|
|
Peugeot J5 1.9 Diesel |
Autor |
Wiadomość |
pipek722
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-07-18, 17:14 Peugeot J5 1.9 Diesel
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Mam okazję kupić taki samochód jak w temacie ( http://otomoto.pl/peugeot...l-T3153404.html )Jadę go w piątek go obejrzeć.Brak haka ,ewentualnie gdzie go kupie i jaki jest koszt ?Co o nim sądzicie?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
krzysieks
weteran
Twój sprzęt: Globe Traveller - Voyager
Nazwa załogi: MOKS
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Maj 2012 Piwa: 157/51 Skąd: Ostrowiec Św
|
Wysłany: 2012-07-18, 17:36
|
|
|
Kolego trochę słaby silnik i cena wydaje mi się trochę za wysoka.Jak będziesz oglądał to sprawdz czy jest szczelny i zobacz stan podwozia tj czy jest jeszcze sklejka.Udanych zakupów.Krzysiek |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 196/159 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2012-07-18, 23:39
|
|
|
Zdecydowanie za słaby do tak dużego auta ..............mam mniejsze a przy silniku 1,9 D q....je a cena ............według mnie dużo za wysoka |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
yuras
weteran
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Piwa: 46/51 Skąd: 16 km od Pekinu
|
Wysłany: 2012-07-19, 08:47
|
|
|
Ładny. ale ładny to nie wszystko. Brak haka to w tym przypadku chyba zaleta ? |
|
 |
krzysztofCz
weteran
Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Piwa: 48/54 Skąd: z nad morza
|
Wysłany: 2012-07-19, 09:02
|
|
|
To nie są fabryczne barwy. Sprawdź czemu był malowany. A cena Dopiero były dyskusje, że auto musi kosztować za ten rocznik 25tys bo inaczej to kicha. Teraz znowu za wysoka jeżeli ktoś sprzedaje poniżej 20tys
Silnik rzeczywiście nie najmocniejszy, ale ktoś to projektował i liczył.
Jedź, oglądnij i jak Ci pasuje to bierz. |
_________________ I NIE ŻAL NIC...
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
miciurin
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2011 Piwa: 17/83 Skąd: ja to wiem?
|
Wysłany: 2012-07-19, 21:32
|
|
|
Ja mam silnik 1,9TD 82KM i spokojnie daje radę. Co do aut z Drezdenka to już książki o tym można pisać, sprawdź wszystko dokładnie, wygląda na malowanego i to w całości. Cena pewnie do utargowania. |
_________________ Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - był
Na pewno będzie kolejny kamper
 |
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2012-07-20, 00:08
|
|
|
krzysztofCz napisał/a: | To nie są fabryczne barwy. Sprawdź czemu był malowany. A cena Dopiero były dyskusje, że auto musi kosztować za ten rocznik 25tys bo inaczej to kicha. Teraz znowu za wysoka jeżeli ktoś sprzedaje poniżej 20tys
Silnik rzeczywiście nie najmocniejszy, ale ktoś to projektował i liczył.
Jedź, oglądnij i jak Ci pasuje to bierz. |
...powiem szczerze, że zazdroszczę tego malowania
miciurin napisał/a: | Co do aut z Drezdenka to już książki o tym można pisać, . |
FSD - Fabryka Samochodów Drezdenko (nie mogłem się powstrzymać ) |
|
|
 |
miciurin
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2011 Piwa: 17/83 Skąd: ja to wiem?
|
Wysłany: 2012-07-20, 19:33
|
|
|
sys napisał/a: | FSD - Fabryka Samochodów Drezdenko (nie mogłem się powstrzymać ) |
Dokładnie |
_________________ Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - był
Na pewno będzie kolejny kamper
 |
|
|
|
 |
zibi74
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: ducato 2000
Nazwa załogi: zibiewa
|
Wysłany: 2012-07-20, 21:49
|
|
|
dziwny uklad kuchenaka na srodku kampera to jak bys mieszkal w kuchni hehe |
|
|
|
 |
zibi74
początkujący forumowicz
|
|
|
|
 |
marcos40
trochę już popisał
Twój sprzęt: Ducato Dethleffs
|
Wysłany: 2012-07-20, 21:55
|
|
|
No faktycznie, co do barw to projektant Dethleffsa mógłby się przewrócić... :D
Auto było całe lakierowane, pytanie dlaczego i... po co ? Ciekawy jestem jak wygląda ten "namiot" w komplecie. Samochód zamiast markizy ma zamontowaną jakąś listwę mocującą. Co do ceny to wiem po sobie, sam złomek mały przywiozłem i płakałem przy remoncie :D Wydaje mi się, że gdyby to było auto, które np kilka lat jest w jednych rękach w Polsce, pilnowane i zadbane to można tę cenę uznać za ciekawą. W przypadku auta dość niedawno sprowadzonego w celach zarobkowych to musi być dziadostwo. Zarejestrowane w Polsce kosztuje 4 tysiące euro z hakiem, z tego trzeba odjąć koszty przywozu, opłat i rejestracji (min 3 tysiące złotych) zarobek importera, już powiedzmy będąc delikatnym 500 euro. To w sumie zostaje na zakup samochodu ok 3 tysiące euro. Znam nieźle rynek niemiecki i kupienie porządnego takiego auta za tą kwotę graniczy raczej z cudem. A moje kosztowało 2,5 tysiąca euro, pojęcie o camperach me było wtedy blade i za to elegancko zapłaciłem sporą inwestycją i remontową gehenną |
|
|
|
 |
zibi74
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-07-20, 22:12
|
|
|
troszke biedny i te barwy to raczej na auto na rajdy samochodowe dla mechanikow i chyba z jednej strony jakas partyzantka z tym zamknieciem zaslepione chyba czyms |
|
|
|
 |
Witek zbooY
zaawansowany kamperuję odwrotnie

Twój sprzęt: C25D '88r , wcześniej J5 '90
Nazwa załogi: zbóje
|
Wysłany: 2012-07-22, 12:30
|
|
|
silnik minimalny jak bez turbo przy dodatkowym bagażniku dachowym (wysokość, opór powietrza...) i tej długości (jakiej?) wymaga umiłowania powolnych podróży, w moim akurat 2.5D i jest akurat akurat od 50 do 70 na 5 biegu spokojnie, 80-90 to już by trzeba deptać i z górki a potem wyhamować te masę... a przy 1.9 zależy jak lubisz jeździć bo jechać to pojedzie bez problemu, ktoś to obliczał
jak to ma być pierwszy sprzęt to tu najważniejsza jest szczelność budy a malowanie nieoryginalne ale za to po całości wydaje się podejrzane, chociaż pieczołowite - nawet lusterkowe ramiona na biało :-)
trzeba wąchać, pojedź i zamieszkaj w nim na kilka dni w te deszczowe lipcowe dni to się dowiesz
jak gra gitara i reszta gra i bucy to dużo nie ryzykujesz a już zaczniesz, może pojedź z kimś i targuj - cena do negocjacji na wejściu, tak nagle się na kawałki nie rozpadnie
jak tak podsumujesz oszczędności na kwaterach, na jakimś działkowaniu (domek, płotek i kupa zmartwień) i masz gdzie na zimę trzymać i masz trochę smykałki do dłubania a potem jeszcze możesz to i owo posprzedawać na części to
hak a do czego Ci hak? te 1.9 to już nic nie uciągnie dodatkowo, za to ten bagażnik rowerowy jest fajny i poszukuje takiego, nówki są po 700-900 a używki nie mogę nigdzie znaleźć... drabinka też luxusowa
obacz dokumenty i od kogo kupujesz i sam oceń
sprzęty i instalacje, okna i szyby, markizy, akumulatory, uszczelki w drzwiach, stan połączeń na dachu, papiery i witaj przygodo |
_________________ najważniejsze rzeczy w życiu to nierzeczy
http://kamperwmiescie.blogspot.com | f: http://fb.com/KamperWMiescie |
grupa: kamper elektryczny na słońce http://fb.com/groups/1095821153781949/
300 dni wakacji wsparcie: http://fb.com/groups/612760585590737/
 |
|
|
|
 |
tojfel
trochę już popisał
Twój sprzęt: chwilowo jeep cheroke i namiot
|
Wysłany: 2012-08-07, 12:11
|
|
|
dodam swoje 3 grosze. Drezdenko to zagłębie handlarzy i cwaniaków...potrafią ze zmielonego przystanku autobusowego wyciągnąć mercedesa. znam tam paru ludzi i nie polacem zakupu aut z tego regionu...tym bardziej że auto malowane |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|