|
|
Kamper Polonez |
Autor |
Wiadomość |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2013-10-02, 19:32 Kamper Polonez
|
|
|
Ale gratka! Kamper Polonez
Cena chyba grubo przesadzona...ale powiem szczerze, że ten kamper jak mało który złapał mnie za serce
Tak na gorąco myślę, że nie więcej jak 5 tys. to można za niego dać. Jak myślicie?
Podoba mi się! Dla babci z dziadkiem i czworonożną córeczką w sam raz. Prawda?
Aż łezka w oku się kręci. Piękny kamperek!
Miałem w swym marnym żywocie dwa Polonezy. Pierwszego, nietypowego (kilkadziesiąt sztuk produkcji) z silnikiem Mercedesa 2,0 D a później drugiego, nowego wprost z salonu Daewoo, 1,6 MPI.
W połączeniu z polską Niewiadówką N126E ten ostatni pozwolił nam ruszyć na pierwszy podbój Europy: Niemcy, Czechy, Austria, Szwajcaria, Włochy, Węgry, Francja, Słowacja..Nigdy mnie nie zawiódł. Nigdy!
http://allegro.pl/rarytas...3589369757.html
kamper polonez.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 12529 raz(y) 34,42 KB |
|
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2013-10-02, 19:51
|
|
|
i nawet klimę ma, jakiś czas temu był do sprzedania taki sam za niecałe 4000 zł |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2013-10-02, 20:06
|
|
|
kazbar napisał/a: | Dla babci z dziadkiem i czworonożną córeczką w sam raz. Prawda? |
Kaziu, chyba funkcjonalność takiego auta jest znikoma. Może z nostalgicznego punktu widzenia jest interesujący ale jako kamper to raczej mało ciekawy. Chyba lepszym rozwiązaniem byłoby coś "Westfaliopodobne" na jakimś "T" lub budka stawiana na dostawczaku.
Połowę długości auta stanowi "szoferka" nie wykorzystywana kamperowo. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/68 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2013-10-02, 20:30
|
|
|
ot ciekawostka |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2013-10-02, 22:28
|
|
|
Janusz. Jakoś tak się ostatnio porobiło, że caravaning, biorąc pod uwagę opłacalność podróży, to promień max. 500 km. Dalej, to samolot, hotel i wynajęty samochodzik. Nie na posiadaniu kampera mi teraz zależy ale na podróżowaniu nim.
Na taki weekendowy wypad nie potrzebuję luksusu. Na mini wakacje również. Do upragnionej emerytury a więc prawdziwej wolności i wygodnego amerykańskiego RV jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie
Westfalia owszem fajna ale ciasnota w niej prawie identyczna, że o kibelku i prysznicu nie wspomnę a ten kamperek to ma
Dzwoniłem do właściciela. Zaproponowałem zamianę za moją przyczepę. Jeszcze nie wiem czy tego tak naprawdę chcę. Z Compass Pentarą podróżuje mi się fantastycznie. Do Poloneza i to na dodatek kampera czuję jednak miętę. A może czas już na jakieś wariackie zmiany |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 241/606 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2013-10-02, 22:49
|
|
|
janusz napisał/a: | Połowę długości auta stanowi "szoferka" nie wykorzystywana kamperowo. |
Tak jak w alkowie |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2013-10-02, 23:32 Re: Kamper Polonez
|
|
|
kazbar napisał/a: | Ale gratka! Kamper Polonez
Cena chyba grubo przesadzona...ale powiem szczerze, że ten kamper jak mało który złapał mnie za serce
Tak na gorąco myślę, że nie więcej jak 5 tys. to można za niego dać. Jak myślicie?l |
To autko ma pewną wartość historyczną jeżeli to faktycznie jeden z oryginałów. Ale... obiektywnie Polonez to kupa złomu
Też Polonezem+n126e zjechalem pół Europy i było super, tylko że i wtedy i teraz zamieniłbym bym go na jakiekolwiek "zachodnie" auto+knaus Nie ma co przesadzać z sentymentalizmem To tak jak opowieści o podróżach 126p w 4 osoby do Bułgarii, no dało się bo... MUSIAŁO, nie było innej opcji...
A za 15 tys to on sie będzie jeszcze ze 20 lat sprzedawał |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2013-10-03, 07:22
|
|
|
kazbar napisał/a: | że o kibelku i prysznicu nie wspomnę a ten kamperek to ma |
on ma....kibelek w ....szafie |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-10-03, 07:47
|
|
|
gino napisał/a: | kazbar napisał/a: | że o kibelku i prysznicu nie wspomnę a ten kamperek to ma |
on ma....kibelek w ....szafie |
czyli nie ma kibelka ? To w takim razie żaden z niego kamper |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2013-10-03, 08:59
|
|
|
kazbar napisał/a: | Jakoś tak się ostatnio porobiło, że caravaning, biorąc pod uwagę opłacalność podróży, to promień max. 500 km. |
No, mam inne zdanie na ten temat ale to do innej dyskusji nadaje się. SlawekEwa napisał/a: | Tak jak w alkowie |
Nie do końca, moja alkowa kończy się 10 cm może 20 przed przodem auta, tutaj metr dwadzieścia, i cała cześć "samochodowa" jest nieużytkowa. W kamperze można część pod alkową normalnie użytkować a tam kiszka.
kazbar napisał/a: | Na taki weekendowy wypad nie potrzebuję luksusu. Na mini wakacje również. |
Może luksusu nie ale podstawowej funkcjonalności chyba tak. Nie wygodne auto będzie stało na podwórku jako eksponat. Nie wyskoczysz nim na weekend bo w hotelu wygodniej. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2013-10-04, 20:12
|
|
|
Hi, hi Gościu chce, żebym mu jeszcze dopłacił do zamiany za moją przyczepę.
Temat zamykam |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|