|
|
Pojezierze Łużyckie - Lausitzer Seenland. Brandenburgia |
Autor |
Wiadomość |
DreamsOnWheels
zaawansowany

Twój sprzęt: RAPIDO M66
Nazwa załogi: kampernik
|
Wysłany: 2013-08-20, 13:48 Pojezierze Łużyckie - Lausitzer Seenland. Brandenburgia
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie!
W końcu zebrałam się, żeby napisać o naszym miejscu na weekendowe wypady, choć wahałam się, czy by czasem nie zostawić tego kawałeczka dzikiego miniraju tylko dla siebie;) Ale niech tam, proszę bardzo!
Oto link do naszego bloga z ww. wpisem: http://dreamsonwheels.wor...-sierpien-2013/
Słów kilka tytułem zachęty do odwiedzenia Lausitzer Seenland-u:
Kiedy zaczynaliśmy swoją przygodę z kamperem, postanowiliśmy znaleźć kilka miejsc niedaleko domu, takich, które się nie znudzą i do których można wyskoczyć choć na dwa dni i odsapnąć. Pierwszym z nich jest Pojezierze Łużyckie w Niemczech, wciąż w fazie powstawania. Istnieje dopiero od ok. 20-tu lat, a stworzono je na terenach kopalni odkrywkowych węgla. Kilkanaście, a docelowo kilkadziesiąt jezior otoczonych szczelnie ścieżkami rowerowymi. Genialne tereny, jeszcze stosunkowo dzikie, dlatego warto korzystać z darmowych póki co stellplatzów i małej ilości ludzisk.
Oczywiście, są tu świetnie wyposażone kempingi, w końcu jesteśmy w Niemczech, ale naszym ulubionym jest to miejsce:
Niebawem będzie tu kemping, póki co stoi się za darmo, w ciszy, nad niemal prywatną plażą, przy ścieżce rowerowej.
Warto, warto, jeszcze warto!
Zachęcam do poczytania o Pojezierzu Łużyckim, ja tymczasem zmykam do opracowywania najdłuższej i najdalszej do tej pory wyprawy - TURCJA!!:)
piwo.jpg Partwitzer See, cudna miejscówka:) |
 |
Plik ściągnięto 59 raz(y) 69,8 KB |
port.jpg Port w Buchwalde/Senftenberg |
 |
Plik ściągnięto 59 raz(y) 124,87 KB |
zachód.jpg Zachód słońca nad Senftenberger See, Familien Camping |
 |
Plik ściągnięto 62 raz(y) 93,78 KB |
tama.jpg tama pomiędzy jeziorami |
 |
Plik ściągnięto 64 raz(y) 145,58 KB |
|
_________________ http://dreamsonwheels.pl/ |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
ezto
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Burstner A620 - dukates delikates 2.5 ;)
|
Wysłany: 2013-08-20, 14:45
|
|
|
super, dzieki - takich wlasnie weekendowych miejscowek nigdy za malo |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|