|
|
|
Wekend majowy nad morzem bez kampera :-( Czy to się uda? |
| Autor |
Wiadomość |
marcin_z1
trochę już popisał
|
Wysłany: 2013-04-10, 17:15 Wekend majowy nad morzem bez kampera :-( Czy to się uda?
|
|
|
Witam po długiej nieobecności na forum.
Dla przypomnienia kilka faktów:
Od 2009 ostro rozważałem rozpoczęcie przygody z Kamperkiem.
W 2010 zakupiłem VW Multivana, żeby choć "polizać tego loda"
W 2011 kilka udanych kilkudniowych wyjazdów z żoną ( w koło komina )
i ......................................
W 2011 w sierpniu z powodu śmierci Taty zakończyłem sezon przedwcześnie.
Natomiast 2012 to już strzał w plecy.W kwietniu Moja żona po ciężkim udarze mózgu ( 18 dni śpiączki ), stała się "niedokońca sprawna" :-( Ja dzięki bezpłatnej służbie zdrowia zostałem bez Multivana. Na szczęście pozostała chęć do aktywnego spędzania czasu, a i stan zdrowia mojej żony pozwala na to żebyśmy razem gdzieś znów zaczęli powoli ruszać się z domu.
I tu chciałem przejść do meritum, a Was jako chyba największych znawców tematu prosić o pomoc.
Otóż, planowałem w tym roku zabrać żonę nad Nasze morze. Większość już była dopięta ( nocki w Toruniu u znajomych, a dzień dwa aktywnie w okolicach Trójmiasta ). jednak i u znajomych sie powywracało ( na szczęście nie tak jak u mnie ) ale na tyle że Toruń nam odpadł.
Jak dla mnie zbyt mało czasu żeby wszystko od początku planować i ustalać więc może ktoś z Was pomoże i doradzi?
Otóż zastanawiam się nad :
- gdzie jechać ( wiadomo że Bałtyk )
- czym jechać ( w grę wchodzi, osobówka i stacjonowanie na kwaterze, albo przyczepa z wypożyczalni, na wypożyczenie kampera mnie nie stać )
Proszę Was doradźcie mi coś. Jest to dla mnie bardzo ważne, gdyż:
- z racji tego iż lwią część czasu urywam się z pracy jeżdżąc z żoną na rehabilitacje i o dłuższym wolnym nie mam co marzyć
- dla mojej Żonki to też bardzo wskazane w celach szeroko rozumianej aktywizacji
- nie mogę pozwolić aby Moja 32-letnia kobieta spędzała wolny czas nie tam gdzie by tego chciała
Jeśli ktoś z Was ma jakieś pomysły i mógł poświęcić kilka minut żeby mi pomóc ( gdzie jechać, gdzie spać, co zobaczyć fajnie gdyby jakieś linki były) będe naprawdę Bardzo wdzięczny :-)
Początek urlopu to godz. 17.00 30-04-2013 koniec godz. 9.00 06-05-2013 ( ale tu już muszę być w pracy )
Korzystając z okazji pragnę Wam Wszystkim życzyć udanego sezonu, ale nader wszystko ZDROWIA i Jeszcze Raz ZDROWIA.
Pozdrawiam Marcin
P.S
A może ktoś z Was ma namiary na kogoś kto za niewielkie pieniądze może wypożyczyć mi kampera na ten okres? |
|
|
|
 |
michał263
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Adria!
|
Wysłany: 2013-04-10, 21:11
|
|
|
Witaj.
Właśnie dzisiak koledze polecałem to miejsce;
http://nadmorze.pl/domekl...nik/cennik.html
Bardzo spokojna mała mieścinka - bliziutko do morza, między Darłowem a Jarosławcem. piękne ścieżki w lesie do spacerów.
Zależy co kto szuka. Można odpocząć.
Powodzenia |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|