Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kalwaria Pacławska
Autor Wiadomość
cirrustravel 
weteran
CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Piwa: 82/77
Wysłany: 2013-09-24, 08:11   Kalwaria Pacławska

Kalwaria Pacławska – wieś położona tuż przy granicy z Ukrainą, 24 km od Przemyśla w kierunku południowo-zachodnim, w której, na szczycie góry o wysokości 465 m n.p.m. znajduje się Sanktuarium Męki Pańskiej i Matki Bożej Kalwaryjskiej: klasztor franciszkanów, kościół oraz dom pielgrzyma. Przy sanktuarium tym znajduje się Droga krzyżowa o długości ok. 1,6 km, a na wzgórzach - 35 murowanych i 7 drewnianych kaplic kalwaryjskich.
Obok Klasztoru jest Dom Pielgrzyma, jadłodajnia. Jest także ogromne pole namiotowe oraz sanitariaty. W sprawie podłączenia do prądu trzeba kontaktować się z Sanktuarium.
Kontakt: http://www.kalwariapaclawska.pl/

UWAGA: Podjazd pod klasztor jest dość stromy, BoXerek dał radę spokojnie...

Galeria >>> https://plus.google.com/photos/101673919274507999904/albums/5920055919602701745?authkey=CI6xn8al2-uA0wE

www.cirrus-travel.pl
Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetl szczegóły
Skorpion 
Kombatant
Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Piwa: 278/1300
Wysłany: 2013-09-24, 08:21   

Fajny opis wyprawy i te zdjęcia :spoko :spoko :spoko :spoko :spoko :spoko

Tadeusz
Byle do przodu

WODNIK 
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Piwa: 55/228
Wysłany: 2013-09-24, 22:41   

Dobra miejscówka w czasie objazdówki po Polsce wschodniej.
:spoko

Pozdrawiamy Bronia i Janek

Bajaga 
Kombatant

Nazwa załogi: FiveStars
Piwa: 108/7
Wysłany: 2013-09-26, 20:54   

Skorpion napisał/a:

A, że tak powiem, co jest fajnego w tych zdjęciach a zwlaszcza w tym opisie :?: :wyszczerzony:

Bajaga&Instruktori

cirrustravel 
weteran
CB RADIO - 26

Wysłany: 2013-09-26, 22:40   

Bajaga napisał/a:
Skorpion napisał/a:

A, że tak powiem, co jest fajnego w tych zdjęciach a zwlaszcza w tym opisie :?: :wyszczerzony:

Frowyz zachęcał niedawno na forum, by pisać o wyprawach dużych i małych, bo przecież to forum miłośników podróży kamperowych.
Wycieczka była krótka i oprócz Kalwarii nie zwiedzałem nic innego, więc co jeszcze miałem dodać do opisu? Jeśli ktoś chce opis historyczny, czy plan dróżek - dałem link do strony Sanktuarium.

Zdecydowanie miłe słowa, czy postawione wirtualnie piwko, są miłą nagrodą za napisanie relacji i zachętą do dalszego dzielenia się wyjazdami, ale takie teksty Bajaga jak Twoje odbierają mi chęć publikowania na CT relacji z wyjazdów. Na szczęście to jeden taki głos na forum CT i mam nadzieję, że moje opisy i zdjęcia choć w części komuś przybliżą oglądane miejsca i pomogą w realizacji własnej podróży.

Pozdrawiam i mimo wszystko zachęcam do dzielenia się podróżami małymi i dużymi.

www.cirrus-travel.pl

Wyświetl szczegóły
Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1602/2335
Wysłany: 2013-09-27, 18:06   

Mariuszu, cieszy mnie Twoja wyważona odpowiedź Bajadze. Nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz będzie się on starał zdyskredytować wysiłki Kolegów, którzy dzielą się tym czym mogą, czy to relacja z wycieczki, czy opis trasy, czy wreszcie zorganizowanie zlotu lub koleżeńskiego spotkania.

Tacy ludzie tak mają.

Gdybyśmy mieli do czynienia z człowiekiem młodym, mielibyśmy szanse wychowania go, nauczenia wrażliwości na innych ludzi, ale w tym wypadku szanse są bliskie zeru.

Róbmy zatem swoje a takie wpisy traktujmy jak wyboje na drodze. Lepiej ominąć.

Życzę nam wszystkim chęci do pracy i weny oraz cierpliwości w odbiorze niezbyt życzliwych komentarzy.
Forum żyje dzięki jednym a odpycha dzięki innym. Nie dajmy się zniechęcić.

Jedni pozostawiają po sobie dokonania, inni złe wrażenia. Ci drudzy przemijają jak fatalna pogoda.

Pozdrawiam wszystkich z wesołą iskierką w oku. :ok :spoko

Bajaga 
Kombatant

Nazwa załogi: FiveStars
Piwa: 108/7
Wysłany: 2013-09-28, 00:03   

Tadeusz napisał/a:

Gdybyśmy mieli do czynienia z człowiekiem młodym, mielibyśmy szanse wychowania go, nauczenia wrażliwości na innych ludzi, ale w tym wypadku szanse są bliskie zeru.

Róbmy zatem swoje a takie wpisy traktujmy jak wyboje na drodze. Lepiej ominąć.

Życzę nam wszystkim chęci do pracy i weny oraz cierpliwości w odbiorze niezbyt życzliwych komentarzy.
Forum żyje dzięki jednym a odpycha dzięki innym. Nie dajmy się zniechęcić.

Jedni pozostawiają po sobie dokonania, inni złe wrażenia. Ci drudzy przemijają jak fatalna pogoda.

Nie wiem po co ten edukacyjno-wychowawczy ton. W żadnym swym poscie nigdy nikogo nie obrażałem. Chodzi mi tylko o poziom merytoryczny, nie uważam aby po "relacji" kol. cirrusa zbyt duże tłumy czytelników ct pognały w opisywane miejsce. Może się mylę, błądzić ludzka to rzecz.
W taki sam sposób można opisać setki miejsc w naszym pięknym miejscami kraju np. Wołomin albo Nasielsk tylko nie sądzę by taki opis cokolwiek dodał do wartości forum ct.

Bajaga&Instruktori

WODNIK 
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Piwa: 55/228
Wysłany: 2013-09-28, 00:30   

Bajaga napisał/a:

W taki sam sposób można opisać setki miejsc w naszym pięknym miejscami kraju np. Wołomin albo Nasielsk tylko nie sądzę by taki opis cokolwiek dodał do wartości forum ct.

Czy doda czy nie doda, to my ocenimy czytający to forum. Napisz o jakiejś pipidówie, gdzie może nie ma co zwiedzać ale, jest fajne miejsce do zakotwiczenia na noc, jest knajpa z fajnym jedzeniem, być może są super ludziska z ciekawymi życiorysami. Może pod lasem mieszka babka co ma fajne zioła i jeszcze bimberek, taki jak dawniej się robiło. Może coś ciekawego tam jeszcze jest.
Jeżeli znasz takie miejsca to napisz o nich. na pewno ktoś z tego skorzysta.
Pozdrawiam :spoko

Pozdrawiamy Bronia i Janek

cirrustravel 
weteran
CB RADIO - 26

Wysłany: 2013-09-28, 07:03   

Bajaga napisał/a:

Bajaga, czy Ty podniosłeś wartość forum przez jakąś relację z podróży, czy spotkania? Opisałeś jakieś ciekawe miejsce? Może przeoczyłem?
Myślisz, że komuś innemu poza karawaningowcami potrzebne są zdjęcia pola namiotowego lub wc? Czy wskazówka o stromym podjeździe nie dotyczy kamperów, przyczep?

Nigdy nie byłem w Wołominie czy Nasielsku i chętnie przeczytam Twoją relację o tych miejscach, jak tam podjechać, jak wyglądają sanitariaty i miejsce postoju. Tego nie znajdę w internecie. Zachęcam Cię do opisywania swoich podróży ;)
Pozdrawiam

www.cirrus-travel.pl

Komplecik 
Kombatant

Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Piwa: 297/636
Wysłany: 2013-09-28, 09:09   

Bajaga napisał/a:
Tadeusz napisał/a:

Nie wiem po co ten edukacyjno-wychowawczy ton. W żadnym swym poscie nigdy nikogo nie obrażałem. Chodzi mi tylko o poziom merytoryczny, nie uważam aby po "relacji" kol. cirrusa zbyt duże tłumy czytelników ct pognały w opisywane miejsce. Może się mylę, błądzić ludzka to rzecz.

:spoko jak myślisz Bajaga dlaczego ludziska Ciebie tak obsaczyli :) , może jak faktycznie nie widzisz sęsu w danej relacji to przemyśl odpuść bo Temu który pisze robisz przykrość,
liczniki to zweryfikują,
piszącemu jak naskoczyłeś na niego nie jest miło a Tobie też się oberwało,
ale tak se myślę że nauka nie idzie nigdy w las,
wiem napewno że jak opiszesz jakieś miejsce to dostaniesz doping i pochwałę ,
zrób to bo Chłopaki są ciekawi i delikatnie podgadują dopingują Ciebie do takiej relacji.

Nigdy tak nie jest , nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ,prawda ;) :spoko

Odpowiedz do tematu