|
|
Luz na wybieraku (chyba tak się nazywa) skrzyni biegów |
Autor |
Wiadomość |
njoy
trochę już popisał
Twój sprzęt: Chwilowo brak
Nazwa załogi: njoy
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lis 2009 Piwa: 1/3 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2012-08-03, 10:01 Luz na wybieraku (chyba tak się nazywa) skrzyni biegów
|
|
|
Szanowni forumowicze - ciąg dlaszy pytań w związku z przygotowaniami do dłuuugiego wyjazdu. Mam spory luz na trzpieniu wychodzącym ze skrzyni buegów do lewarka zmiany biegów - nie powinno być tam jakieś tulejki, uszczelnienia - jak do tego się dobrać i zlikwidować luz. Skrzynia pracuje dobrze bez żadnych problemów. na czwórce tylko w wyniku tego luzu brzęczy po lewarku. Jak przytrzymam delikatnie rękę na dźwigni zmiany biegów problemu nie ma. Zdjęcie poglądowe z zaznaczonym miejscem problemu.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Lutek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Hymermobile B584
Nazwa załogi: piortek&ulek camp
|
Wysłany: 2012-08-03, 12:29
|
|
|
Witaj też próbowałem to uszczelniać w końcu spiąłem drążek od biegów z drążkiem kierowniczym opaską plastikową ( drążki są obok siebie ) i jest cichutko |
_________________ lutek |
|
|
|
|
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia
Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-08-03, 17:04
|
|
|
Ja dałem do dotoczenia miedzianą tulejke i wbiłem między wybierak a obudowe . Efekt : zero luzów i drgań. |
_________________ keep calm and dance
|
|
|
|
|
radwan07
trochę już popisał
Twój sprzęt: Elnagh Fiat Ducato 2,8JTD
Nazwa załogi: Radwany
|
Wysłany: 2012-08-04, 09:15
|
|
|
Z tego co pamiętam to część była wykręcalna i do środka dopasowałem oring gumowy. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|