Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprzedawca z Bielefeld , naciągacz czy św. mikołaj
Autor Wiadomość
Trampek 
początkujący forumowicz

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2013-08-20, 00:13   Sprzedawca z Bielefeld , naciągacz czy św. mikołaj

Jako nowy pozdrawiam wszystkich.

Zastanawiam się nad kupnem nowego kampera .
I w necie trafiłem na sprzedawcę z Bielefeld.

http://www.reisemobil-discount.de/

i przyznam że ceny mnie zaskoczyły .
30000 - 32000 euro za kampera nowego podobnego do polskiego Romera za 47000 euro ?

czy to możliwe ?

Sprzedawca sam pisze że kupując u niego oszczędza się ok 12000 Euro .
Chwali się też tym że sprzedał w ubiegłym roku ponad 1000 kamperów.

Czy ktoś z was kupował u niego .?

dzięki za odpowiedzi.
Postaw piwo autorowi tego posta

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Piwa: 519/31
Wysłany: 2013-08-20, 00:58   

Ale gdzie tu okazja ?
Po pierwsze są to wyjściowe ceny katalogowe (aby oferta ładnie wyglądała) i spróbuj za takie pieniądze to kupić. Jak zadzwonisz to Ci powiedzą że takiej wersji nie ma na stanie i nie planują na razie do produkcji, ale mają inne , które mają coś dodatkowo (np.pakiet LED, deskę do krojenia na zlewozmywak itp.itd.....)
Jak doliczysz klima pakiet (a bez niego nie kupisz na pewno), koszt przygotowania i transportu , i parę innych dupereli to dojdzie Ci parę ładnych tysięcy EUR i finalnie zrobi się koło 40tys. Do tego dolicz akcyzę i VAT , zrób to wszystko po jakieś 4.30PLN i wyjdzie Ci 250tys PLN, a takich za podobną kasę to w Polsce na pęczki.

Przerabiałem temat na wielu podobnych ofertach. Na przykład HOBBY Premium VAN na Masterze miał cenniku na 2013 ceny zaczynające się od 29900 EUR, a taki jak mnie interesował to coś koło 32000 EUR. Wszystko fajnie tylko jak chciałem kupić to się okazało , że na placu nie ma takiego golasa ale są dodatkowo wyposażone (pakiet Romantica czy coś takiego, w dkład którego wchodziły taśmy LED na szafki i podłogę, deska do krojenia na zlew, podświetlany tylny napis i kilka innych nikomu nie potrzebnych dupereli - koszt dodatkowy coś koło 6000 EUR) i zostało dwie albo trzy sztuki u producenta na placu.
Jak potem zdecydowałem że zamówie na 2014 takiego golaska, to się okazało, że ten pakiet co w 2013 był dodatkowo to w 2014 juz w standardzie i cena z automatu do góry.
A na koniec jak sobie to Hobby pooglądałem na żywca to odpuściłem bo porażka totalna.
Oglądałem pod Poznaniem takiego , tylko na Ducato i po pięciu minutach miałem dość .
Design może ładny, ale wszystko odłaziło, odklejało się , a buda skrzypiała od samego chodzenia po nim :gwm

andreas p 
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Piwa: 15/43
Wysłany: 2013-08-20, 06:48   

joko napisał/a:
Ale gdzie tu okazja ?

joko tobie zawsze pod gore tam sa okazje czesto bywam w Bilefeldzie i widze.

Nie wiem czy tam byles ale wiesz najlepiej. Nie wprowadzaj kolegi Trampek w blad bo moze znajdzie tam to czego szuka.
Cytat:
Sprzedawca sam pisze że kupując u niego oszczędza się ok 12000 Euro .

Tak tak mozna zaoszczedzic w Bilefeldzie. Ma nawet sprzedawce mowiacego po Polsku, ale trzeba sie targowac jak u kazdego innego handlowca.

Pozdrawiam :spoko

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Piwa: 519/31
Wysłany: 2013-08-21, 00:30   

no fajnie fajnie, widzę marketing pełną gębą :haha:

Kolego Trampek, życzę powodzenia w poszukiwaniach i szybkiej realizacji marzeń :spoko ...... tylko pamietaj, że Święty jest tylko jeden i przychodzi raz w roku i tylko do tych grzecznych :szeroki_usmiech
Nowy kamperek to jest to, jedyna słuszna decyzja :pifko
Nie ma jak własny motor-domek, w którym nikt wcześniej nie spał i ....... nie napełniał kibelka :wyszczerzony:

tadek 
weteran

Twój sprzęt: Carthago C-line Ducato 3.0 4,5DMC
Piwa: 31/44
Wysłany: 2013-08-21, 12:42   

Można kupić nie nowy i z przebiegiem, ale za to w idealnym stanie, z nieużywaną sypialnią i nietkniętym kibelkiem. Trzeba tylko trochę poszukać. Ja takiego kupiłem przed 4. laty. Egzemplarz wystawowy. Za to cena o 40% w dół. :spoko
Za kwotę, którą chcesz przeznaczyć na zakup, kupisz o wiele wyższy model.

A co do odpowiedzi na pytanie czy naciągacz czy św. Mikołaj, to sądzę, że nic z tych rzeczy. Po prostu handlarz stosujący odmienne metody marketingowe.

Odpowiedz do tematu