|
|
Francja - Kemping dla "samotników" ... |
Autor |
Wiadomość |
Sisar
trochę już popisał
Twój sprzęt: Przyczepa
|
Wysłany: 2013-04-03, 19:57 Francja - Kemping dla "samotników" ...
|
|
|
Witam kolegów i koleżanki z forum Camperteam. Ja pochodzę od karawaniarzy - karawaning.pl.
Na naszym forum założyłem temat o kempingach dla samotników, gdzie opisujemy sobie kempingach, które mogłyby w jakimś stopniu zastąpić stanie Na Dziko. Kempingi duuuuże, bardzo ciche i spokojne bez hałasu, burd i nocnych krzyków, gdzie parcele są duże na tyle że jeden na drugiego nie włazi. Np w Grecji na kempingu Asprowalta przyczepki stały co kilka parceli ogrodzonych na dodatek wysokim żywopłotem z kwiatami co dawało poczucie, że stoi się na dziko. Z tego co czytałem na dziko można już stać praktycznie tylko w Grecji lub Szwecji więc....
Zwracam się i do was z prośbą o zaproponowanie jakiegoś tego typu kampingu tym razem we Francji. W tym roku wybieramy się właśnie tam, na południe, i nie chciałbym aby powtórzyła się sytuacja z Grecji gdzie w zeszłym roku próbowali mnie żonę i dziecko upchnąć na dwóch okropnych kempingach bez najmniejszego nawet żywopłotu, 50 cm od sąsiadów!!!
Z góry dzięki za wszelkie sugestie. |
|
|
|
 |
stan1april
trochę już popisał

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter 313 CDI
|
Wysłany: 2013-04-03, 20:16
|
|
|
Witaj Sisar.
Bardzo dobry pomysł , przyłączamy się do tego tematu. Sami będziemy jechać do Francji w maju i jeżeli nie będzie za późno to pod koniec maja wkleimy zdjęcia i podamy miejsca jakie spotkamy po drodze, my będziemy jechać zachodnim wybrzeżem Francji od samej góry a dalej południe i Monaco.
Pozdrawiamy Jola i Staszek |
|
|
|
 |
Robinson_44
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Błękitek Ducato 3,0 H3L3 177 KM
Nazwa załogi: RobinSony
|
Wysłany: 2013-04-03, 21:30
|
|
|
Witam,
Przypadkiem wpadłem w ten temat. Skoro wybieracie się do Francji koniecznie polecam Mały Kanion Colorado, a dokładnie kanion rzeki Le'Verdon i jego okolice (Castellane). Widoki są przepiękne, kempingów dużo, tylko 100 parę kilometrów do Cannes i Nicei przez góry oczywiście. Jeśli oczywiście nie byliście już tam wcześniej |
_________________ Robinson_44
Idąc przed siebie nie oglądaj się wstecz, patrz dokąd zmierzasz, zawsze pamiętaj skąd przychodzisz.
 |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 351/701 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2013-04-04, 23:08
|
|
|
Korzystaliśmy z kempingów na poludniu Francji w miejscowość Frontignan a tam kemping o nazwie
,, Les Tamaris,, w Port Grimaud kemping,, De Laplage,,w części za drogą ,więcej w relacji francYja w komplecie |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
Sisar
trochę już popisał
|
Wysłany: 2013-04-05, 12:00
|
|
|
My chcielibyśmy dokładnie jechać w okolice Marsylii. Syn ma tam coś do załatwienia na Stade Velodrome tak max. 100 km od Marsylii byłoby fajnie....
Na miejscu planujemy być około 17 sierpnia... Tak nam urlopy spasowały. Czy to u nich jeszcze szczyt sezonu?
Les Tamaris wygląda fajnie.... |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2013-04-06, 12:09
|
|
|
Podłączam się pod temat.... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
Sisar
trochę już popisał
|
Wysłany: 2013-08-12, 20:17
|
|
|
Chyba jednak odpuszczę Frnację. Widziałem w telewizji te korki na autostradach - strach sie bać !!! Jadę do Grecji |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|