|
|
Kalwaria Pacławska |
Autor |
Wiadomość |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 82/77 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2013-09-24, 08:11 Kalwaria Pacławska
|
|
|
Kalwaria Pacławska – wieś położona tuż przy granicy z Ukrainą, 24 km od Przemyśla w kierunku południowo-zachodnim, w której, na szczycie góry o wysokości 465 m n.p.m. znajduje się Sanktuarium Męki Pańskiej i Matki Bożej Kalwaryjskiej: klasztor franciszkanów, kościół oraz dom pielgrzyma. Przy sanktuarium tym znajduje się Droga krzyżowa o długości ok. 1,6 km, a na wzgórzach - 35 murowanych i 7 drewnianych kaplic kalwaryjskich.
Obok Klasztoru jest Dom Pielgrzyma, jadłodajnia. Jest także ogromne pole namiotowe oraz sanitariaty. W sprawie podłączenia do prądu trzeba kontaktować się z Sanktuarium.
Kontakt: http://www.kalwariapaclawska.pl/
UWAGA: Podjazd pod klasztor jest dość stromy, BoXerek dał radę spokojnie...
Galeria >>> https://plus.google.com/photos/101673919274507999904/albums/5920055919602701745?authkey=CI6xn8al2-uA0wE |
_________________ Mariusz
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1300 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-09-24, 08:21
|
|
|
Fajny opis wyprawy i te zdjęcia |
|
|
|
 |
WODNIK
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Piwa: 55/228 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2013-09-24, 22:41
|
|
|
Dobra miejscówka w czasie objazdówki po Polsce wschodniej.
|
_________________ --- B E S K I D N I K ---
Pozdrawiamy Bronia i Janek
 |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2013-09-26, 20:54
|
|
|
Skorpion napisał/a: | Fajny opis wyprawy i te zdjęcia |
A, że tak powiem, co jest fajnego w tych zdjęciach a zwlaszcza w tym opisie |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2013-09-26, 22:40
|
|
|
Bajaga napisał/a: | Skorpion napisał/a: | Fajny opis wyprawy i te zdjęcia |
A, że tak powiem, co jest fajnego w tych zdjęciach a zwlaszcza w tym opisie |
Frowyz zachęcał niedawno na forum, by pisać o wyprawach dużych i małych, bo przecież to forum miłośników podróży kamperowych.
Wycieczka była krótka i oprócz Kalwarii nie zwiedzałem nic innego, więc co jeszcze miałem dodać do opisu? Jeśli ktoś chce opis historyczny, czy plan dróżek - dałem link do strony Sanktuarium.
Zdecydowanie miłe słowa, czy postawione wirtualnie piwko, są miłą nagrodą za napisanie relacji i zachętą do dalszego dzielenia się wyjazdami, ale takie teksty Bajaga jak Twoje odbierają mi chęć publikowania na CT relacji z wyjazdów. Na szczęście to jeden taki głos na forum CT i mam nadzieję, że moje opisy i zdjęcia choć w części komuś przybliżą oglądane miejsca i pomogą w realizacji własnej podróży.
Pozdrawiam i mimo wszystko zachęcam do dzielenia się podróżami małymi i dużymi. |
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2013-09-27, 18:06
|
|
|
Mariuszu, cieszy mnie Twoja wyważona odpowiedź Bajadze. Nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz będzie się on starał zdyskredytować wysiłki Kolegów, którzy dzielą się tym czym mogą, czy to relacja z wycieczki, czy opis trasy, czy wreszcie zorganizowanie zlotu lub koleżeńskiego spotkania.
Tacy ludzie tak mają.
Gdybyśmy mieli do czynienia z człowiekiem młodym, mielibyśmy szanse wychowania go, nauczenia wrażliwości na innych ludzi, ale w tym wypadku szanse są bliskie zeru.
Róbmy zatem swoje a takie wpisy traktujmy jak wyboje na drodze. Lepiej ominąć.
Życzę nam wszystkim chęci do pracy i weny oraz cierpliwości w odbiorze niezbyt życzliwych komentarzy.
Forum żyje dzięki jednym a odpycha dzięki innym. Nie dajmy się zniechęcić.
Jedni pozostawiają po sobie dokonania, inni złe wrażenia. Ci drudzy przemijają jak fatalna pogoda.
Pozdrawiam wszystkich z wesołą iskierką w oku. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2013-09-28, 00:03
|
|
|
Tadeusz napisał/a: |
Gdybyśmy mieli do czynienia z człowiekiem młodym, mielibyśmy szanse wychowania go, nauczenia wrażliwości na innych ludzi, ale w tym wypadku szanse są bliskie zeru.
Róbmy zatem swoje a takie wpisy traktujmy jak wyboje na drodze. Lepiej ominąć.
Życzę nam wszystkim chęci do pracy i weny oraz cierpliwości w odbiorze niezbyt życzliwych komentarzy.
Forum żyje dzięki jednym a odpycha dzięki innym. Nie dajmy się zniechęcić.
Jedni pozostawiają po sobie dokonania, inni złe wrażenia. Ci drudzy przemijają jak fatalna pogoda. |
Nie wiem po co ten edukacyjno-wychowawczy ton. W żadnym swym poscie nigdy nikogo nie obrażałem. Chodzi mi tylko o poziom merytoryczny, nie uważam aby po "relacji" kol. cirrusa zbyt duże tłumy czytelników ct pognały w opisywane miejsce. Może się mylę, błądzić ludzka to rzecz.
W taki sam sposób można opisać setki miejsc w naszym pięknym miejscami kraju np. Wołomin albo Nasielsk tylko nie sądzę by taki opis cokolwiek dodał do wartości forum ct. |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
WODNIK
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Piwa: 55/228 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2013-09-28, 00:30
|
|
|
Bajaga napisał/a: |
W taki sam sposób można opisać setki miejsc w naszym pięknym miejscami kraju np. Wołomin albo Nasielsk tylko nie sądzę by taki opis cokolwiek dodał do wartości forum ct. |
Czy doda czy nie doda, to my ocenimy czytający to forum. Napisz o jakiejś pipidówie, gdzie może nie ma co zwiedzać ale, jest fajne miejsce do zakotwiczenia na noc, jest knajpa z fajnym jedzeniem, być może są super ludziska z ciekawymi życiorysami. Może pod lasem mieszka babka co ma fajne zioła i jeszcze bimberek, taki jak dawniej się robiło. Może coś ciekawego tam jeszcze jest.
Jeżeli znasz takie miejsca to napisz o nich. na pewno ktoś z tego skorzysta.
Pozdrawiam |
_________________ --- B E S K I D N I K ---
Pozdrawiamy Bronia i Janek
 |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2013-09-28, 07:03
|
|
|
Bajaga napisał/a: |
Bajaga, czy Ty podniosłeś wartość forum przez jakąś relację z podróży, czy spotkania? Opisałeś jakieś ciekawe miejsce? Może przeoczyłem?
Myślisz, że komuś innemu poza karawaningowcami potrzebne są zdjęcia pola namiotowego lub wc? Czy wskazówka o stromym podjeździe nie dotyczy kamperów, przyczep?
Nigdy nie byłem w Wołominie czy Nasielsku i chętnie przeczytam Twoją relację o tych miejscach, jak tam podjechać, jak wyglądają sanitariaty i miejsce postoju. Tego nie znajdę w internecie. Zachęcam Cię do opisywania swoich podróży
Pozdrawiam |
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 297/636 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2013-09-28, 09:09
|
|
|
Bajaga napisał/a: | Tadeusz napisał/a: | Jedni pozostawiają po sobie dokonania, inni złe wrażenia. Ci drudzy przemijają jak fatalna pogoda. |
Nie wiem po co ten edukacyjno-wychowawczy ton. W żadnym swym poscie nigdy nikogo nie obrażałem. Chodzi mi tylko o poziom merytoryczny, nie uważam aby po "relacji" kol. cirrusa zbyt duże tłumy czytelników ct pognały w opisywane miejsce. Może się mylę, błądzić ludzka to rzecz.
jak myślisz Bajaga dlaczego ludziska Ciebie tak obsaczyli , może jak faktycznie nie widzisz sęsu w danej relacji to przemyśl odpuść bo Temu który pisze robisz przykrość,
liczniki to zweryfikują,
piszącemu jak naskoczyłeś na niego nie jest miło a Tobie też się oberwało,
ale tak se myślę że nauka nie idzie nigdy w las,
wiem napewno że jak opiszesz jakieś miejsce to dostaniesz doping i pochwałę ,
zrób to bo Chłopaki są ciekawi i delikatnie podgadują dopingują Ciebie do takiej relacji.
Nigdy tak nie jest , nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ,prawda |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|