|
|
|
Hydrauliczny system samopoziomujący - jak używać? |
| Autor |
Wiadomość |
Mahawatar
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Concorde Credo Action 891M
Nazwa załogi: Koala team
|
Wysłany: 2013-05-14, 10:34 Hydrauliczny system samopoziomujący - jak używać?
|
|
|
Witam.
Nasz kamperek jest wyposażony w system jak w temacie. I stąd moje pytanie: jak uważacie, czy w przypadku dłuższego postoju, powiedzmy 2-3 tygodnie, należy pojazd pozostawić na podporach czy na kołach? Co jest zalecane/zdrowsze dla pojazdu ważącego około 4,5 tony w stanie spoczynku? No i co w przypadku postoju zimowego trwającego kilka miesięcy (w pomieszczeniu z betonową posadzką i w temperaturze zawsze powyżej 0°C)?
Dziękuję za uwagę |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 78/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2013-05-15, 22:46
|
|
|
2-3 tygodnie - na kołach. Hydraulika wytrzyma.
na zimę - nie stać tylko jeździć ale na poważnie sugerowałbym podpory - nie z powodu systemu hydrauliki, tylko dla samych opon. |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
|
|
|
 |
Mahawatar
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Concorde Credo Action 891M
Nazwa załogi: Koala team
|
Wysłany: 2013-05-22, 12:26
|
|
|
| Dzięki za sugestie. |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 509/105 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2013-06-06, 22:12
|
|
|
| Mialem citroena BX i kilka citroenów XM. Hydraulika obciążona była od nowości aż do dnia kiedy się z autami rozstawałem. Nigdy nie było to problemem dla auta czy dla zawieszenia. Jednak uważam że gruchy (elementy amortyzujące) bez ciśnienia oleju kompensującego ciśnienie gazu są bardziej podatne na utratę szczelności membran gumowych i w efekcie ucieczkę gazu do oleju. Zostawiałbym pod ciśnieniem. |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|