|
|
Citroen - warsztat Wrocław |
Autor |
Wiadomość |
milajag
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-11-02, 16:30 Citroen - warsztat Wrocław
|
|
|
Cześć,
Czy polecacie jakiś warsztat specjalizujący się w citroenie (jumper 2010) na terenie Wrocławia? |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-11-02, 20:20
|
|
|
Hej, witam.
Zależy co chcesz w Cytrynce (kamperze?) zrobić.
Jeśli jest to praca do wykonania na podnośniku i jest to kamper to nie każdy serwis ma wysoki sufit na stanowisku.
Ja przeglądy mogę wykonywać w... Łodzi Syguła albo we Frankfurcie całkiem blisko mnie.
Dopiero tam znalazłem podnośnik co dźwignie kampera i uniesie na odpowiednią wysokość, by wykonać czynności serwisowe, przewidziane w ramach gwarancji. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 313/16 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2022-11-03, 10:02
|
|
|
robiłem parę rzeczy w swoim poprzednim kamperze Citroen C25, jednak jak napisał Socale, zależy co chcesz przy nim robić, bo od spraw silinikowych są inni, od zawieszenia, wydechu itp.
jestem z Wrocławia, więc jak chcesz informacji daj znać. |
|
 |
milajag
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-11-03, 12:08
|
|
|
W sumie na ten moment to tylko do sprawdzenia i ewentualnej wymiany (chyba) akumulator bo ciężko odpala a jak postoi dłużej w wilgotnym miejscu to w ogóle. Plus podkładki pod jednym wtryskiem i mechanizm otwierania szyby pasażera. Teoretycznie mogę pewnie to zrobić w jakimkolwiek warsztacie, ale fajnie by było mieć też sprawdzone miejsce na przyszłość.
Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuje |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 313/16 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2022-11-03, 21:48
|
|
|
1. akumulator - Bobix kiedyś na Michalczyka, dzisiaj na Nowodworskiej korzystam z gościa od 30 lat.
2. sprawy silnikowe - Automechanika Jarosz Rakowa, raz z niego korzystałem (więcej auto nie potrzebowało) zrobił OK.
3. otwieranie szyb - Tados Serwis Czajkowskiego, jest parę Ukraińców, którzy robią rzeczy jakich inni nie chcą się podjąć. |
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|