Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2013-08-21, 02:38 Szwecja 2013 po raz pierwszy kamperem ... / z Tolami :)
W tym roku zaatakowaliśmy część Skandynawii , pojechaliśmy tam dwoma autami w 7 osób razem z ekipą Tolo-digli czyli Iwonką , Tolosławem i Anią ....
Ambitny plan zawierał odwiedzenie 80 muzeów w 14 dni pokonując 1500 km , przed startem rozgrzewaliśmy się weekendowo nad zatoka Pucką omawiając wraz z innymi ekipami z CT / i nie tylko / warunki wspólnego przeżycia w zgodzie i jako takim zdrowiu ... co nam z tego wyszło postaram się pokazać w kolejnych filmikach ...ciągle namawiam Krystynę Cz . by zgodziła się na podłożenie głosu jako narrator ... zobaczymy co z tego wyjdzie .
życzę miłych doznań , część pierwsza zawiera tylko jeden dzień , który zakończył się u mojej cioci mieszkającej tam już od...no prawie od zawsze . Materiału mam tyle , że na samą myśl o jakimś poskładaniu czegoś z czymś już mi się nie chce ale wspomnienia odżywają ... całość zapisywały cztery aparaty fotograficzne/ jeden z wielką lufą / , dwa telefony , jedna kamera na szybie , która nagrała cały przejazd po Szwecji i ta najważniejsza , ta w mojej dłoni , ta której częściej kończyła się bateria niż bym często tego chciał .
By nie trzymać nikogo w napięciu powiem tylko tyle ... gdybym mógł to w 10 min się pakuję i wracam , tam jest zwyczajnie zmieniono automatycznie na - bardzo interesujący nie do opisania , kamperowcy mają tam raj na ziemi ...
Ostatnio zmieniony przez CORONAVIRUS 2014-01-13, 12:21, w całości zmieniany 4 razy
Nazwa załogi: kodin@poczta.onet.pl Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lis 2011 Piwa: 35/9 Skąd: Miszewko, k. 3city
Wysłany: 2013-08-21, 07:44
Adaś fajnie się to ogląda. Super zmontowany filmik i ten podkład muzyczny. I najlepsze to ta stara tabliczka ul.Świętojańska. Napisz, gdzie byliście, gdzie stacjonowaliście no i najważniejsze ciągle słyszę, że jest to super miejsce dla kamperowców - ale konkrety. Co sprawia, że warto tam jechać.
Pozdr
Jako jeden z uczestników tej wyprawy mogę jedynie zaświadczyć że Szwecja to nie
No name napisał/a:
kamperowcy mają tam raj na ziemi
,ale to kraj kamperów i koni.Co do moich komentarzy w filmie i przyszłych relacjach z wyprawy ,to na swoje usprawiedliwienie mam jedynie to .Korzystając z okazji pragnę oficjalnie podziękować Joli i Adamowi za profesjonalne przygotowanie całej wyprawy,oboje są w tym świetni i poradzili sobie doskonale,Jolu -Adamie wskażcie kolejny kierunek i powiedzcie kiedy mamy się pakować - DZIĘKUJEMY
_________________ NIE TY MI JESTEŚ WROGIEM .LECZ TWOJE HOBBY PRZYJACIELEM
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2013-08-21, 12:37
Braciszku .... patrz "głębiej " w kadr ...cokolwiek to znaczy oczywiście w nawiązaniu do poprzedzającego ujęcia nijak inaczej .
Tolo ... jeszcze mam parę haków na Ciebie ale co powiem to powiem ... się gra co ? SIĘ GRA
Krzysiek .... nie mam pojęcia czy coś napiszę , boję się kolejnego kubeczka a na poważnie to mam w planie narrację w trakcie klipu tylko coś mi nie wychodzi dźwiękowo i daleko mi do Suzina czy pani Krystyny CZ .... pewnie to kwestia sprzętu którego nie mam .... pewnie zrobię próbę i dam Wam do oceny czy iść tą drogą , sam często się łapię na tym , że lektor mi przeszkadza w trakcie oglądania czegoś tam w TV ... zobaczymy .
Jedno jest pewne , sklejanie takiej wyprawy w klip to czasochłonna robota , pierwsza część zajęła 4 h a to tylko ponad 8 minut "sklejki" . Brat pewnie coś o tym wie więcej
Wysłany: 2013-08-21, 22:52
Jak mnie wena najdzie trochę trenuję opcje programu do robienia filmików , nie chce mi się pisać , opisywać bo to już było , nie raz i nie dwa . Wielu twierdzi , że w zimie , jak się nudzą to czytają te historie , ja już teraz wiem , że w zimie się nudzić nie będę
Sam się łapię na tym , że wolę pooglądać niż przebrnąć przez strony opisów z wycieczek i urlopów . Może idę na łatwiznę a może zaczynam wyznawać pogląd , że jak zdjęcie warte 1000 słów to ruchomy obraz może 2000 .... szkoda , że film nie przenosi zapachów , wibracji , spojrzeń z za pleców albo przeczuć .... a może i przenosi tylko ja nic o tym nie wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum