Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
GDZIE SPEDZIC ZIME?
Autor Wiadomość
Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 358/407
Wysłany: 2013-05-28, 19:10   GDZIE SPEDZIC ZIME?

[/b]MAROCO,wiadomo przetarte szlaki.Gdzie jeszcze :?: [b]Proszę o podpowiedzi kolegow,znajacych temat,lub planujących przezomowanie tam gdzie w miare cieplo.barbara Muzyk
Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetl szczegóły
zbychu 
weteran

Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Piwa: 19/9
Wysłany: 2013-05-28, 19:29   

Ja proponuję Kretę

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2013-05-28, 19:37   

Dobrze Kreta ale cos wiecej :?: Kreta z Pireusu,czy z Peloponezu,a może objazd z częściowo Cykladami.Kto znajdzie mi ceny promow,Barbara :spoko

fortero 
trochę już popisał

Twój sprzęt: FIAT DUCATO KNAUS SPORT TI 650 MG
Nazwa załogi: Joanna i Rafał
Wysłany: 2013-05-28, 20:18   

my spędziliśmy zime w hiszpani byliśmy 6 miesięcy ale następnym razem spędzimy w maroku pażdziernik listopad non stop padał deszcz noce chłodne mieliśmy jechać do maroka ale mieliśmy włamanie do campera i musieliśmy zrezygnować z afryki bardzo dużo było camperów które jechały tranzytem do maroka bo tam tanio i policja nie gania na dalekim południu coraz mniej jest miejsc dla camperów przy morzu i czasami ganiają jak stoji więcej camperów my raz dostaliśmy mandat 80euro za stanie na pustkowiu ale był zakaz dla camperów a niemiec dostał200euro dlatego jeżdżą do maroka pozdrawiam ale my jesteśmy uzależnieni hiszpanią I ZA PARĘ DNI ZNOWU TAM JEDZIEMY

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2013-05-28, 20:32   

No dzięki,ale Maroco przetarl nasz kolega z forum,ktory,udzieli informacji.Chodzi o bliższe tereny,np.Kreta i Cyklady,Wlochy z Sycylia i Tunezja.No jeszcze Turcjja.Jak z Cyprem?,czekam na wszystkie wiadomości,Barbara :chytry :chytry

fortero 
trochę już popisał

Wysłany: 2013-05-28, 20:40   

a to nie mój kierunek ale spoko na zimę turcja itp fajnie powodzonka może i ja przekonam się do tych kierunków

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 49/65
Wysłany: 2013-05-28, 22:36   

Zbigniew Muzyk napisał/a:
Proszę o podpowiedzi kolegow,znajacych temat,lub planujących przezomowanie tam gdzie w miare cieplo.

Basia, zima idzie? kurcze, a ja się właśnie na wakacje wybieram :haha:

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 566/755
Wysłany: 2013-05-28, 22:42   

Zbigniewie ...Barbaro ...
Nie wiem jak inni , być może są takie rejony gdzie zima 12/13 nie dała po garach , u nas jeszcze 5 tyg temu leżał śnieg a mamy juz prawie czerwiec ....
Nie macie litości by zaraz po roztopieniu lodów , przypominać o następnej zimie .
Jesteście SADYSTAMI ...i tyle. :bajer

Ahmed 
Kombatant
Burak

Twój sprzęt: Bezdomny
Nazwa załogi: Buraki
Piwa: 207/306
Wysłany: 2013-05-28, 23:03   

Lepiej zacznij zbierać chrust ,bo zima tuz tuż :haha: :spoko

koko 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Piwa: 71/31
Wysłany: 2013-05-29, 07:17   

Fortero kiedy wyruszasz?

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2013-05-29, 07:21   

Ja się nie znam na waszych zartach,pisze poważnie.My urlop mamy za sobą 17kwiecien do 13 maj.Wlochy Toscania i baseny na Wegrzech.Na relacje na razie się nie zanosi,Wegry napisane przez innych kolegow,Toscania pokrywa się tez z innna relacja.Zima pisałam jak szlona,nie widze efektow :?: Proszę o poważne informacje :!: :!: pozdrawiam Barbara ps,czas szybko leci a do września tylko 3 miesiace :chytry :chytry

fortero 
trochę już popisał

Wysłany: 2013-05-29, 14:01   

kolwgo koko wyjeżdżam około5 czerwca prosto do hiszpani jeszcze muszę zabezpieczyć okna w camperze żeby znowu mi się nie włamali aco też jedziesz w tamtym kierunku

fortero 
trochę już popisał

Wysłany: 2013-05-29, 14:31   

właśnie niedawno zamieniłem się z jędrusiem na campery dałem mu długiego a ja mam krótkiego zpowrotem mam brykę co kiedyś mu sprzedałem teraz przynajmniej w hiszpani nie będę miał broblemu z parkowaniem a ty koko do hiszpani się kierujesz

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2013-05-30, 13:58   

Halo LANDEK :!: Bedac na forum ie da się przeczytać wszystkich relacji.Dzis dotarlam do Twojej Tunezji 2010. :stop: Bedac w Trapani na Sycilii w 2010 kwiecień/pytałam w porcie na ile się dogadałam ze do Tunisu 200euro/,namawiałam Medarda aby pojechal z nami.Ale on pojechal sobie do Afryki,a my nie myśleliśmy jeszcze o przezimowaniu.Masz racje ogromna roznica w cenie ale dla seniorow to nie problem jeczhac przez Sycylie.Co Sadzisz o przezimowaniu tam,pod uwagę biore wyspe Dzerba.El-Dzem widziałam bylam 2 tygodnie w Suse wtedy nie myśleliśmy jeszcze o zadnym kamperowaniu.Odezwij sie

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2013-05-30, 16:44   

Z tym zimowaniem w kamperze to nie taka prosta sprawa .Nie odważył bym sie komuś powiedziec jedz tam bo tam zimy nie będzie .Przy dzisiejszych anomaliach pogodowych można spotkac sie z nią nawet w Afryce .Byłem raz zimą w Hiszpani to jest styczen i luty w 2005 roku i nie powiem przezimowalismy bez problemu .Jednak zdarzyły sie nam dni że w dzien było 20 stopni a w nocy temperatura spadała do -5 Pod Walencją spadł nawet snieg co prawda nie dużo ale bardzo odczuwało sie te różnice temperatur.Nad morzem często bywały wiatry i sztormy więc uciekalismy w głąb lądu .Nawiasem mówiąc przezimowalismy w takich miejscowościach jak Walencja ,Cartagena Almeria .aż pod Gibraltar.
Mam bratanice która mieszka na Rodoś od 10 lat i w tym roku napisała nam że tam w tym roku również w zime nie było za ciekawie bo zobaczyła śnieg. Musicie zaryzykowac i obrac takie miejsce z którego można sie będzie przemieścic szybko w drugie z inną mikroklimatem .Czasami wystarczy przemieścic sie z 100km.i znów jest dobrze. Według mnie jest takie miejsce w Hiszpani .Południe nad morzem Sródziemnym a jak tam jest niepogoda to można klimat zmienic przemieszczając sie nad Ocean w Południowej Portugali.
No i na bieżaco trzeba obserwowac meteo z wyprzedzeniem.
To moje zdanie ale każy ma swoje i może sie to ja sie myle myle.Jednak tak spędzilismy styczen i luty .W marcu i tak przyjechalismy opaleni.

Odpowiedz do tematu