Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2020-01-28, 14:08
Zaproszenie na Motor Show i zlot CT.
Autor Wiadomość
Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1595/2326

Wysłany: 2011-12-27, 21:57   Zaproszenie na Motor Show i zlot CT.

Zaproszenie na Motor Show w Poznaniu i zlot CamperTeamu.

:spoko Na wstępie proszę - oglądajcie wstawki po uprzednim powiększeniu przez kliknięcie nań.

Nasza aktywność w organizowaniu imprez karawaningowych, w tym także w ramach Targów, zaowocowała zaproszeniem nas do współpracy z największymi w Polsce - Międzynarodowymi Targami Poznańskimi i organizowanymi w dniach 13 – 15 kwietnia 2012 Targami Motor Show.
W ramach tej imprezy odbędą się pierwsze w Poznaniu targi sprzętu karawaningowego.

:)

Po rozmowach, jakie prowadziliśmy z p.Rafałem Błachowskim, dyrektorem Motor Show otrzymaliśmy zaproszenie do ścisłej współpracy i objęcia patronatem tej ogromnej imprezy.
Oto apel skierowany do nas:

Przyjęliśmy patronat medialny nad Motor Show 2012 - Salonem Caravaningowym zarówno jako Camperteam jak i Polskie Towarzystwo Turystyki Camperowej i Caravaningowej.

Nasze miasteczko zlotowe zajmie główny plac Targów przed rotundą, zwany placem Marka.

Program targów jest bardzo bogaty i dla samochodziarzy, jakimi przecież jesteśmy, ogromnie atrakcyjny.
Zwracam uwagę na dwa ostatnie punkty programu, szczególnie dla nas istotne, bo czyniące nasze spotkanie atrakcyjnym także ze względu na rozrywki dla nas i dla rodzin z dziećmi.

Oto zakres branżowy Salonu Caravaningowego:

Oto jak wyglądają statystyki dotyczące powierzchni zajmowanej przez Motor Show oraz ilości zwiedzających. W roku 2012 należy spodziewać się wzrostu zainteresowania.

W roku 2011 tak prezentował się Motor Show w liczbach.

Poniższa wklejka pokazuje zainteresowanie mediów Targami. Dla nas to bardzo ważna informacja, gdyż zajmując główny plac, będąc niejako w sercu wydarzeń, przyczynimy się w znacznym stopniu do propagowania naszego hobby i będziemy widoczni i słyszani w całym kraju.

W tym samym czasie odbywać się będą Targi Techniki Motoryzacyjnej i dla wielu z nas będzie okazja do ich zwiedzenia. Są wśród nas przecież warsztatowcy i złote rączki od motoryzacji.

Oto plan Targów. Loga Motor Show i Targów Techniki Motoryzacyjnej pokazują zasięg poszczególnych imprez.

Oto rozkład powierzchni dla wystawców w branży karawaningowej. Już teraz, na prawie 4 miesiące przed imprezą jest ich ponad 30 i wciąż zgłaszają się nowi.

Kierownictwo Targów zaopatrzyło nas już teraz w mapkę ukazującą trasę dojścia spacerkiem do centrum dla tych spośród nas, którzy nie wyobrażają sobie, że można być w Poznaniu i nie odwiedzić koziołków na Starym Mieście.

Warunki naszego udziału są następujące:

Przybywamy w piątek 13 kwietnia i odjeżdżamy pod wieczór 15 kwietnia. Za pobyt, podłączenie kampera do prądu, wstęp do wszystkich pawilonów i udział w imprezach płacimy 50 zł od kampera, bez względu na ilość osób w załodze.

Każda załoga otrzymuje 2 darmowe wejściówki na ekspozycje umożliwiające wielokrotne wchodzenie.

Do naszej dyspozycji oddane są sanitariaty w bliskim sąsiedztwie naszego miasteczka.

Onegdaj wybraliście mnie na Rzecznika Prasowego CamperTeamu. Kiedyś mnie za tę działalność ocenicie, więc ja staję na głowie aby prezentować wszędzie, gdzie to tylko możliwe, osiągnięcia naszego wirtualnego Klubu i nie wirtualnych, ale jak najbardziej realnych jego członków, ludzi z fantazją, wyobraźnią i sercem. Stąd nasza obecność na Targach Mobilexpo, ExpoCaravaning, a teraz Motor Show, oraz obecność w wielu mediach i ścisła współpraca z Polskim Caravaningiem.

Teraz przyszedł czas na imprezę naprawdę wielką. Przyjmijmy to zaproszenie i urządźmy z tej okazji prawdziwe Święto Karawaningu zapraszając również kolegów spoza CT.

Będziemy w tym wątku służyć Wam dodatkowymi informacjami w miarę, jak trwać będą zgłoszenia.

Wasz rzecznik. :wyszczerzony:

PS: ten link pozwoli Wam zwiedzić tereny Targów wirtualnie. :spoko

http://wirtualna-wycieczka.mtp.pl/

:spoko
Ostatnio zmieniony przez Tadeusz 2012-03-15, 18:56, w całości zmieniany 12 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetl szczegóły
janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2011-12-28, 10:42   

Jak już pisałem w innym wątku, zależy nam by zlot na Targach Motor Show udał się jak najlepiej. Ponieważ jest to impreza rangi międzynarodowej zorganizowanie tam "dużego" zlotu może uświadomić, że jest nas już spora gromadka i warci jesteśmy zainteresowania ze strony ludzi którzy polską turystyką zmotoryzowaną organizują. Żeby nie organizować dwóch dużych zlotów w niewielkiej odległości czasowej i abyście nie mieli dylematu czy jechać do Poznania czy do Pajęczna, pajeczański zlot przesuniemy w jakieś mniej kolidujące miejsce w kalendarzu. Może chwilę przed wakacjami albo po wakacjach. Na razie nie wiem czy to przesuniecie tylko jednorazowe czy poznański zlot stanie się tradycją, czas pokaże.
W moim pojęciu ten pierwszy poznański targowy zlot powinien być dla nas priorytetem.
Pewnie, że to będzie trochę inny zlot niż w Pajęcznie, pewnie bardziej oficjalny ale za to będzie obfitował w wiele targowych atrakcji. Bardzo namawiam wszystkie koleżanki i kolegów do wzięcia udziału w "Motor CT Rally Show - Poznań 2012" :spoko

piotr51 
stary wyga

Twój sprzęt: fiat ducato joint
Nazwa załogi: Piotr Krystyna
Piwa: 46/38
Wysłany: 2011-12-28, 11:51   

Górale Świętokrzyscy na pewno przyjadą na ten prestiżowy zlot,oraz wyrażają chęć pomocy w organizacji tej imprezy.
Baca :spoko

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Wysłany: 2011-12-28, 19:08   

Lista na zlot CT przy Motor Show 2012 znajduje się TU

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Wysłany: 2011-12-29, 12:22   

Moi drodzy, czasem zmęczenie powoduje, że słowo pisane, mimo najszczerszych chęci nie oddaje w pełni intencji.

Otóż w moim zaproszeniu na Motor Show wkradła się taka drobna nieścisłość.
Opłata od kampera jest oczywiście 50 zł z prądem bez względu na ilość osób w kamperze, ale:

każda załoga otrzymuje 2 darmowe wejściówki na ekspozycje.

Jednym słowem jest tak jak to było w Krakowie.

Przepraszam, że zapomniałem podkreślić to w pierwszym poście. Sami rozumiecie, że to są i tak świetne warunki. :)

Wybaczcie, starość nie radość. :-P

W pierwszej informacji wniosę poprawkę. :spoko

Komplecik 
Kombatant

Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Piwa: 272/600
Wysłany: 2011-12-29, 12:52   

:) mam pytanie czy lista chętnych będzie ograniczona :spoko czy będzie można póżniej sie zapisać ;)

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Wysłany: 2011-12-29, 12:59   

Komplecik napisał/a:
mam pytanie czy lista chętnych będzie ograniczona czy będzie można póżniej sie zapisać

Lista zostanie zamknięta po zapisaniu się 80 załóg.

Potem będzie możliwość zapisu na listę rezerwową. :) :spoko

Bim 
Kombatant
Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Piwa: 134/101
Wysłany: 2011-12-29, 13:02   

Tadeusz napisał/a:
Lista zostanie zamknięta po zapisaniu się 80 załóg.

Nie jest to pomyłka czasami brakło jedynki z przodu na kultowy zlot ?

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Wysłany: 2011-12-29, 13:37   

Bim napisał/a:
Nie jest to pomyłka czasami brakło jedynki z przodu na kultowy zlot ?

Jacku, to nie jest omyłka. Musimy zadbać o bezpieczeństwo i godziwe warunki.

Zawsze jest możliwość poszerzenia liczby uczestników z listy rezerwowej po przygotowaniu terenu.

Mamy to na względzie.

Jesteśmy w kontakcie z Dyrekcją Motor Show na bieżąco i mam fantastycznego pomocnika w przygotowaniach do tej wielkiej imprezy. Jest nim nasz Kolega z forum a zarazem jeden z wystawców na Salonie Caravaningowym MotoShow - Darek (Amerykanie).

Dziś zgłosił się inny nasz Kolega - Jurek (Slajd) z pomysłami na zlot.

Jednym słowem będzie się działo :szeroki_usmiech i na pewno damy radę. :spoko

Bogusław i Ewa 
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato HYMER PREMIUM 678 TRAMP
Nazwa załogi: EB
Piwa: 75/27
Wysłany: 2011-12-29, 17:14   

To ograniczenie do 80 kamperków zaskoczyło mnie i chyba nie tylko mnie.Gdybym nie dostał tel. od Yansa to klapa.Mam nadzieję że na zlocie wszystkie ludki będą przystrojone w uniformy firmy Camper Team. :spoko :spoko :spoko

Wyświetl szczegóły
JaWa 
Kombatant
Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Piwa: 367/235
Wysłany: 2011-12-29, 17:21   

W harmonogramie imprez na 2012 r. zlot z okazji Motor Show jest opisany na czerwono i wytłuszczony, to chyba jakaś pomyłka ? :shock:

Zgodnie z regulaminem imprez poz. 2 cyt. za wbobowski " 2) Ilość uczestników nie może być ograniczona. I znowu uprzedzając dyskusję; organizator musi się liczyć np. z setką chętnych. Forum się rozrasta i jest nas coraz więcej. Jeśli organizator nie może zapewnić tyle miejsca to są to zloty MK CT, i takie zloty w Harmonogramie są w kolorze czerwonym ale nie wytłuszczone."
Tak więc jest zlot MK CT i trzeba to w harmonogramie poprawić. :idea

eler1 
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Piwa: 52/129
Wysłany: 2011-12-29, 17:26   

Bogusław i Ewa napisał/a:
To ograniczenie do 80 kamperków zaskoczyło mnie i chyba nie tylko mnie.Gdybym nie dostał tel. od Yansa to klapa.Mam nadzieję że na zlocie wszystkie ludki będą przystrojone w uniformy firmy Camper Team. :spoko :spoko :spoko
Mnie też zaskoczyło :) Tadeusz pisz od pierwszego strzała o takich ograniczeniach

Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.

Yans 
weteran
wielbiciel pieczonych pyrek, grilla i wędzenia

Piwa: 106/1695
Wysłany: 2011-12-29, 17:45   

Bogusław i Ewa napisał/a:
Mam nadzieję że na zlocie wszystkie ludki będą przystrojone w uniformy firmy Camper Team. :spoko :spoko :spoko

To byłoby wspaniałe. Wszyscy ,bez wyjątków z logo CT . :logo: :logo: :logo: :logo: :logo: :logo: Ostatecznie to CamperTeam organizuje to wszystko od początku do końca... :diabelski_usmiech To zasługa naszego Tadeusza i spółki... :logo:

A każdy dzień jest raz w życiu...

Tomek

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Wysłany: 2011-12-29, 17:46   

eler1 napisał/a:
nie też zaskoczyło Tadeusz pisz od pierwszego strzała o takich ograniczeniach

Robercie, mnie też zaskoczyło tempo zapisywania się na listę. :wyszczerzony:

Kiedy skończyłem prezentować materiał byłem zbyt zmęczony, żeby jeszcze pamiętać o tym ograniczeniu, a potem poszła lawina. :haha:

Sytuacja wygląda tak: poza głównym placem Marka który ma 200 m na 80 m, mamy jeszcze przewidziany dodatkowy placyk oraz aleję przy pawilonie 6 i 6a. Da to w sumie na pewno miejsc ponad 100.

Problem w tym, iż musimy mieć pewność, że będziemy mogli ustawić się bezpiecznie.
Wolimy dmuchać na zimne. Mamy już doświadczenia z lat ubiegłych, że organizator zamiast podziękowań zbiera często cięgi choćby za zbyt ciasne ustawienie kamperów.

Stąd ta lista rezerwowa na której pierwsze 20 zapisów to niemal pewny udział nawet wtedy, gdyby nikt nie wypadł z listy zasadniczej.

Jest to nasz ogólnopolski zlot CT i wprawdzie jest ograniczenie ilościowe wynikające stąd, że tereny MTP nie są z gumy, ale jednak tę magiczną liczbę 100 na pewno uzyskamy.

JaWa 
Kombatant
Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Piwa: 367/235
Wysłany: 2011-12-29, 18:04   

Tadeusz napisał/a:
Jest to nasz ogólnopolski zlot CT i wprawdzie jest ograniczenie ilościowe wynikające stąd, że tereny MTP nie są z gumy, ale jednak tę magiczną liczbę 100 na pewno uzyskamy.

Trzeba więc zmienić regulamin harmonogramów zlotów ;)

Odpowiedz do tematu