|
Akcja FIAT CAMPER przedłuż lub wykup camper assistance |
| Czy byłbyś zainteresowany wykupem Fiat Camper Assistance |
| tak |
|
36% |
[ 22 ] |
| nie |
|
1% |
[ 1 ] |
| moj kamper jest zbudowany na ducato 2006 -> (obecny model to x2/50 lub 250 produkowanyod 2006) |
|
10% |
[ 6 ] |
| moj kamper jest zbudowany na ducato 2002-2006 (model po restylingu duże przezroczyste przednie lampy i duży grill) |
|
15% |
[ 9 ] |
| mój kamper jest zbudowany na ducato 1994-2002 (pierwszy okrągły) |
|
3% |
[ 2 ] |
| NIestety moj kamper ma już więcej niż 10 lat ale i tak go uwielbiam... |
|
33% |
[ 20 ] |
|
| Głosowań: 40 |
| Wszystkich Głosów: 60 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
jaca_2009
doświadczony pisarz Jacek

Twój sprzęt: fajny ;)
|
Wysłany: 2009-02-04, 22:34 Akcja FIAT CAMPER przedłuż lub wykup camper assistance
|
|
|
Chciałbym abyśmy jako CamperTeam wystąpili do Fiat Auto Poland.
A dlaczego, Wiele z naszych kamperów to fiaty i....
Nasz kraj obecnie nie należny do list objętej programem Fiat Camper, sprawa rozbija się miedzy innymi o możliwość wykupienia specjalnego pakietu ubezpieczeniowego dla kamperków zbudowanych na Fiacie- Fiat Camper Assistance.
Za 99eur na rok lub 69euro na 6mieś, lub 49euro na 3 miesiące dostajemy pakiet działający na terenie całej europy, obejmujący zdarzenia na drodze włącznie z włamaniem.
Fiat wprowadził możliwość wykupienia takiego ubezpieczenia w Niemczech , Włoszech, Anglii, Hiszpanii oraz Francji
Można wykupić pakiet do każdego kampera na fiacie pod warunkiem nie przekraczania 3.5 tony (tu chyba chodzi o dmc nie jestem pewien) i wieku 10 lat!!!! Tylko trzeba być obywatelem kraju wymienionego powyżej....a to mi wygląda na traktowanie nas jako trzeciego świata.
Pakiet obejmuje między innymi:
1.pokrycie kosztów naprawy na drodze - do 500 euro (włączjąc podatek).
2. do775 euro na pokrycie kosztów kontynuacji podroży lub przerwy w jej przebiegu z powodu awarii włamania itp....
3.Samochód zastępczy..
www.fiatcamper.com
Może warto by było o tym podyskutować???
Jeszcze jedno dotyczące posiadaczy ducato III, wiemy że z powodu wady konstrukcyjnej podszybia leje się woda na silnik i moczy wtryski, wszystko rdzewieje itd....Były akcje serwisowe polegające na posmarowaniu jakimś świństwem wtryskiwaczy i tyle. Natomiast Fiat w Niemczech, po petycjach z forów i od użytkowników wprowadził specjalne akcje serwisowe tylko dla kamperków. Jedna z nich to założenie pokrywy na silnik zapobiegającej problemom z woda. Wiem że można dostać bezpośrednio od Fiata z Włoch papierek po wcześniejszym zgłoszeniu problemu z camperkiem i powołaniu się na NIemcy. Z tym papierkiem należy się udać do serwisu w Polsce i powinno się dostać ta pokrywę wraz z montażem gratis.Ale procedura jest niesamowicie skomplikowana, i tu może znów CAMPERTEAM coś może pomóc.
zapraszam do dyskusji.
Ducato III czyli x2/50 albo 250 , produkowany od połowy 2006r czyli ten obecny model poniżej fotka dla jasności.
ducato.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 7816 raz(y) 31,74 KB |
zrzutekranu-1.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 186 raz(y) 62,69 KB |
|
| Ostatnio zmieniony przez jaca_2009 2009-02-05, 12:14, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Marek
stary wyga

|
Wysłany: 2009-02-04, 23:18
|
|
|
Prawdopodobnie mam campera na Fiacie III jutro zaglądnę mu pod maskę jeżeli się coś będzie działo to poinformuję i obfotografuję. O tych perypetiach i z tym związanych możliwościach nie słyszałem , myślę,że warto próbować,ale czarno to widzę.
Marek |
_________________ "Róbmy swoje" |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2009-02-04, 23:47
|
|
|
| jaca_2009, Z tym wystąpieniem do Fiata jako CamperTeam to trochę problem. Kto ma wystosować pismo i podpisać się? Kto w Fiacie z takim jednym podpisanym będzie się liczył i cokolwiek odpowie. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
jaca_2009

|
Wysłany: 2009-02-04, 23:54
|
|
|
"Kto ma wystosować pismo i podpisać się? Kto w Fiacie z takim jednym podpisanym będzie się liczył i cokolwiek odpowie."
CamperTeam istnieje w mediach a to już coś.....i chyba już jest blisko by był stowarzyszeniem???
Jakoś nasi sąsiedzi dali sobie rade, wbrew pozorom Fiat bardzo się liczy z posiadaczami Kamperów...a my to co jacyś gorsi bo zza Odry , ....mamy z góry się poddać chyba wystarczy nam akcyza.....
Wiem że to nie jest łatwe dlatego proponuje taka drogę . |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2009-02-05, 00:01
|
|
|
| jaca_2009 napisał/a: | | chyba już jest blisko by był stowarzyszeniem??? |
Nie nie nie i jeszcze raz nie. CamperTeam to KMSK klub miłośników samochodów kempingowych a stowarzyszenie to stowarzyszenie. Całkiem dwie różne sprawy. Co prawda ci sami ludzie są tu i tu lecz to całkiem co innego.
Sprawa tego ubezpieczenia pewnie może być w kręgu zainteresowania PTTCC musimy jednak poczekać na rejestrację i mieć członków zainteresowanych takim ubezpieczeniem. |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 353/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2009-02-05, 00:10
|
|
|
| janusz napisał/a: | | Sprawa tego ubezpieczenia pewnie może być w kręgu zainteresowania PTTCC musimy jednak poczekać na rejestrację i mieć członków zainteresowanych takim ubezpieczeniem. |
Na rejestrację musimy poczekać, ale wcale nie musimy mieć takich członków. Jako stowarzyszenie możemy upomnieć się o prawa posiadaczy kamperów na bazie Fiata. Nie ukrywam, że mnie to też interesuje. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2009-02-05, 00:32
|
|
|
| wbobowski napisał/a: | | ale wcale nie musimy mieć takich członków |
Włodeku nie bądź taki konkretny. To była agitacja |
|
|
|
 |
Marek
stary wyga

|
Wysłany: 2009-02-05, 10:02
|
|
|
Z wcześniejszej dyskusji częściowo wynika,że jak sami zainteresowani nie wezmą sprawy w swoje ręce to .... czekaj tatko ...... 10 latek, a problem się sam rozwiąże: więc - Wysłałem maila w tej sprawie do kolegi którego firma jest podana jako oficjalny service na campery Fiata w Polsce. Będę się z nim widział w sobotę. Zmobilizuję go jeszcze telefonicznie żeby się coś dowiedział. W poprzednim Fiacie miałem gwarancję bezpośrednią wysłaną na mój samochód z nr rejestracyjnym przez Fiat Asistance Turyn i w moim odczuciu na ten ich papier można to ubezpieczenie wykupić, ale będzie obowiązywało w starych krajach Unii. Mirek kupił tego campera więc niech gwarancję poczyta . Myślę,że również powinniśmy zainteresować naszych Handlowców , jestem skłonny w tej sprawie nawiązać kontakt z Adrią Polska powinni te sprawy również rozeznać bo był by to dla nich poważny plus marketingowy. Jeżeli chodzi o CT to można by sprawę nagłośnić w prasie specjalistycznej, wszak mamy dwa czasopisma. Równocześnie zdaję sobie sprawę, że ten problem dotyczy wąskiej grupy posiadaczy campera,ale warto powalczyć.
Marek |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 143/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2009-02-05, 10:11
|
|
|
| Fiat III to ten najnowszy? |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 280/1363 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-02-05, 12:13
|
|
|
| Wszystko wspaniale ale dlaczego tylko fiaty a inne podwozia to co sroce wypadly spod ogonka ????A co z mercedesami i innymi podwozimi ?? |
|
|
|
 |
jaca_2009

|
Wysłany: 2009-02-05, 12:20
|
|
|
| Skorpion napisał/a: | | Wszystko wspaniale ale dlaczego tylko fiaty a inne podwozia to co sroce wypadly spod ogonka ????A co z mercedesami i innymi podwozimi ?? |
Fiat - około 400.000 camperów na drogach europy , 2 na 3 kampery to fiaty a to dużo klientów i trzeba o nich dbać...by wrócili do marki. |
|
|
|
 |
Marek
stary wyga

|
Wysłany: 2009-02-05, 12:53
|
|
|
Zrobiłem zdjęcia campera i komory silnika. Faktycznie podszybie jest tak skonstruowane ,że musi woda kapać do środka. W moim wygląda tak jak na zdjęciach i jest założona osłona. Uważam,że jak ktoś u siebie znajdzie opisywany przypadek powyżej, a auto jest na gwarancji lub rękojmi powinien się zgłosić do service autoryzowanego Fiata i walczyć o swoje prawa.
Marek
DSCN1869.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 178 raz(y) 156,57 KB |
DSCN1870.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 171 raz(y) 163,8 KB |
DSCN1872.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 174 raz(y) 162,1 KB |
|
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 20/22
|
Wysłany: 2009-02-05, 14:11
|
|
|
| wbobowski napisał/a: | | Jako stowarzyszenie możemy upomnieć się o prawa posiadaczy kamperów na bazie Fiata. Nie ukrywam, że mnie to też interesuje. | f | jaca_2009 napisał/a: | | Tylko trzeba być obywatelem kraju wymienionego powyżej....a to mi wygląda na traktowanie nas jako trzeciego świata. |
Co prawda, ja osobiście nie jestem zainteresowana - Izolka jest na Renault Master, ale uważam, że po coś to Stowarzyszenie zostało powołane (oczywiście musi zostać zarejestrowane ) i całkowicie popieram Wbobosia, że tą sprawą powinno się zająć!!! Jesteśmy w Unii i zgadzam się z jaca_2009, że nie możemy pozwolić na traktowanie Nas jako tych gorszych.
A tak z ciekawości: Ile w Polsce czeka się na rejestrację Stowarzyszenia ? |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2009-02-05, 14:14
|
|
|
| KOCZORKA napisał/a: | | Ile w Polsce czeka się na rejestrację Stowarzyszenia ? |
Sad ma chyba 3 miesiące. Wychodzi ze do końca lutego. Przysyłali o uzupełnienie to pewnie mogą przedłużyć jeszcze bo mają alibi. |
|
|
|
 |
jaca_2009

|
Wysłany: 2009-02-05, 15:16 rdza w ducato model 2006->
|
|
|
Zrobiłem fotki by przedstawić problem.
Problem rdzewienia fiat zbywa ponieważ właściciele dostawczków kupują je do zajechania w 2-5 lat i ich to nie interesuje.Szeroka dyskusja w NiIemczech przyniosła akcje serwisowe, pokrywa + odrdzewianie (tylko kampery), Niestety Fiat nie chce rozmawiać o wymianie zardzewiałych elementów twierdząc ze to tylko estetyka- zobaczymy za 3 lata jak to przerdzewieje na wylot , ale to będzie już nasz problem bo będzie po gwarancji, ani nie mamy na dziś możliwości wykupu Fiat Camper Assisatnce.
Więc tak , nawet jeżeli ktoś w Niemczech zadbał i macie już założoną osłonę w sowim Ducato - to polecam odkręcić i zajrzeć pod spód czy wszytko ok. bo może być pod spodem tak jak u mnie!!!
Serwisy fiat - przynajmniej Krakowskie udają że nie wiedzą o co chodzi... i nie ma żadnego problemu z jakąś wodą. Nikt nie zgłaszał i nie mowy o jakimś odrdzewianiu a o osłonie w ogóle można zapomnieć a co dopiero mówić o wymianie zardzewiałych elementów.......
podszybie2.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 7746 raz(y) 28,24 KB |
podszybie1.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 7746 raz(y) 22,16 KB |
oslona-rozrzadu.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 165 raz(y) 45,02 KB |