|
|
|
Platforma z przodu..??? |
| Autor |
Wiadomość |
Mazby
trochę już popisał

Twój sprzęt: cośtam330 na Talento'93 1.9D
|
Wysłany: 2013-10-13, 13:41 Platforma z przodu..???
|
|
|
Przede wszystkim przepraszam za miejscówkę ale nie znalazłem działu dla spraw podwozia dla wszystkich. Nie chciałem dawać tylko do Fiata bo to temat szerszy.
Mam autko z napędem na przód i bardzo mnie interesuje obciążenie tego przodu. jako, że planuję wozić małe moto (do 150Kg) to planuję zrobić małą platformę z przodu. technicznie sprawa do zrobienie.
Pytanie do kolegów. jak wygląd sprawa przepisów drogowych jeśli powieszę motorek...przed sobą? Wszelkie info mile widziane.
Projekt na foto
 |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 364/498 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2013-10-13, 14:02
|
|
|
Witaski
Tu mamy swój grajdołek http://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=175
Jeżeli chodzi o Twój pomysł, wydaje mi się że nie przejdzie
Nasz kolega oskp z całą pewnością będzie wiedział na 100% bo jest specjalista w tej dziedzinie.
Lewa w górę |
|
|
|
 |
Mazby
trochę już popisał

|
Wysłany: 2013-10-13, 14:16
|
|
|
dzięki, dzięki. Moto owszem, ale temat raczej "podwoziowy". Czekam na info w sprawie przepisów.
Pozdro
mazby |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 218/167 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2013-10-13, 15:35
|
|
|
Jeśli nie zasłaniałaby : tablicy rejestracyjnej;widoczności kierowcy;świateł i kierunkowskazów byłaby bezpieczna dla ewentualnych potrącanych innych użytkowników drogi oraz nie wystawała ponad 1,5 m do przodku to czemu nie ?
Ale nie widzę konstrukcyjnych mozliwości ,żeby to się dało zrobić uwzględniając powyższe obostrzenia |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2013-10-13, 19:03
|
|
|
Można ,by zdublować lampy,migacze,i tablicę przed moto.Troche mała szerokość szoferki bo 175cm,motorek ma więcej i mimo wszystko chłodzenie powietrzem chłodnicy było by mocno zaburzone ,kamperek mógł by się ugotować na większym podjeździe. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2013-10-13, 19:37
|
|
|
| no i brak przepływu powietrza spowoduje przegrzewanie się silnika |
_________________ Krawat dodaje szyku.
| Tadeusz napisał/a: |
Jest tak jak mówi krimar. |
| Brat napisał/a: | (...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... |
|
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2013-10-13, 20:21
|
|
|
Pierwszy napotkany policjant zabrał by od razu dowód. Jeździłem terenówką i oni mają alergie na różne tegesy z przodu . U mnie były to m.in. niehomologowany zderzak, wciągarka, kangur, światła na masce, jakieś dospawane wystające ucho z przodu, mocowanie pługu itp. I tak w ciągu 12 lat byłem rozpoznawany w urzędzie komunikacji |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
Mazby
trochę już popisał

|
Wysłany: 2013-10-14, 10:33
|
|
|
| makdrajwer napisał/a: | Pierwszy napotkany policjant zabrał by od razu dowód. Jeździłem terenówką i oni mają alergie na różne tegesy z przodu . U mnie były to m.in. niehomologowany zderzak, wciągarka, kangur, światła na masce, jakieś dospawane wystające ucho z przodu, mocowanie pługu itp. I tak w ciągu 12 lat byłem rozpoznawany w urzędzie komunikacji |
To mnie najbardziej przekonuje negatywnie. Wg przepisów to sie załapuję ( światła widoczne, tablica też, 1,5m od siedzenia kierowcy..też), ale nadgorliwość jest nieprzewidywalna.
Chłodzenie nie traci, sprawdzałem, Przy małym moto do 250cc nie ma problemu.
W USA to dość popularny sposób na małe moto... ale to dziki kraj.
http://www.expeditionport...-anyone-use-one
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|