Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Akcja FIAT CAMPER przedłuż lub wykup camper assistance

Czy byłbyś zainteresowany wykupem Fiat Camper Assistance
tak
36%
 36%  [ 22 ]
nie
1%
 1%  [ 1 ]
moj kamper jest zbudowany na ducato 2006 -> (obecny model to x2/50 lub 250 produkowanyod 2006)
10%
 10%  [ 6 ]
moj kamper jest zbudowany na ducato 2002-2006 (model po restylingu duże przezroczyste przednie lampy i duży grill)
15%
 15%  [ 9 ]
mój kamper jest zbudowany na ducato 1994-2002 (pierwszy okrągły)
3%
 3%  [ 2 ]
NIestety moj kamper ma już więcej niż 10 lat ale i tak go uwielbiam...
33%
 33%  [ 20 ]
Głosowań: 40
Wszystkich Głosów: 60

Autor Wiadomość
jaca_2009 
doświadczony pisarz
Jacek

Twój sprzęt: fajny ;)
Piwa: 5/1
Wysłany: 2009-02-04, 22:34   Akcja FIAT CAMPER przedłuż lub wykup camper assistance

Chciałbym abyśmy jako CamperTeam wystąpili do Fiat Auto Poland.

A dlaczego, Wiele z naszych kamperów to fiaty i....

Nasz kraj obecnie nie należny do list objętej programem Fiat Camper, sprawa rozbija się miedzy innymi o możliwość wykupienia specjalnego pakietu ubezpieczeniowego dla kamperków zbudowanych na Fiacie- Fiat Camper Assistance.
Za 99eur na rok lub 69euro na 6mieś, lub 49euro na 3 miesiące dostajemy pakiet działający na terenie całej europy, obejmujący zdarzenia na drodze włącznie z włamaniem.
Fiat wprowadził możliwość wykupienia takiego ubezpieczenia w Niemczech , Włoszech, Anglii, Hiszpanii oraz Francji

Można wykupić pakiet do każdego kampera na fiacie pod warunkiem nie przekraczania 3.5 tony (tu chyba chodzi o dmc nie jestem pewien) i wieku 10 lat!!!! Tylko trzeba być obywatelem kraju wymienionego powyżej....a to mi wygląda na traktowanie nas jako trzeciego świata.

Pakiet obejmuje między innymi:

1.pokrycie kosztów naprawy na drodze - do 500 euro (włączjąc podatek).
2. do775 euro na pokrycie kosztów kontynuacji podroży lub przerwy w jej przebiegu z powodu awarii włamania itp....
3.Samochód zastępczy..

www.fiatcamper.com

Może warto by było o tym podyskutować???

Jeszcze jedno dotyczące posiadaczy ducato III, wiemy że z powodu wady konstrukcyjnej podszybia leje się woda na silnik i moczy wtryski, wszystko rdzewieje itd....Były akcje serwisowe polegające na posmarowaniu jakimś świństwem wtryskiwaczy i tyle. Natomiast Fiat w Niemczech, po petycjach z forów i od użytkowników wprowadził specjalne akcje serwisowe tylko dla kamperków. Jedna z nich to założenie pokrywy na silnik zapobiegającej problemom z woda. Wiem że można dostać bezpośrednio od Fiata z Włoch papierek po wcześniejszym zgłoszeniu problemu z camperkiem i powołaniu się na NIemcy. Z tym papierkiem należy się udać do serwisu w Polsce i powinno się dostać ta pokrywę wraz z montażem gratis.Ale procedura jest niesamowicie skomplikowana, i tu może znów CAMPERTEAM coś może pomóc.

zapraszam do dyskusji.

Ducato III czyli x2/50 albo 250 , produkowany od połowy 2006r czyli ten obecny model poniżej fotka dla jasności.

ducato.jpg
Plik ściągnięto 7816 raz(y) 31,74 KB

zrzutekranu-1.jpg
Plik ściągnięto 186 raz(y) 62,69 KB

Ostatnio zmieniony przez jaca_2009 2009-02-05, 12:14, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Marek 
stary wyga

Piwa: 1/1
Wysłany: 2009-02-04, 23:18   

Prawdopodobnie mam campera na Fiacie III jutro zaglądnę mu pod maskę jeżeli się coś będzie działo to poinformuję i obfotografuję. O tych perypetiach i z tym związanych możliwościach nie słyszałem , myślę,że warto próbować,ale czarno to widzę.
Marek

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2009-02-04, 23:47   

jaca_2009, Z tym wystąpieniem do Fiata jako CamperTeam to trochę problem. Kto ma wystosować pismo i podpisać się? Kto w Fiacie z takim jednym podpisanym będzie się liczył i cokolwiek odpowie.

jaca_2009 
doświadczony pisarz
Jacek

Wysłany: 2009-02-04, 23:54   

"Kto ma wystosować pismo i podpisać się? Kto w Fiacie z takim jednym podpisanym będzie się liczył i cokolwiek odpowie."

CamperTeam istnieje w mediach a to już coś.....i chyba już jest blisko by był stowarzyszeniem???

Jakoś nasi sąsiedzi dali sobie rade, wbrew pozorom Fiat bardzo się liczy z posiadaczami Kamperów...a my to co jacyś gorsi bo zza Odry , ....mamy z góry się poddać chyba wystarczy nam akcyza.....
Wiem że to nie jest łatwe dlatego proponuje taka drogę .

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2009-02-05, 00:01   

jaca_2009 napisał/a:
chyba już jest blisko by był stowarzyszeniem???

Nie nie nie i jeszcze raz nie. CamperTeam to KMSK klub miłośników samochodów kempingowych a stowarzyszenie to stowarzyszenie. Całkiem dwie różne sprawy. Co prawda ci sami ludzie są tu i tu lecz to całkiem co innego.
Sprawa tego ubezpieczenia pewnie może być w kręgu zainteresowania PTTCC musimy jednak poczekać na rejestrację i mieć członków zainteresowanych takim ubezpieczeniem.

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 353/135
Wysłany: 2009-02-05, 00:10   

janusz napisał/a:
Sprawa tego ubezpieczenia pewnie może być w kręgu zainteresowania PTTCC musimy jednak poczekać na rejestrację i mieć członków zainteresowanych takim ubezpieczeniem.

Na rejestrację musimy poczekać, ale wcale nie musimy mieć takich członków. Jako stowarzyszenie możemy upomnieć się o prawa posiadaczy kamperów na bazie Fiata. Nie ukrywam, że mnie to też interesuje.

Nasze kamperki

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2009-02-05, 00:32   

wbobowski napisał/a:
ale wcale nie musimy mieć takich członków

Włodeku nie bądź taki konkretny. To była agitacja :haha: :haha: :haha:

Marek 
stary wyga

Wysłany: 2009-02-05, 10:02   

Z wcześniejszej dyskusji częściowo wynika,że jak sami zainteresowani nie wezmą sprawy w swoje ręce to .... czekaj tatko ...... 10 latek, a problem się sam rozwiąże: więc - Wysłałem maila w tej sprawie do kolegi którego firma jest podana jako oficjalny service na campery Fiata w Polsce. Będę się z nim widział w sobotę. Zmobilizuję go jeszcze telefonicznie żeby się coś dowiedział. W poprzednim Fiacie miałem gwarancję bezpośrednią wysłaną na mój samochód z nr rejestracyjnym przez Fiat Asistance Turyn i w moim odczuciu na ten ich papier można to ubezpieczenie wykupić, ale będzie obowiązywało w starych krajach Unii. Mirek kupił tego campera więc niech gwarancję poczyta . Myślę,że również powinniśmy zainteresować naszych Handlowców , jestem skłonny w tej sprawie nawiązać kontakt z Adrią Polska powinni te sprawy również rozeznać bo był by to dla nich poważny plus marketingowy. Jeżeli chodzi o CT to można by sprawę nagłośnić w prasie specjalistycznej, wszak mamy dwa czasopisma. Równocześnie zdaję sobie sprawę, że ten problem dotyczy wąskiej grupy posiadaczy campera,ale warto powalczyć.
Marek :spoko

kimtop 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Piwa: 143/44
Wysłany: 2009-02-05, 10:11   

Fiat III to ten najnowszy?

Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.

Skorpion 
Kombatant
Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Piwa: 280/1363
Wysłany: 2009-02-05, 12:13   

Wszystko wspaniale ale dlaczego tylko fiaty a inne podwozia to co sroce wypadly spod ogonka ????A co z mercedesami i innymi podwozimi ??

Tadeusz
Byle do przodu

jaca_2009 
doświadczony pisarz
Jacek

Wysłany: 2009-02-05, 12:20   

Skorpion napisał/a:
Wszystko wspaniale ale dlaczego tylko fiaty a inne podwozia to co sroce wypadly spod ogonka ????A co z mercedesami i innymi podwozimi ??

Fiat - około 400.000 camperów na drogach europy , 2 na 3 kampery to fiaty a to dużo klientów i trzeba o nich dbać...by wrócili do marki.

Marek 
stary wyga

Wysłany: 2009-02-05, 12:53   

Zrobiłem zdjęcia campera i komory silnika. Faktycznie podszybie jest tak skonstruowane ,że musi woda kapać do środka. W moim wygląda tak jak na zdjęciach i jest założona osłona. Uważam,że jak ktoś u siebie znajdzie opisywany przypadek powyżej, a auto jest na gwarancji lub rękojmi powinien się zgłosić do service autoryzowanego Fiata i walczyć o swoje prawa.
Marek :)

DSCN1869.JPG
Plik ściągnięto 178 raz(y) 156,57 KB

DSCN1870.JPG
Plik ściągnięto 171 raz(y) 163,8 KB

DSCN1872.JPG
Plik ściągnięto 174 raz(y) 162,1 KB

KOCZORKA 
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz
Piwa: 20/22
Wysłany: 2009-02-05, 14:11   

wbobowski napisał/a:
Jako stowarzyszenie możemy upomnieć się o prawa posiadaczy kamperów na bazie Fiata. Nie ukrywam, że mnie to też interesuje.
f
jaca_2009 napisał/a:
Tylko trzeba być obywatelem kraju wymienionego powyżej....a to mi wygląda na traktowanie nas jako trzeciego świata.

Co prawda, ja osobiście nie jestem zainteresowana - Izolka jest na Renault Master, ale uważam, że po coś to Stowarzyszenie zostało powołane (oczywiście musi zostać zarejestrowane :bigok ) i całkowicie popieram Wbobosia, że tą sprawą powinno się zająć!!! Jesteśmy w Unii i zgadzam się z jaca_2009, że nie możemy pozwolić na traktowanie Nas jako tych gorszych. :-/

A tak z ciekawości: Ile w Polsce czeka się na rejestrację Stowarzyszenia ?

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2009-02-05, 14:14   

KOCZORKA napisał/a:
Ile w Polsce czeka się na rejestrację Stowarzyszenia ?

Sad ma chyba 3 miesiące. Wychodzi ze do końca lutego. Przysyłali o uzupełnienie to pewnie mogą przedłużyć jeszcze bo mają alibi.

jaca_2009 
doświadczony pisarz
Jacek

Wysłany: 2009-02-05, 15:16   rdza w ducato model 2006->

Zrobiłem fotki by przedstawić problem.
Problem rdzewienia fiat zbywa ponieważ właściciele dostawczków kupują je do zajechania w 2-5 lat i ich to nie interesuje.Szeroka dyskusja w NiIemczech przyniosła akcje serwisowe, pokrywa + odrdzewianie (tylko kampery), Niestety Fiat nie chce rozmawiać o wymianie zardzewiałych elementów twierdząc ze to tylko estetyka- zobaczymy za 3 lata jak to przerdzewieje na wylot , ale to będzie już nasz problem bo będzie po gwarancji, ani nie mamy na dziś możliwości wykupu Fiat Camper Assisatnce.

Więc tak , nawet jeżeli ktoś w Niemczech zadbał i macie już założoną osłonę w sowim Ducato - to polecam odkręcić i zajrzeć pod spód czy wszytko ok. bo może być pod spodem tak jak u mnie!!!

Serwisy fiat - przynajmniej Krakowskie udają że nie wiedzą o co chodzi... i nie ma żadnego problemu z jakąś wodą. Nikt nie zgłaszał i nie mowy o jakimś odrdzewianiu a o osłonie w ogóle można zapomnieć a co dopiero mówić o wymianie zardzewiałych elementów.......

podszybie2.jpg
Plik ściągnięto 7746 raz(y) 28,24 KB

podszybie1.jpg
Plik ściągnięto 7746 raz(y) 22,16 KB

oslona-rozrzadu.jpg
Plik ściągnięto 165 raz(y) 45,02 KB

pompa-wtryskowa.jpg
Plik ściągnięto 167 raz(y) 44,51 KB

wtryski.jpg
Plik ściągnięto 183 raz(y) 64,34 KB

Odpowiedz do tematu