Wysłany: 2013-06-12, 09:16 Lazurowe Wybrzeże campingi fajne ciekawe miejsca
Witajcie towarzysze.
Wybieramy się w tym roku na Lazurowe Wybrzeże.
Jedziemy 4 pojazdami z dziećmi wiec szukamy już ciekawych miejsc.
Wyjazd planujemy 15 sierpnia.
Mam prośbę do wszystkich co w temacie Lazurowego coś mogą napisać.
Gdzie znaleść jakieś fajny camping (tak jak wspomniałem jedziemy z dziecmi od 3 lat do 17) wiec chcemy mieć pewne miejsca postojowe.
Co ciekawego można zwiedzić i co należy zwiedzić.
Wszelkie inne rady i porady będą bardzo cenne za wszystkie serdecznie Dziękuje
Wybieramy sie w tamte strony już drugi rok na dwa samochody ze Świstakiem.Może w
tym się uda.Termin w zasadzie nam pasuje więc może to będzie 6 samochodów.
napisz tylko skąd jesteś
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2013-06-12, 09:43
Wiele atrakcji na tym wybrzeżu nie ma jeśli sobie sam ich nie znajdziesz pod względem różnicy z tym co masz za oknem na co dzień ale jest punkt obowiązkowy i dzieciaki na bank nie zapomną ...
ANTIBES .... zresztą , popatrz na nasze wspomnienia to może się zarazisz
Kurcze, czy naprawdę tak trudno pisać o swoich planach wakacyjnych w tym miejscu co trzeba?
Ten dział jest poświęcony relacjom z podróży. Tu zaglądamy w poszukiwaniu informacji z odbytych już wypraw i aż trafia, że sami sobie zaśmiecamy forum.
A plany wypraw trzeba zamieszczać tu. Dział wyraźnie nazwany "Plany wypraw i spotkań, zaproszenia na imprezy".
Dlaczego nie można podyskutować o planowanym wyjeździe, poszukiwaniu campingów i atrakcji i wielu innych nurtujących nas sprawach właśnie tam. Ja post już założyłem 6 czerwca. To do niego
link
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
Wysłany: 2013-06-12, 10:12 Re: Lazurowe Wybrzeże campingi fajne ciekawe miejsca
Wszelkie inne rady i porady będą bardzo cenne za wszystkie serdecznie Dziękuje [/quote]
pierwsza i jedyna rada to jedz sam , Lazurowe przejechalem kilkakrotnie i ilekroc wzialem kogos ze soba byl problem ze znalezieniem , parkingu, miejsca postojowego, czy nawet postoju przy plazy do wykapania sie .Sam jadac nigdy nie mialem z tym problemu.
Poza tym poruszanie sie tam karawana w sezonie nie nalezy do najlatwiejszych.
A jezeli stana cztery kampery(jezeli nimi jedziecie bo w sumie nic nie napisales) przy plazy na parkingu to na 100 % Garmazery was przegonia.
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2013-06-12, 10:15
Rover napisał/a:
świetny filmik
jeden dzień już mam z głowy
zabierz lornetkę bo leżąc na plaży obok delfinków jesteś na podejściu do lotniska w Nicei ... samoloty są bardzo nisko , można przez okna zaglądać do ich środka a lecą wzdłuż brzegu jakieś 100 metrów od plaży , czasami wrażenie jest niesamowite
Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/492 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2013-06-12, 12:44
MAWI napisał/a:
a co do tego w jakim miejscu link to prośba do moeratora o przeniesienie
Mnie to nie przeszkadza i nie uważam żeby to zaśmiecało akurat dział - Podróże. Uważam wręcz, że szukający informacji o danym kierunku wyprawy ,kraju czy innych krajach przez które będzie podróżował, po prostu szybciej i więcej znajdzie potrzebnych danych i ciekawych dyskusjii.
Wiadmo, że nikt nie założy tematu o Francji np w, o Albanii czy na odwrót. W - planach wypraw, spotkań, imprez itd jest za dużo misz masz .
Po za tym czytający-poszukiwacz nie musi się logować.
witaj!
skoro prosisz o cenne wskazówki ... to wiesz doskonale , że sierpień to m-c w którym Francja , Włochy ... mają urlop ! i większość mknie w tamtym kierunku .. zapewne o słynnych sierpniowych korkach na autostradach słyszałeś ... nie piszę tego bynajmniej z zazdrości!! bo sam mam dylemat dot. wyjazdu w tym czasie do Grecji .. ale skoro pędzicie rodzinnie to weź to pod uwagę
z miejscami niestety nie pomogę ; czytam posty i jak zauważyłem , z postojem na dziko to kiepsko a i campingi tanie nie są ; poza tym strzeż się złodziei i przebierańców ..
to wybrzeże jest niestety skaliste a plaże bywają kamieniste ... znam je ciut lepiej od drugiej strony , ale google earth pomoże ..
dobrych przemyśleń i szerokości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum