|
|
|
Do czego służy ten przełącznik? |
| Autor |
Wiadomość |
Darek R.
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fleetwood Bounder
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2010 Skąd: Podwarszawska wieś
|
Wysłany: 2012-10-15, 00:16 Do czego służy ten przełącznik?
|
|
|
Pytanie kierowane jest przede wszystkim do posiadaczy amerykańskich kamperów . Do czego służy przełącznik przy łóżku ? Nie zauważyłem związku , dlaczego raz nie ma , a raz jest napięcie 230V na tym przełączniku .
image.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1747 raz(y) 68,05 KB |
|
_________________ Darek R. |
| Ostatnio zmieniony przez Darek R. 2012-10-16, 22:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 178/107 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2012-10-15, 19:43
|
|
|
| Darek R. napisał/a: | | Do czego służy przełącznik przy łużku ? |
Może do włączania i wyłączania podgrzewania w łóżku albo jakis dodatkowych wibraacji ?
To łózko to masz wodne? |
|
|
|
 |
Darek R.
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2012-10-16, 22:30
|
|
|
Przepraszam.Już się poprawiłem .Tak to się kończy , gdy nie spojrzę na to co wystukałem . Teraz do rzeczy : łÓżko najzwyklejsze - szczęśliwie dach mam cały ,bo z pewnością podczas deszczu dostałbym wibracji , a następnie wysokiej temperatury . |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2012-10-17, 21:48
|
|
|
poszukaj gniazdek w okolicy łóżka i sprawdź czy przypadkiem załaczasz/wyłączasz im fazę tym pstryczkiem.
Zastanów się na spokojnie co jeszcze mółbyś dla wygody sterować z okolicy łózka - Amerykanie to wygodnicki naród może po prostu przesunęli sterowanie byś mógł NA PRZYKŁAD swobodnie zgasić światło w kamperku kładąc się do wyrka a nie spacerując po ciemku po samochodzie? |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
Darek R.
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2012-11-10, 21:45
|
|
|
| Już wiem!!!Poszedłem tropem kolegi"marszkowa"i dziękuję za podpowiedź.Przełącznik służy do włączania grzałki silnika.Tak jak wcześniej pisałem , napięcie raz jest , a raz nie ma.To też w końcu rozgryzłem.Graniczną jest temperatura silnika ( ok.45*C ), niezależnie od temperatury otoczenia ( no chyba , że będę w cieplejszym miejscu ). |
|
|
|
 |
YoYoYo - teraz spoko [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-11, 20:07
|
|
|
| Darek R. napisał/a: | | służy do włączania grzałki silnika. |
A ja głupi myślałem że grzałki mają li tylko na Syberii . |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|