Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Transit + Pilote First 17
Autor Wiadomość
maciejd 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: FT / Pilote - w planach
Wysłany: 2013-08-12, 13:06   Transit + Pilote First 17

Bry

Kilka dni temu zniknęło a następnie powróciło takie oto ogłoszenie: http://otomoto.pl/ford-transit-T3307705.html

Środek wygląda na zadbany, buda wypucowana pod sprzedaż. Przód był robierany i malowany (zderzak, hak holowniczy, brakuje gum pomiędzy zderzakiem a atrapą). Ale ten przód mnie nie przeraża. To jest blacha i zawsze można coś poprawić :)
Pytanie, czy Szanownym Weteranom coś rzuca się w oczy, co by było ewidentnie "na nie". Bo póki co, to okiem laika, wygląda dość przyzwoicie. No i w środku dość przytulny. Przynajmniej na zdjęciach.

Co sądzicie?
Postaw piwo autorowi tego posta

Jurek121175 
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato 2.8JTD Joint 154 2005r
Nazwa załogi: Jurek, Mariola, Erika, Laura
Piwa: 22/58
Wysłany: 2013-08-12, 15:53   

Jakiś taki tył niepewny :niewiemm Niesymetryczne mocowanie tablicy :bajer Albo takie zdjęcie :niewiemm

vincent 
zaawansowany

Twój sprzęt: Carthago
Piwa: 6/13
Wysłany: 2013-08-12, 21:51   Re: Transit + Pilote First 17

maciejd napisał/a:
Bry

Kilka dni temu zniknęło a następnie powróciło takie oto ogłoszenie: http://otomoto.pl/ford-transit-T3307705.html

Środek wygląda na zadbany, buda wypucowana pod sprzedaż. Przód był robierany i malowany (zderzak, hak holowniczy, brakuje gum pomiędzy zderzakiem a atrapą). Ale ten przód mnie nie przeraża. To jest blacha i zawsze można coś poprawić :)
Pytanie, czy Szanownym Weteranom coś rzuca się w oczy, co by było ewidentnie "na nie". Bo póki co, to okiem laika, wygląda dość przyzwoicie. No i w środku dość przytulny. Przynajmniej na zdjęciach.

Co sądzicie?

Widziałem go przed wakacjami w drodze powrotnej w Poznania. Auto sprowadzone bodajże z Francji, jak na moje oko to 99% jest po wypożyczalni, trochę poniszczony w środku, ściana nad piętrowymi łóżkami jakaś niepewna - jakby po naprawie. Łazienka też podniszczona. Już dokładnie nie pamiętam co mi się jeszcze w nim nie podobało ale po 5 minutach bez zastanowienia podziękowaliśmy właścicielowi. Generalnie dużo ładniej prezentuje się z zewnątrz niż w środku. Dla mnie nie wart tej ceny. Ale to tylko moje zdanie. :spoko

maciejd 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2013-08-12, 21:58   

Dziękuję ślicznie za odpowiedzi. Rzeczywiście, tak na moje czucie, to z tego roku i w tej cenie powinien być ponad przeciętny. Jeżeli są wątpliwości, to raczej nawet nie chce mi się jechać i oglądać.
No a z zewnątrz prezentuje się... hmmm... ładnie. Tylko jeśli środek jest do solidniejszej odnowy, to jeśli do tego dodać gruntowny przegląd silnika i mechaniki (a 2.5TDi 100KM nie jest najwdzięczniejszy do diagnozowania), to raczej gra nie warta świeczki jak dla mnie. Nie na skraju założonego budżetu. Tak patrząc, równie dobrze mogę zwiększyć sobie budżet i kupić coś dużo nowszego (tyle samo problemów, tylko że przynajmniej nowsze wszystko).

Raz jeszcze podziękował :)

piotr1 
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
Piwa: 17/18
Wysłany: 2013-08-12, 22:29   

maciejd napisał/a:
Dziękuję ślicznie za odpowiedzi. Rzeczywiście, tak na moje czucie, to z tego roku i w tej cenie powinien być ponad przeciętny. Jeżeli są wątpliwości, to raczej nawet nie chce mi się jechać i oglądać.
No a z zewnątrz prezentuje się... hmmm... ładnie. Tylko jeśli środek jest do solidniejszej odnowy, to jeśli do tego dodać gruntowny przegląd silnika i mechaniki (a 2.5TDi 100KM nie jest najwdzięczniejszy do diagnozowania), to raczej gra nie warta świeczki jak dla mnie. Nie na skraju założonego budżetu. Tak patrząc, równie dobrze mogę zwiększyć sobie budżet i kupić coś dużo nowszego (tyle samo problemów, tylko że przynajmniej nowsze wszystko).

Raz jeszcze podziękował :)

Myślę że to dobra decyzja :spoko :spoko

Aulos 
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Piwa: 62/37
Wysłany: 2013-08-13, 00:47   

Bliźniak naszego kamperka - my jesteśmy zadowoleni, ale tu decyzja należy do Ciebie. Jeżeli czujesz, że "to nie to", odpuść. Najważniejszy jest stan zabudowy i urządzeń, a to trzeba ocenić na miejscu (łącznie z "obwąchaniem"). Sam kilka razy jechałem po kampera, który pięknie prezentował się na zdjęciach, ale tracił przy bliższym poznaniu.

Mój kamperek chwilę po zakupie.

P.S.
Jedna rzecz mi się przypomniała - do czego doczepiłbym się w mojej zabudowie: ciasna łazienka. Zwłaszcza pewne miejsce siedzące, które niekiedy służy za miejsce zadumy i czytelnictwa, uniemożliwia przyjęcie wygodnej pozycji na dłuższe posiedzenie. Nie bardzo jest co zrobić z kolanami, chociaż nie należę do osób o ponadprzeciętnym wzroście. :bajer
Jak ktoś jest wstydliwy i przebiera się w łazience, poobija sobie łokcie. Dobrze, że ja się nie golę, bo z tym też nie byłoby komfortowo. :ok

maciejd 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2013-08-13, 08:03   

O widzisz, cenna uwaga o ciasnym kibelku. Jeżeli gdziekolwiek czytam gazety, to właśnie tam, więc uwaga o chwili zadumy i czytelnictwie w 100% się aplikuje. Dodatkowo moje 190 cm wzrostu i kilka (cóż za eufemizm) kg nadwagi nie ułatwi sprawy.

Co nie zmienia faktu, że nadal Pilote na podwoziu Transita jest poszukiwany :) Mi się bardzo ta zabudowa podoba. Teraz "tylko" znaleźć coś rozsądnego w rozumieniu przeszłości pojazdu, stanu obecnego i ceny :)

Ten Wasz wygląda bardzo sympatycznie - tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że chciał bym takowego zaposiadać :)

Odpowiedz do tematu