|
|
Umknęło mi i znów remont |
Autor |
Wiadomość |
1506edi
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5D z 85r.HEKU 580
Nazwa załogi: Anna-Edward
Dołączył: 03 Gru 2010 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Siemianowice Śl.
|
Wysłany: 2012-09-18, 19:50 Umknęło mi i znów remont
|
|
|
Chciałem się tylko podzielić moim problemem.Rok temu skończyłem kapitalny remont kampera,czyli stelaż,porządne markowe materiały i MASA godzin pracy.pierwszy wyjazd nad nasze morze czas próby,padło na Rowy.I nie było by w tym nic dziwnego tylko na owym kempingu źle mnie pokierowano na stanowisko i w wysokich żywopłotach były umywalnie dobrze zamaskowane zadaszenie z kątownika , na dojeździe do stanowiska lekko dotknąłem owego daszka.Wyjazd tyłem trwał 20min.porysował krzewami oba boki całe szczęście,że lajtowo ( a był 2 miesiące po malowaniu)Oględziny na kempingu nie wykazały uszkodzeń góry.A dziś wymieniałem wywietrznik dachowy(stary się wysłużył i rozpadł),znalazłem dziurę 1 cm. kwadratowy koło samego boku okna alkowy(jak to przegapiłem przez 2 sezony pojęcia nie mam)Zacząłem rozbierać środek alkowy -szkoda gadać a pikanterii dodały małe robaczki żyjące w takim środowisku.Jedyne co zrobiłem to wypsikałem owadobójczym,jutro zaczynam
R E M O N T-dobrze,że zaliczyłem jeszcze tydzień temu Krościenko i super spędzony czas a podróż w tym roku zamykam.Tylko nie daje mi spokoju,że nie było zadnych oznak wody w środku w tylnej części mam wilgotnościomierz i oscylował koło normal. |
|
|
|
 |
Dembomen
weteran

Twój sprzęt: KOMEDIA Fiat-Detleffs Globetrotter 2,5D 1989
Nazwa załogi: Dembomenki
|
Wysłany: 2012-09-19, 12:14
|
|
|
Hej!
1506edi, Przykra sprawa, jeśli możesz pstryknij parę fotek dla potomnych.
Pozdrawiamy
Hej! |
_________________ Misiek
Świat jest piękny,tylko my go psujemy!
 |
|
|
|
 |
Marian 1949
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato HOBBY 600
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Maj 2011 Piwa: 24/4 Skąd: Wiśniowa
|
Wysłany: 2012-09-19, 15:00
|
|
|
Witaj 15O6 edi , szkoda że przegapiłeś tą dziurę przy poprzednim remacie bo przez
następny 1 rok dalej zamakało co nie było korzystne dla tego auta .
Ale widzę że się nie załamujesz i myślisz o ponownym remoncie życzę powodzenia
poradzisz sobie .
pozdrawiam Marian.
. |
|
|
|
 |
Agostini
weteran

Twój sprzęt: Hymer ML-T 580
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Sty 2011 Piwa: 245/114 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2012-09-19, 16:24
|
|
|
Wilgotnościomierz, prawdopodobnie jaki masz zamontowany , nie wykryje niestety nieszczelności.
Przykre jest kiedy włożone serce i praca idą na marne.
Ale masz doświadczenie i poradzisz sobie kolejny raz.
Powodzenia. |
_________________ Basia i Andrzej
 |
|
|
|
 |
Bojar
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: McLouis Lagan
|
Wysłany: 2012-09-19, 17:41
|
|
|
Oj przykra sprawa . Przeżyłem w poprzednim camperze podobne boje z oknem dachowym.
Na moje szczęście szybko zlokalizowałem zaciek.
Teraz dokładnie sprawdzam wszystko przynajmniej 2x w sezonie.
Powodzenia w naprawie. Na pewno dasz radę |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|