|
|
|
Ducato 2.5D '91 - wężyk zbiorniczka wyrównawczego |
| Autor |
Wiadomość |
Kuras
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: FFB Toskana Ford Transit 2.5D
|
Wysłany: 2014-07-07, 08:37 Ducato 2.5D '91 - wężyk zbiorniczka wyrównawczego
|
|
|
| Pytanie: Zbiorniczek układu chłodzenia w naszych Ducato I ma wężyk, który prowadzi do.... No właśnie, gdzie on prowadzi? Pytam, bo podczas uzupełniania płynów pokusiłem się by go ruszyć, po czym wyjąłem go jakby luzem spoczywał w prawym nadkolu. Ktoś? Coś? Niedaleko tego miejsca wisi spokojnie podobny przewód gumowy. Końcówki nie wyglądają na stare czy uszkodzone. Pytanie za 100 punktów - to tak ma być? |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 248/624 Skąd: z głębokiego buszu

|
Wysłany: 2014-07-07, 09:31 Re: Ducato 2.5D '91 - wężyk zbiorniczka wyrównawczego
|
|
|
| Kuras napisał/a: | | Pytanie: Zbiorniczek układu chłodzenia w naszych Ducato I ma wężyk, który prowadzi do.... No właśnie, gdzie on prowadzi? Pytam, bo podczas uzupełniania płynów pokusiłem się by go ruszyć, po czym wyjąłem go jakby luzem spoczywał w prawym nadkolu. Ktoś? Coś? Niedaleko tego miejsca wisi spokojnie podobny przewód gumowy. Końcówki nie wyglądają na stare czy uszkodzone. Pytanie za 100 punktów - to tak ma być? |
Nie wiem jak DukatoI, ale w Dukato II weżyk od korka wlewowego zbiornicka wchodzi w prawe nadkole i tak ma być. |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
MER-lin
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit
Nazwa załogi: Ewa i Marek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Paź 2009 Piwa: 45/9 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2014-07-07, 18:04
|
|
|
| Tak ma być. Jeżeli wzrośnie ciśnienie w układzie, to nie rozwali zbiornika, tylko ujdzie tą właśnie rurką. |
|
|
|
 |
eMWu
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2010 Piwa: 11/23 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2014-07-08, 08:27
|
|
|
| zbiornika i tak nie rozwali bo korek upusci cisnienie, a wezyk jest po to zeby nie wylac plynu po komorze silnikowej. |
_________________ www.campertrip.pl |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|