pozdrawiam SIERŻANT 601 06 09 23

marta19731 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2012-05-12, 09:30   

Raczej zarezerwujemy,żeby się nie zamartwiać po drodze,ale może poradzicie jaki camp.co roku stawiamy przyczepę W Chałupach i gdyby nie pogoda nigdzie indziej morza byśmy nie szukali.Lubimy aktywnie spędzać czas: kitesurfing,surfing,rowery,nordwalking,snurkowanie,rolki,tenis,siatka itd,oczywiście wymieniłam zainteresowania wszystkich:-),choć mój mąż uprawia wszystko;-).do tego lubimy się bawić,lubimy dyskoteki,animacje,lubimy towarzystwo,nie przeszkadza nam hałas.Nastawiamy się na jeden rejon i chyba dla nas początkujących najlepsza będzie Istria,ale chcielibyśmy coś zobaczyć,jeszcze nie zaplanowaliśmy dokładnie co i jak,ale najwyżej wypożyczymy auto lub skutery na miejscu.Po drodze chcielibyśmy zahaczyć o Budapeszt i Wiedeń.
Ostatnio zmieniony przez marta19731 2012-05-12, 11:24, w całości zmieniany 1 raz  

marta19731 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2012-05-12, 09:34   

SIERŻANT napisał/a:
Jestem chro-maniakiem od 10 lat ( jestem na forum od niedawna ) ale mogę ci powiedzieć wiele o Chorwacji i kampingach ponieważ zjeździłem ją od Słowenii (Postojna Jama- warte do zwiedzania aż do Dubrownika po kilka razy ). Każdy ma swoje ulubione miejsca w Chorwacji jednak ja nigdy nie rezerwowałem miejsc nawet w szczycie sezonu (sierpień) obecnie jeżdżę we wrześniu woda jest najcieplejsza a miejsca ile chcesz. Mogę ci doradzić ale muszę wiedzieć coś więcej czego oczekujesz czy leniuchowania w spokojnym miejscu gdzie najczęściej do sklepu jest kilka kilometrów czy aktywnego wypoczynku gdzie jest boisko do siatki są huśtawki i zjeżdżalnie czy baseny i ile chcesz wydać za dzień pobytu im bardziej wypasiony kemping tym droższy no i jeszcze w jakie rejony chcesz jechać ja obecnie jeżdżę na kilka kempingów w starej Dalmacji między Sibenikiem a Dubrownikiem i jeszcze czy wolisz skałki czy żwirek czy chcesz na jakąś wyspę(dodatkowe spore opłaty za prom)najlepiej zadzwoń do mnie to ci coś doradzę jeśli będę miał więcej informacji a jeszcze jedno jeśli napisz skąd jesteś to może jadąc do Chorwacji będziecie przejeżdżać koło mojego domu ( 70 km od granicy to możecie się zatrzymać na postój czy nocleg) spróbuj wysłać sms-sa to podam ci nr telefonu stacjonarnego lub sam do ciebie zadzwonię bo mam telefon 24 godziny w cenie abonamentu .
pozdrawiam SIERŻANT 601 06 09 23

bardzo dziękuję ,na pewno się skontaktuję:-),ustalę z resztą bandy jakie mamy pytanie i skorzystam z Twoich cennych dla nas rad,wielkie dzięki:-)

marta19731 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2012-05-12, 10:14   

Dalmacja bardziej nas pociąga...ale straszą nas,że drogi wąskie,niebezpieczne,teren górzysty,ze lepiej kamperem się nie pchać,jak dobrze,że tutaj trafiłam;-D

IAAN 
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Piwa: 31/9
Wysłany: 2012-05-12, 11:49   

byłem 3 razy z małymi dziecmi w lipcu i nigdy nie rezerwowałem
w tym roku tez jadę w drugiej połowie lipca i tez nie rezerwuję

andi at 
Kombatant

Twój sprzęt: szukam H1L2
Piwa: 80/37
Wysłany: 2012-05-12, 12:46   

IAAN napisał/a:
byłem 3 razy z małymi dziecmi w lipcu i nigdy nie rezerwowałem
w tym roku tez jadę w drugiej połowie lipca i tez nie rezerwuję

my to juz starzy bywalcy ale jak ktos jedzie pierwszy raz i to sam to do swietego spokoju lepiej zarezerwowac

Załoga G 
stary wyga

Twój sprzęt: Trafic Grand Passenger
Nazwa załogi: Załoga"G"
Piwa: 20/3
Wysłany: 2012-05-12, 18:11   

Nie znam Twoich znajomych, ale wydaje mi się, że oni chyba jeszcze nigdy nie byli na campingu i śmiem też twierdzić, że nie widzieli Chorwacji. Ja byłem trzy razy pod rząd,to pewnie niewiele w porównaniu z kolegami, ale nigdy nie było problemu ze znalezieniem fajnego kempingu i to w tym sezonie od Zadaru do Makarskiej. Jakie wąskie drogi? cały czas leci najpiękniejsza autostrada w Europie a przy samym morzu stara magistrala jest przepiękną drogą, po której wszyscy muszą po prostu grzecznie jechać, w okolicach riviery makarskiej może ona wyglądać strasznie stromo i kręto ale to tylko z daleka bo jadąc normalnie człowiek wpada w zachwyt widoków i nie nawet nie chce szybko jechać.
I LOVE CRO

marta19731 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2012-05-12, 20:53   

Załoga G napisał/a:
Nie znam Twoich znajomych, ale wydaje mi się, że oni chyba jeszcze nigdy nie byli na campingu i śmiem też twierdzić, że nie widzieli Chorwacji. Ja byłem trzy razy pod rząd,to pewnie niewiele w porównaniu z kolegami, ale nigdy nie było problemu ze znalezieniem fajnego kempingu i to w tym sezonie od Zadaru do Makarskiej. Jakie wąskie drogi? cały czas leci najpiękniejsza autostrada w Europie a przy samym morzu stara magistrala jest przepiękną drogą, po której wszyscy muszą po prostu grzecznie jechać, w okolicach riviery makarskiej może ona wyglądać strasznie stromo i kręto ale to tylko z daleka bo jadąc normalnie człowiek wpada w zachwyt widoków i nie nawet nie chce szybko jechać.
I LOVE CRO

jejku jak czekałam na taka odpowiedź:-D,bardzo Ci dziękuję,to prawdażze nie widzieli,ale ktoś mówił ich znajomym,a oni im itd...,dlatego stwierdziłam,że będę szukała informacji u osób,które były i to właśnie kamperem, muszę stwierdzić,że porządnie ostudzili mój zapal,ale Wy go ponownie stawiacie na odpowiednim poziomie;-D,dziękuje!

majsterus 
stary wyga

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
Otrzymał 16 piw(a)
Wysłany: 2012-05-27, 07:57   

ja też się podłaczę pod temat.
byłem 2 razy T4 teraz planuje odpalić kampera.
wąskie uliczki są ale w miasteczkach.

i tylko jazda magistralą żadnej autostrady.

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 252/624
Wysłany: 2012-05-27, 08:02   

majsterus napisał/a:
tylko jazda magistralą żadnej autostrady.

A do magistrali jak jedziesz?

Odpowiedz do tematu