|
|
Szlakiem winnic małopolski |
Autor |
Wiadomość |
zbychu
weteran
Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2010 Piwa: 19/9 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2014-11-06, 21:33 Szlakiem winnic małopolski
|
|
|
Ostatnio spędziłem dzień na targach gastronomicznych w Krakowie , na których były też targi wina , tam spotkałem kilku producentów wina w Polsce , większość z małopolski , ludzie pasjonaci posiadający winnice bardzo chętnie nas zapraszają do zwiedzenia ich posiadłości i skosztowania ich wyrobów , nie tylko wina . Może uda nam się zorganizować taki objazdowy zlocik szlakiem winnic małopolski i nie tylko . Co Wy o tym myślicie? |
_________________ ZBYSZEK I STASIA
 |
|
|
|
 |
krzysieks
weteran
Twój sprzęt: Globe Traveller - Voyager
Nazwa załogi: MOKS
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Maj 2012 Piwa: 157/51 Skąd: Ostrowiec Św
|
Wysłany: 2014-11-06, 21:44
|
|
|
Uchylę rąbka tajemnicy - w przyszłym roku w wrześniu CT Świętokrzyskie planuje winobranie w jednej z winnic w okolicach Sandomierza. Planowana jest degustacja miejscowych win , serów oraz zwiedzanie Sandomierza. |
_________________ Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego,czego nie zrobiłeś,niż tego co zrobiłeś.Więc odwiąż liny,opuść bezpieczną przystań.Złap w żagle pomyślne wiatry.
Podróżuj,śnij,odkrywaj.
Mark Twain
 |
|
|
|
 |
zbychu
weteran
|
Wysłany: 2014-11-06, 21:58
|
|
|
Ja już się piszę na taką imprezkę |
 |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2014-11-07, 00:43 Re: Szlakiem winnic małopolski
|
|
|
zbychu napisał/a: | Ostatnio spędziłem dzień na targach gastronomicznych w Krakowie , na których były też targi wina , tam spotkałem kilku producentów wina w Polsce , większość z małopolski , ludzie pasjonaci posiadający winnice bardzo chętnie nas zapraszają do zwiedzenia ich posiadłości i skosztowania ich wyrobów , nie tylko wina . Może uda nam się zorganizować taki objazdowy zlocik szlakiem winnic małopolski i nie tylko . Co Wy o tym myślicie? |
Ja myślę, że to bardzo fajna sprawa, ale jak widzę ceny polskich win to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Znam doskonale proces tworzenia wina (przyjaciel ma chateau we Francji) ale to jest do cholery fermentowany sok z winogron a ceny za polskie wino w przedziale 50-100 zł uważam za idiotyczne. |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
Mirek48
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Mitsubishi L300
Nazwa załogi: mirek i janka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sty 2010 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2014-11-07, 08:08
|
|
|
Super pomysł na taki zlocik |
_________________ Mirek Brus |
|
|
|
 |
zbychu
weteran
|
Wysłany: 2014-11-07, 09:44
|
|
|
Jeśli chodzi o ceny to pytałem , za butelkę 0,7l od 25 zł , ale nie ma się co dziwić to są początki winiarstwa i każdy kto zaczyna ma niebagatelne koszty uruchomienia takiego biznesu . |
 |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2014-11-07, 21:26
|
|
|
zbychu napisał/a: | Jeśli chodzi o ceny to pytałem , za butelkę 0,7l od 25 zł. |
W sklepach takich cen nie ma. Albo się mylę, to daj znak gdzie można kupić polskie wino (z jakimś sensownym smakiem) za ok. 25 zł to wspomogę naszych producentów jakąś skrzyneczką. |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|