|
|
|
Problem z intalacją |
| Autor |
Wiadomość |
Heniek59
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ahorn Fiat DUCATO
Nazwa załogi: Ignatówka
|
Wysłany: 2013-09-02, 20:11 Problem z intalacją
|
|
|
Od razu zastrzegam ,że jestem leśnikiem i moja wiedza z zakresu instalacji elektrycznej ogranicza się do niezbędnego minimum.
Problem w tym ,że nie mam ładowania na część mieszkalną .tzn alternator ładuje akumulator rozruchowy ale nie ma ładowania na pozostałe.Po podłączeniu prądu z zewnątrz wszystko działa .Do tej pory dmuchawa pieca nie mogła sie wyłączyć i rozładowywało mi pokładowe baterie do tego stopnia ,że musiałem kupić nowe.
Pojechałem bez akumulatorów i w czasie jazdy coś mi tam za plecami pstrykało .
Ducato Ahorn 590 2002 rok.-to tak by uszczegółowić.
Może w okolicach Koszalina jest ktoś ,kto potrafi to zrobić -jakiś kumaty elektryk.......wymieniaczy to raczej unikam.
Jakby ktoś pomógł to będę wdzięczny. |
|
|
|
 |
Heniek59
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ahorn Fiat DUCATO
Nazwa załogi: Ignatówka
|
Wysłany: 2013-09-02, 20:16
|
|
|
| dodam jeszcze,że po podłączeniu akumulatorów pokładowych nic nie działą .......a po podłączeniu kabla z zewnątrz 230 V-całość jest O.K. |
|
|
|
 |
marekoliva
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter Rimor Sailer 700
Pomógł: 7 razy Dołączył: 19 Wrz 2009 Piwa: 40/19 Skąd: Gdańsk - Oliwa
|
Wysłany: 2013-09-02, 22:03
|
|
|
| Brak ładowania może być spowodowany przepaleniem bezpiecznika przez odpalenie silnika przy jednoczesnym podpięciu zabudowy pod 230V, u mnie tak było po wymianie ładuje bez problemu. |
_________________ Marek
"Ty możesz zwlekać ale czas nie będzie "
 |
|
|
|
 |
Japan
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: szukam
|
Wysłany: 2013-09-18, 20:21
|
|
|
| Cytat: | | Pojechałem bez akumulatorów i w czasie jazdy coś mi tam za plecami pstrykało . |
Za fotelem kierowcy masz bezpieczniki od zabudowy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|