|
|
EXPO 2015 - Mediolan |
Autor |
Wiadomość |
eMKa
Kombatant

Twój sprzęt: Ducato 2,3 09 CAMPERIA
Nazwa załogi: eMKa
Pomógł: 18 razy Dołączył: 22 Sty 2010 Piwa: 296/156 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 2015-05-01, 21:20 EXPO 2015 - Mediolan
|
|
|
Jedyne Expo na jakim byliśmy to Hanower 2000. Wystawa zrobiła na nas niesamowite wrażenie. Naszego, polskiego pawilonu nie musieliśmy się wstydzić. Teraz też zapowiada się ciekawie.
Podróżowaliśmy wtedy z przyczepką. W Hanowerze camping były tuz przy wejściu głównym. Nawet ceny jak na tamten czas były do przyjęcia. Nadarza się okazja zaliczyć drugi raz Expo.
Mediolan jest bardzo blisko (jak na Expo) i termin wystawy do 31.X.2015. jest do przyjęcia.
Ciekaw jestem czy ktoś ma również takie same plany. Wszystkie uwagi na temat mile widziane, zwłaszcza położenie campingów,ceny, wrzenia itp. Itd.. |
_________________ Gosia & Krzysiek
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 241/606 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2015-05-01, 22:48
|
|
|
eMKa napisał/a: | Jedyne Expo na jakim byliśmy to Hanower 2000. |
Też byliśmy na tym Expo. Pamiętam, że próbowaliśmy zgłębić tajemnicę telewizora LCD wiszącego na ścianie. |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 519/31 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2015-05-02, 09:32
|
|
|
Ja do października to na pewno jeszcze kilka razy polecę , bo moje dwa symulatory są wystawione w pawilonie Etihad-Alitalia.
Kamperkiem pewnie nie, bo samolotem sprawniej, ale przy najbliższej wizycie mogę się rozglądnąć w temacie infrastruktury karawaningowej i dam znać. |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2015-05-02, 10:09
|
|
|
joko, jesteśmy zainteresowani, czekamy na wiadomości. W czerwcu planujemy Lazurowe wybrzeże, to połączymy jedno z drugim |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
Santa
weteran

Twój sprzęt: dreamliner
Nazwa załogi: ROMULUSI
|
Wysłany: 2015-05-05, 14:46 Re: EXPO 2015 - Mediolan
|
|
|
eMKa napisał/a: | Jedyne Expo na jakim byliśmy to Hanower 2000. Wystawa zrobiła na nas niesamowite wrażenie. Naszego, polskiego pawilonu nie musieliśmy się wstydzić. Teraz też zapowiada się ciekawie.
Podróżowaliśmy wtedy z przyczepką. W Hanowerze camping były tuz przy wejściu głównym. Nawet ceny jak na tamten czas były do przyjęcia. Nadarza się okazja zaliczyć drugi raz Expo.
Mediolan jest bardzo blisko (jak na Expo) i termin wystawy do 31.X.2015. jest do przyjęcia.
Ciekaw jestem czy ktoś ma również takie same plany. Wszystkie uwagi na temat mile widziane, zwłaszcza położenie campingów,ceny, wrzenia itp. Itd.. |
W przyszłym tygodniu mamy nadzieję być w Mediolanie i na ten pobyt wybrałam poniższy kamperpark
http://translate.google.p...tml&prev=search
Do zwiedzania miasta wydaje mi się optymalny ale może ktoś ma jakiś ciekawszy pomysł
Kropka - nie ukrywam, że liczę głównie na Ciebie |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

|
Wysłany: 2015-05-26, 13:58
|
|
|
Czy ktoś już wie gdzie można zaparkować kamperka przy Expo 2015? Wybieramy się 7 czerwca do Mediolanu |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/493 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2015-05-26, 18:40
|
|
|
BiG Team napisał/a: | Czy ktoś już wie gdzie można zaparkować kamperka przy Expo 2015? |
Może tu Grzesiu ?
http://www.areacamperexpo.it/HOME%20TEDESCO.htm
Sprzedaż kamperów. Plac na 40 miejsc, pełna obsługa za 25 Euro.
Jest możliwy co dzienny transport na i z wystawy Expo.
GPS N 45,5422458 E 9,0333174
Myślę, że będzie bezpiecznie. |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
BiG Team
Kombatant

|
Wysłany: 2015-05-26, 21:17
|
|
|
Andrzejku, dziękuję za info, wykorzystamy te namiary Pifko się należy |
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/493 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2015-05-26, 21:34
|
|
|
BiG Team napisał/a: | Andrzejku, dziękuję za info, wykorzystamy te namiary Pifko się należy |
Oj kusi mnie to Expo i wyścig F1 4-go września na Monza.
Oj kusi mnie, kusi bardzo...może i ja wykorzystam te namiary
Jedziemy Gino ???
Dzięki za browarek |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
 |
Kasia i Mieszko
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Rimor Europeo
|
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

|
Wysłany: 2015-06-04, 18:10
|
|
|
W sobotę wyruszamy do Mediolanu. Mamy namiary na kilka miejsc postojowych z serwisem kampera oraz rezerwację na parkingu gdzie można nocować, ale bez niczego to tak w razie W. Jak się już na miejscu zorientujemy i będzie dostęp do neta, to poinformujemy zainteresowanych w temacie. Po zwiedzaniu EXPO ruszamy do Francji na Lazurowe Wybrzeże |
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
mariczek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-06-12, 15:30
|
|
|
Ile kosztują wejściówki na Expo? |
|
|
|
 |
Santa
weteran

|
Wysłany: 2015-06-12, 22:11
|
|
|
mariczek napisał/a: | Ile kosztują wejściówki na Expo? |
Dla zainteresowanych zrobiłam fotki
 |
|
|
|
 |
Santa
weteran

|
Wysłany: 2015-06-12, 22:38
|
|
|
Przy okazji dodam jeszcze, że namiar na kamperpark, który wyżej wkleiłam, został już przez nas sprawdzony. Opłata za dzień to 20 euro + 3 za prąd.
Kamperpark jest położony nad kanałem. Może nieco zdziwić wąska droga dojazdowa ale nie ma tam żadnego ruchu i kamperek spokojnie daje radę.
Warunki na kamperparku skromne ale jest wszystko co potrzebne. Obsługa sympatyczna i pomocna i... lubi polskie piwo
Po drugiej stronie kanału znajduje się przystanek tramwajowy. Tramwaj "2" dowozi nas pod samą katedrę.
 |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

|
Wysłany: 2015-07-01, 19:38
|
|
|
Byliśmy, widzieliśmy, wrażenia nie do opisania, to trzeba zobaczyć. Dwa dni chodzenia od rana do wieczora, nogi odpadały, ale było warto. Bilet na 2 dni 67 euro na osobę. Zatrzymaliśmy się na campingu Citta di Milano. Doba 36 euro, obok camperpark za 25 euro plus 3 euro prąd, można korzystać z sanitariatów campingu, ale stoi się jak na patelni co przy pogodzie jaka była, było nie do przyjęcia. Dojazd na EXPO z przystanku obok campingu 15 min autobusem, a dalej 2 stacje metrem, w sumie ok. pół godziny łącznie z czasem oczekiwania. Z metra wysiada się przy samym EXPO. Nie obyło się bez przygód, ale opiszę to jak się trochę ogarniemy, 4 godziny temu wróciliśmy z Francji |
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|