|
|
Ankieta ogólna |
Autor |
Wiadomość |
blackpanther
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2011-01-21, 13:08 Ankieta ogólna
|
|
|
Witam,
Piszę pracę na temat Turystyki Caravaningowej w Polsce i potrzebuję paru informacji. W tym celu zamieszczam ankietę i bardzo prosze, jesli ktos z Was mialby czas i ochote- o wypelnienie. Nie potrwa to dlugo, 18 pytan, a mnie uratują pracę ;-)
Link do ankiety:
http://freeonlinesurveys....oa1cdf3ze860175 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2011-01-21, 13:22
|
|
|
Witaj. Nie widzę nic złego w takiej ankiecie, tylko może troszkę więcej o sobie.
Skąd mamy wiedzieć komu i po co nasze informacje? |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
blackpanther
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2011-01-21, 13:48
|
|
|
Uznalam, ze ankieta jest na tyle ogolna i ANONIMOWA, ze nie potrzeba tutaj wiecej informacji o mnie. Nie pytam w niej przeciez o dane osobowe, ani zadne osobiste sprawy, wszystko jest ogolnikowo. Ale ok. Zeby nie bylo nieporozumien i problemow -
Studiuje na 5 roku turystyki i pisze prace mgr na temat Turystyki caravaningowej w Polsce. Jest to o tyle ciezka sprawa, ze malo jest materialow na ten temat. Tak wiec zwracam sie z uprzejma prosba do forumowiczow o wypelnienie tej OGOLNEJ ankiety na temat wyjazdow, campingow i ogolnej oceny ich stanu w PL. Wyniki ankiety beda zamieszczone w mojej pracy mgr w formie wykresow, jak rowniez ich opisu. Z gory bardzo dziekuje za pomoc.
|
|
|
|
 |
48a-ELANKO
weteran dawniej: 48a-ELANKO

|
Wysłany: 2011-01-21, 16:04
|
|
|
Czarna Pantero z wyspy KRK !
Wśród ludzi uprawiających turystykę kamperami niewielu spotkasz takich, którzy zajeżdżają na kemping i zostają tam do końca urlopu.
No a teraz po kolei:
pkt. 1, 2 - od niemal wszystkich masz odpowiedź : kamper !
pkt. 4. brak pozycji : z osobą towarzyszącą
pkt. 5. jeżeli bywamy na kilku w sezonie, to jak odpowiedzieć Ci w tym temacie?
pkt. 6. bardzo różnie a niekiedy przypadek; jak to w Twojej ankiecie zaznaczyć?
pkt. 12. najczęściej tam, gdzie oczy poniosą i z pominięciem kempingów!
A może poproś PFCC o sponsorowanie Twojej pracy. Kasa murowana a dla federacji reklama gotowa!
Może to złośliwość z mojej strony, ale z głębokim przekonaniem twierdzę, że z takiego zestawu pytań zbyt wielu wniosków wyciągnąć nie można. Z Twojej pracy nikt niczego nie dowie się o kamperowaniu a i niewiele o kempingach.
Może jeszcze czas na zmianę ankiety albo .... promotora ?!
Ale i tak Ciebie pozdrawiam ! |
_________________ Ela i Andrzej
 |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2011-01-21, 17:49
|
|
|
Witaj!
Prawdą jest, iż w tej materii materiałów drukowanych dostępnych jest niewiele. Nie wiem, czy wogóle jest pozycja na rynku ogarniająca w całości pojęcie karawaningu.
Od strony ludzi uprawiających turystykę mobilną ze swoimi domkami na wiele pytań odpowie przestudiowanie naszego forum ale od strony kamperów. Natomiast od strony przyczep kempingowych kopalnią wiedzy jest nasze bratnie forum- karawaning.pl.
Najbadziej efektywną formą pozyskania informacji będzie odwiedzenie jednego ze zlotów kamperowych i karawaningowych.
Pamiętaj, że pomimo podobieństw obydwie formy turystyki znacznie się różnią. |
|
|
|
 |
Stanek
weteran

Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Piwa: 217/47 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-21, 18:48
|
|
|
Troszkę nie rozumiem tej ankiety. Przypuśćmy, że byłem na 5 kiempingach w zeszłym szonie. Na jednym było super na dwóch przeciętnie a na kolejnych 2 beznadziejnie. Na jeden z nich wróciłem ponownie na pozostałe nie wróciłem. Raz byłem w towarzystwie, trzy razy z rodziną, raz sam. O którym kempingu mam napisać w ankiecie ?!? Czy mam wyciągnąć średnią ???
P.S. Oczywiście się czepiam bo nie byłem na żadnym kempingu od bardzo dawna |
_________________ Pozdrawiam
Stanek
https://www.dzienpodniu.com.pl
 |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-01-21, 18:58
|
|
|
trochę dziwna ankieta, w większości chętnie klepnąłbym wszystkie oczka ale sie nie da więc ja nie wypełniam bo nie będzie zgodne z rzeczywistością..... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
paf
Administrator
Twój sprzęt: Rimor Katamarano 8 czasami :)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 37/20 Skąd: Pajęczno
|
Wysłany: 2011-01-21, 18:59
|
|
|
Stanek napisał/a: | Raz byłem w towarzystwie, trzy razy z rodziną, raz sam. O którym kempingu mam napisać w ankiecie ?!? |
napisz o tym w towarzystwie - brzmi dobrze |
|
|
|
 |
Marek
stary wyga

|
Wysłany: 2011-01-21, 19:06
|
|
|
Zapoznałem się z treścią ankiety i na jej pytania nie odpowiem. Uważam ,że być może odpowiada charakterowi i tematowi Twojej pracy , ale jej wypełnienie wypaczy obraz carawaningu , a kamperingu w szczególności. (Tak istnieje już takie pojęcie należy jej uwzględniać w badaniach ) . Jeżeli chcesz rzetelnie podejść do problemu (aczkolwiek zawsze tłumaczyłem studentom ,że Waszym celem pobytu na uczelni jest napisanie pracy magisterskiej i jej obronienie w terminie , nie zbyt ambitne zgłębianie zagadnienia ) to proponuję zmienić trochę pytania ankiety na bardziej aktualne do naszej rzeczywistości począwszy od pytań typu ile poświęcasz czasu na aktywny wypoczynek w ciągu roku , w tym częstotliwość wyjazdów. Pragnę również zauważyć ,że aktualnie istnieją alternatywne formy pobytu do campingu , a to są pola namiotowe , gospodarstwa agroturystyczne, i tak zwane place postojowe , jak również MOP (miejsca obsługi podróżnych). Nie będę się rozpisywał więcej , ale jak zaznajomisz się trochę z treścią forum to uzyskasz materiały do swojej pracy.
Marek
Ps poczytaj trochę przepisów w tym fiskalnych to zrozumiesz dlaczego tak jest u nas z campingami. |
_________________ "Róbmy swoje" |
|
|
|
 |
Stanek
weteran

|
Wysłany: 2011-01-21, 19:16
|
|
|
paf napisał/a: | Stanek napisał/a: | Raz byłem w towarzystwie, trzy razy z rodziną, raz sam. O którym kempingu mam napisać w ankiecie ?!? |
napisz o tym w towarzystwie - brzmi dobrze |
Na tym właśnie było super |
Stanek
 |
|
|
|
 |
blackpanther
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2011-01-22, 08:47
|
|
|
Ok. Dziekuje za wskazówki. Dzieki temu widze jakie bledy popelnilam, aczkolwiek nie wiem co w tym smiesznego :P Promotora nie moge zmienic, a szkoda. No ale nieistotne. Zdaje sobie sprawe z tego, ze mozna wyjechac w jednym sezonie na wiele campingow i oczywiste jest, ze kazdy mozna ocenic inaczej, bo kazdy jest inny, ale jak w takim razie zadac pytanie o jakosc campingow, skoro nie moge zadac pytania otwartego? Nie moge tez zadac pytania o kazdy camping z osobna, bo byloby tego chyba za duzo, tak? Wiem, ze pytania sa dosc dziwne, ale sugerowalam sie rowniez pytaniami takimi, jak w ankiecie na stronie PFCC i bynajmniej nie potrzebuje od nich sponsoringu :P
Czas na zmiane ankiety jest, owszem, w takim razie bardzo prosze o pomoc i propozycje pytan, jakie moge w niej umiescic i ocene, ktore moga zostac niezmienione, w obecnej. Mam nadzieje, ze wtedy wiekszosc z Was ja wypelni.
POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2011-01-22, 08:51
|
|
|
Może podziel ogolnie na Kraje, które sa najczęściej odwiedzane.
Polska, Chorwacja, Czechy, Grecja, Szwecja, Norwegia, Włochy, Francja, Hiszpania.
Koledzy często podnoszą temat dostepności miejsc do spuszczania szarej wody, WC, tankowania świerzej.
Ale ja się nie znam.
To takie hasła, ktore tutaj padają najczęściej. |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2011-01-22, 09:13
|
|
|
sorki....ale ogólnie ...taka ankieta jest w ogole bez sensu..
blackpanther napisał/a: | Nie moge tez zadac pytania o kazdy camping z osobna, bo byloby tego chyba za duzo, tak? |
pole kampingowe..jedno drugiemu nie rowne..wiec..jak je ocenic ''ogolnie'' krzywdzac lepsze..kosztem gorszego..
to tak jak bym napisal..ze wezme za żone tylko brunetke..bo ....o blondynkach jest wiecej kawałów..
zamiast brać pod uwage ze jak z kims/dziewczyną / będe nadawał na wspolnych falach..to to jest znak..do bycia razem..
promotor daje Ci ciężki orzech do zgryzienia...narazie..idziesz w zlym kierunku w/g mnie..
aby to rozgryzc..najpierw musisz zrozumiec założenia camperingu i....karawaningu..
mysle ze tak jak napisał Pawcio..Twoje pytania są blizsze karawaningowi, czyli wakacje z przyczepka.....nie w kamperku..
podrózujacy przyczepkami..zdecydowanie czesciej korzystaja z kempingów.. |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
Stanek
weteran

|
Wysłany: 2011-01-22, 10:38
|
|
|
gino napisał/a: | Twoje pytania są blizsze karawaningowi, czyli wakacje z przyczepka.....nie w kamperku.. |
Dokładnie. Kamperowcy z reguły omijają kempingi a jak już zawitają na kemping to najczęściej na jedną noc żeby zrobić serwis kampera, więc dla nas standard kempingu nie ma tu takiego znaczenia już bardziej patrzymy na cenę. Zdecydowanie przyczepkowcy będą mieli więcej w tym temacie do powiedzenia oni w większości jeżdżą stacjonarnie na kemping i przy dłuższym pobycie jakość kempingu dla nich ma znaczenie. |
Stanek
 |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 471/100 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2011-01-22, 10:50
|
|
|
Ja nawet na pierwsze pytanie nie umiem odpowiedzieć....
Jako że mało podróżowałem w ubiegłym roku - wypełniłem ankietę, ale chyba niewiele wniosłem.
Dopisz może takie pytania (masz zarazem moje odpowiedzi):
- co chciałbyś widzieć częściej na kempingach - utwardzone place i szersze bramy wjazdowe, bezpłatny dostęp do internetu;
- Skąd dowiedziałeś się o ciekawym miejscu - z forum internetowego;
- Dlaczego wybrałeś akurat ten camping - bo tam odbywał się zlot naszej społeczności;
Tak jak koledzy wcześniej napisali - my z założenia omijamy miejsca pełne ludzi. Campering pomaga nam uciec od tłoku, hałasu i rutyny. Próba zorganizowania tego i ograniczenia do sztywnych ram w naszym przypadku chyba się nie uda. Niektórzy mają domki na działce lub nad jeziorem - my na kółkach. Nasze domki mogą nam zapewnić w miarę komfortowe przetrwanie przez kilka dni w dziczy i chętnie z tego korzystamy. Poczytaj opisy podróży naszych członków - część jest zorientowana na zwiedzanie i nabijanie tysięcy kilometrów inni zaś na wyjazd za najbliższy róg i ucieczkę od codzienności. Często jednak zauważysz że postępujemy chaotycznie - zależnie od nastroju, pogody czy aktualnej potrzeby ducha. To że długo pozostajemy w jednym miejscu jest często spowodowane potrzebą ciała do odpoczynku po leczeniu ducha....
Przybliż nam temat swojej pracy - może pomożemy Ci inaczej niż dostarczając danych statystycznych które w naszym przypadku będą raczej losowe.... |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|