Twój sprzęt: Ducato 2,3 09 CAMPERIA
Nazwa załogi: eMKa Pomógł: 18 razy Dołączył: 22 Sty 2010 Piwa: 296/156 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2015-09-22, 22:28 YouTube - muzyka
Przeglądając youtube (muzykę) zawsze zerkam na ilość wejść. Niestety “oglądalność” nie zawsze idzie w parze z jakością . Kiedyś myślałem ze klasycy tacy jak Michael Jakson (np.Thriller – 264 731 967) czy Adele (np.Someone like you – 110 645 41) staną na pudle, ale na myśleniu się skończyło. Setki utworów, przeważnie “konina” ma kilkukrotna przewagę. Jednak to co znalazłem dzisiaj, wprawiło mnie w osłupienie
PSY – Gangnam style (nawet nagrali w stadninie )
2 417 808 644 wejść
Zapraszam do zabawy
Kto znajdzie większą oglądalność
Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2334 Skąd: Otwock
Wysłany: 2015-09-22, 22:54
Krzysiu, sprawdziłem - żaden filmik nie ma większej oglądalności.
Odnalazłem taką oto wiadomość:
Wszystko zaczęło się w lipcu 2012 roku. To wtedy PSY - piosenkarz z Południowej Korei opublikował na swoim kanale YouTube teledysk do swojego hitu "Gangnam Style"...
Teledysk szybko stał się najpopularniejszym wiralem w Sieci a Gangnam Style ze zwykłej piosenki zmienił się w popkulturowy fenomen. Fani z całego świata tworzyli swoje wersje ulubionej piosenki - niektóre przeróbki stały się niemniej kultowe niż oryginał a autor piosenki, czyli PSY nigdy nie zażądał usunięcia jakiejkolwiek przeróbki swojego hitu.
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze. Ks. Jan Twardowski.
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2015-09-22, 23:28
Tadeusz napisał/a:
Wszystko zaczęło się w
faktycznie to rekord ale inne liczby są ciekawe i zapewne już mało aktualne
"Według danych udostępnionych przez ekipę YouTube’a, na serwery serwisu trafia 60 godzin filmów na minutę - czyli jedna godzina filmów co sekundę. Użytkownicy oglądają każdego dnia 4 miliardy filmów. Co miesiąc serwis odwiedza 800 mln użytkowników, którzy spędzają ponad 3 mld godzin na oglądaniu filmów. W 2011 roku YouTube miał ponad 1 bilion wyświetleń, czyli prawie 140 wyświetleń dla każdej osoby na Ziemi."
a to jest pierwszy filmik na YT :
Dokładnie 23 kwietnia 2005 roku w serwisie YouTube pojawiło się pierwsze, 18-sekundowe wideo. Bohaterami tego historycznego filmiku są słonie oraz jeden z twórców YouTube’a Jawed Karim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum