Ceny kamperów |
Autor |
Wiadomość |
Campmar
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: FENDT 510
Nazwa załogi: Campmarki
|
Wysłany: 2010-09-28, 11:38 Ceny kamperów
|
|
|
Witam,
Od pewnego czasu śledzę ceny kamperów w Niemczech (głównie mobile.de).
Szukam alkowy,fiat rocznik 1995-1997.Z tego co zauważyłem to ceny tych roczników kształtują się od 8500 EUR wzwyż.
Od czasu do czasu widzę dziwnie tanie propozycje typu 4500EUR.
Nie mam żadnego doświadczenia w kupowaniu samochodów za granicą i nie wiem,które z cen brać pod uwagę.
Kilka dni temu miałem propozycję (przesłaną mailem) kupna kampera rocznik 1997 za 4000EUR,gdzie klient proponował przesłanie na własny koszt kampera (firmą PAS Transport???) po wcześniejszej wpłacie w/w kwoty wraz ze wszystkimi stosownymi dokumentami.Gdyby mi coś nie pasowało zabrałby go z powrotem a kasę zwrócił.
Oczywiście wziąłem to za typowy "naciąg"
Pewnie bym o tym zapomniał,ale dzisiaj pojawiło się ogłoszenie na mobile,takiego rocznika za 4500EUR.Jakaś pomyłka???
Wiem,że to wolny rynek,ale jakie ceny brać na serio za sprawnego kampera z 1995-1997?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
krynia i stan
weteran

Twój sprzęt: w budowie
Nazwa załogi: G-Team
|
Wysłany: 2010-09-28, 12:41
|
|
|
Potwierdzam, kupowanie bez oglądania to proszenie się o problemy i nie koniecznie chodzi tu o naciąganie, w każdym razie nie tylko.
|
_________________ jak coś wymyślę to tu napiszę ..... |
|
|
|
 |
413wdhiz
trochę już popisał
Twój sprzęt: vw t3
|
Wysłany: 2010-09-28, 22:25
|
|
|
To jest chyba standardowy "przewal"
http://www.oszustwsieci.p...y-motocykle.php
Nie daj sie na to nabrac. Poszukaj jeszcze wiecej opisow w sieci.
Co do kupowania na ebay.de - sam szukam czegos do 3000E. Jest ktos, kto ma doswiadczenie z zakupami przez ebay? Podobno pare osob z Forum kupilo w ciemno kampera?
Obserwujac aukcje mam wrazenie, ze kupujacy Niemcy wcale nie ogladaja samochodu i zdaja sie na opis sprzedawcy. Boje sie przede wszystkim "przemoczonego" kampera.
pozdr
Piotr |
|
|
|
 |
swierzak
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: dethleffs 92 Iron Lion Zion J5
Nazwa załogi: Lion Zion
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sty 2010 Piwa: 9/20 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-11-24, 22:01 Re: Ceny kamperów
|
|
|
Campmar napisał/a: | W
Kilka dni temu miałem propozycję (przesłaną mailem) kupna kampera rocznik 1997 za 4000EUR,gdzie klient proponował przesłanie na własny koszt kampera (firmą PAS Transport???) |
He he stary widzę numer i to o międzynarodowym zasięgu , Na początku wakacji kiedy szukaliśmy kampera i natrafiliśmy na taką "okazje " na lokalnym Holenderskim "allegro" za tylko 5100 euro , gość chce szybko sprzedać bo wyjeżdza do usa mieszka w UK i tam ma kampera ale może wysłać do Hollandii , wstawił fotki kampera ze strony dealera używanych kamperów z Hollandi , dodatkowo takiego który wciąż był na sprzedaż na tamtej stronie ( ale za 19000 euro) oto link do kradzionych fotek które przysłał http://img94.imageshack.us/gal.php?g=64639613.jpg
Czy ten "Anglik" nazywał się też Robert Agostini ? robert.agostini79@gmail.com
Naobiecywał że wyśle kampera przez ups i żeby do UPS wpłacic kase od razu pokapowaliśmy sie że to przekręt ale dalej graliśmy naiwnych , podaliśmy mu fałszywe dane , i napisaliśmy ze bierzemy ,
Idiota przysłał nam fałszywego maila że niby to mail z UPS hehe załozył konto na portalu mailowym freemail.com i wybrał sobie nazwę ups.team@europe.com że niby taki adres bardziej profesjonalnie brzmi oraz spreparował tandetny list przewozowy z ups
Konto na które kazał wpłacić kasę to :
Account name - UPS Transport
Account Number - 23819310 BARCLAYS BANK
IBAN GB15 BARC 2092 6323 8193 10
Przez tydzień mnie męczył żebym mu wysłał potwierdzenie wpłaty bo mu piszą z UPS że wpłata jeszcze nie dotarła , a ja mu na to odpisywałem że wpłaciłem ale bank wycofał transakcję bo nie zgadzał się Account name . Mam nadzieje że zdążył narobić sobie długów przez ten tydzien oczekiwania na kasę i potem miał przez to kłopoty , również powiadomiliśmy UPS o próbie oszustwa oraz interpol .Mam nadzieje że go złapali po numerach IP oraz po nr konta które podał
oto kopia jego maila :
Cytat: |
First of all thank you for replying in English.
The camper is a dutch camper, registered in Holland, with dutch plate numbers (as you can see in the photos), so you don't have to pay import_ taxes. The camper is in perfect condition, and has no problems, no damage, has never suffered any accident. You will receive all the accessories of the camper (tent, pots, chairs, tables, kitchen tools, everything everything).
My brother told me about UPS shipping company that offers a safe and reliable shipping service. This service is special and I will explain you why. The method can be explained in few steps:
1. I (seller) will go with the camper and all the papers of the camper to the shipping company and leave the camper with all the necessary documents to them. After the camper is in their custody they will contact you with all the details.
2. You (the buyer) will have to deposit the money for the camper to UPS company.
3. After UPS will receive the money, they will send you the camper and you will receive it in 2-3 days. (you will receive the camper at your address)
4 You will have 5 testing days to check/drive/test the camper in every way you wish. After the 5 testing days are over, you will be contacted by the shipping company and asked if the camper you expected. If you will decide to keep the camper they will transfer the documents on your name (I will sign a document and they will be able to sell the camper for me) and then I will receive the money and our deal is completed.
If after the 5 testing days you decide not to buy the camper, you will receive all your money back, and the camper will be sent back to me on my expense (I will pay all the taxes), but I am sure you will like the camper
I only need your full name and address to send you the camper.
Best Regards,
Robert Agostini
|
ogólnie jak widzisz mnie chciał przysłać przez UPS
kamper to nie coś co możesz kupić przez internet i dostać w paczce do domu
Polecam też sprawdzić rynek Holenderski bo i ceny są tu fajne jak również bardzo zadbane kampery ze starszych roczników można kupić , bez przekręconych liczników i tak dalej
oto linki : http://kopen.marktplaats....ce=&search=Zoek
oraz tu : http://www.campermarktplaats.nl/ |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 102/26 Skąd: Poznan
|
|
|
|
 |
chris
zaawansowany

Twój sprzęt: aktualnie namiot
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Gru 2008 Piwa: 3/1 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2010-11-25, 03:34
|
|
|
Ja kupiłem przyczepę przez internet - też na ebay-u. I byłem bardzo zadowolony. Tylko że zapłaciłem "normalne" pieniądze. |
|
|
|
 |
swierzak
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: dethleffs 92 Iron Lion Zion J5
Nazwa załogi: Lion Zion
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sty 2010 Piwa: 9/20 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-11-25, 09:07
|
|
|
chris napisał/a: | Ja kupiłem przyczepę przez internet - też na ebay-u. I byłem bardzo zadowolony. Tylko że zapłaciłem "normalne" pieniądze. |
tak tylko czy sprzedawca wyslal Ci ja do domu jako przesylke czy raczej odebrales osobiscie ? |
|
|
|
 |
chris
zaawansowany

Twój sprzęt: aktualnie namiot
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Gru 2008 Piwa: 3/1 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2010-11-25, 10:13
|
|
|
Oczywiście odebrałem osobiście. I dopiero na miejscu zapłaciłem.
|
|
|
|
 |
Student
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymercamp 57 Ducato 92' 2,5TD
|
Wysłany: 2010-11-25, 10:52
|
|
|
Czyli zasada stara jak świat jest towar są pieniążki niema towaru......Niestety w tym kraju jeszcze się zdarzają przypadki łatwowiernych którzy wpłacają zaliczki za dobry bajer (często niemałe) i zostają z niczym.....PANOWIE NIE MA OKAZJI ZA 50% CENY !!! |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 274/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2010-11-25, 12:07
|
|
|
Student napisał/a: | PANOWIE NIE MA OKAZJI ZA 50% CENY !!! |
Zgadzam się za 50% takich w życiu nie widziałem , do 30% zdarzają się i to też bardzo , ale to bardzo rzadko. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2010-11-25, 12:24
|
|
|
na drugim biegunie jest np. towar/samochód/itp. droższy od porównywalnego rocznika o 20%
Pytanie: ile trzeba sie bujać, żeby sprzedać?
Auto model X.
Pojazd zadbany, serwisowany, bez kręconego licznika, kupiony w kraju, pierwszy wlaścicie, full opcja na tamtem rok modelowy + parę dodatków.
Cena oto moto średnia 41-45kpln za zmieniono automatycznie na - usunął z pospawane z przystanków, etc.
Pojazd wystawiony z ceną ~57, poszedl po twardym stanowisku sprzedajacego za 51
Więc sie pytam. Czy lepiej zapłacic za znany, dobry towar więcej, czy kupić złudzenia z "mniejszym" przebiegiem, za mniej, hę? |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2010-11-25, 13:02
|
|
|
Skrzyzowanie tego, co zostało z auta po wypadku z wiata przystankową, aby "wyszedl" z tego samochód.
45kpln
45 liczba
k oznacza kilo (jednostka)
pln waluta polska.
45 tysięcy złotych... |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION