Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Francja - Kemping dla "samotników" ...
Autor Wiadomość
Sisar 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Przyczepa
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2013-04-03, 19:57   Francja - Kemping dla "samotników" ...

Witam kolegów i koleżanki z forum Camperteam. Ja pochodzę od karawaniarzy - karawaning.pl.
Na naszym forum założyłem temat o kempingach dla samotników, gdzie opisujemy sobie kempingach, które mogłyby w jakimś stopniu zastąpić stanie Na Dziko. Kempingi duuuuże, bardzo ciche i spokojne bez hałasu, burd i nocnych krzyków, gdzie parcele są duże na tyle że jeden na drugiego nie włazi. Np w Grecji na kempingu Asprowalta przyczepki stały co kilka parceli ogrodzonych na dodatek wysokim żywopłotem z kwiatami co dawało poczucie, że stoi się na dziko. Z tego co czytałem na dziko można już stać praktycznie tylko w Grecji lub Szwecji więc....
Zwracam się i do was z prośbą o zaproponowanie jakiegoś tego typu kampingu tym razem we Francji. W tym roku wybieramy się właśnie tam, na południe, i nie chciałbym aby powtórzyła się sytuacja z Grecji gdzie w zeszłym roku próbowali mnie żonę i dziecko upchnąć na dwóch okropnych kempingach bez najmniejszego nawet żywopłotu, 50 cm od sąsiadów!!!

Z góry dzięki za wszelkie sugestie. :)
Postaw piwo autorowi tego posta

stan1april 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter 313 CDI
Piwa: 5/2
Wysłany: 2013-04-03, 20:16   

Witaj Sisar.
Bardzo dobry pomysł , przyłączamy się do tego tematu. Sami będziemy jechać do Francji w maju i jeżeli nie będzie za późno to pod koniec maja wkleimy zdjęcia i podamy miejsca jakie spotkamy po drodze, my będziemy jechać zachodnim wybrzeżem Francji od samej góry a dalej południe i Monaco.
Pozdrawiamy Jola i Staszek

Robinson_44 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Błękitek Ducato 3,0 H3L3 177 KM
Nazwa załogi: RobinSony
Piwa: 1/2
Wysłany: 2013-04-03, 21:30   

Witam,

Przypadkiem wpadłem w ten temat. Skoro wybieracie się do Francji koniecznie polecam Mały Kanion Colorado, a dokładnie kanion rzeki Le'Verdon i jego okolice (Castellane). Widoki są przepiękne, kempingów dużo, tylko 100 parę kilometrów do Cannes i Nicei przez góry oczywiście. Jeśli oczywiście nie byliście już tam wcześniej :gwm

Idąc przed siebie nie oglądaj się wstecz, patrz dokąd zmierzasz, zawsze pamiętaj skąd przychodzisz.

Komplecik 
Kombatant

Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Piwa: 351/701
Wysłany: 2013-04-04, 23:08   

Korzystaliśmy z kempingów na poludniu Francji w miejscowość Frontignan a tam kemping o nazwie
,, Les Tamaris,, w Port Grimaud kemping,, De Laplage,,w części za drogą ,więcej w relacji francYja w komplecie :spoko

Sisar 
trochę już popisał

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2013-04-05, 12:00   

My chcielibyśmy dokładnie jechać w okolice Marsylii. Syn ma tam coś do załatwienia na Stade Velodrome :) tak max. 100 km od Marsylii byłoby fajnie....
Na miejscu planujemy być około 17 sierpnia... Tak nam urlopy spasowały. Czy to u nich jeszcze szczyt sezonu?

Les Tamaris wygląda fajnie....

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/171
Wysłany: 2013-04-06, 12:09   

Podłączam się pod temat.... :spoko

Sisar 
trochę już popisał

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2013-08-12, 20:17   

Chyba jednak odpuszczę Frnację. Widziałem w telewizji te korki na autostradach - strach sie bać !!! Jadę do Grecji :)

Odpowiedz do tematu