|
|
|
Wirtualny akumulator |
| Autor |
Wiadomość |
Załoga G
stary wyga
Twój sprzęt: Trafic Grand Passenger
Nazwa załogi: Załoga"G"
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lis 2010 Piwa: 20/3 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 2013-11-17, 14:23 Wirtualny akumulator
|
|
|
Pewnie niektórzy będą pękać ze śmiechu ale jak się okazuje ja dałem się nabrać.
Kupiłem wczoraj kamperka (jak w opisie) w S-campie. Sprawdzając go szukałem aku. zabudowy, bo w typowych miejscach nie było. 3 panów z firmy, którzy od lat handlują kamperami też go szukali i po chwili pokazują mi na zewnątrz podwieszony pod nadwoziem aku. i mówią, że ten model ma tutaj aku. zabudowy. Byłem zdziwiony ale mówię ok. nie znam się tak chyba ma być. Dziś rano chciałem zobaczyć aku. rozruchowy, którego wczoraj przy kupowaniu jakoś przeoczyłem. Otworzyłem maskę i szukam, po chwili mówię sam do siebie kurde nie ma go tu - Eureka!.
W zabudowie też nie widać miejsca, że jest wykręcony czyli jakieś zabezpieczenie przed tym żeby nie latał więc byłem przekonany, że oryginalnie to jest ten podwieszony.
Czy to jest możliwe, że producent zamontował tylko jeden aku.
Jak właczę ten test nad drzwiami to wygląda tak:
Podczas podłączenia do 230V pokazuje, że jeden akumulator jest a przy drugim migają lampki jakby go szukał.
Podczas pracy silnika pokazuje naładowane obydwa aku.
Co jest grane? |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/470 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2013-11-17, 14:37
|
|
|
Akumulatora silnikowego poszukaj pod nogami kierowcy. Podnieś dywanik i odkręć zapinki tapicerki, następnie odkręć metalową pokrywę. Tam znajdziesz to czego szukasz. |
|
|
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Piwa: 96/126 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2013-11-17, 15:47
|
|
|
| Załoga G napisał/a: | | Otworzyłem maskę i szukam, po chwili mówię sam do siebie kurde nie ma go tu - Eureka!. |
Eureka (znalazłem) – okrzyk rzekomo wydany przez Archimedesa...,a Ty raczej nie znalazłeś |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
 |
Pawel_MASZ-BUD
trochę już popisał

Twój sprzęt: Dethleffs A5250 '95 Ducato 1.9td
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Maj 2013 Piwa: 2/3 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2013-11-17, 17:03
|
|
|
Załoga G, gratuluję zakupu
A w kwestii tematu, to ściągnij sobie nowy soft do Twojej zabudowy. Słyszałem, że CI w nowej aktualizacji dodał funkcję "additional akku"
Na poważnie to faktycznie powinno coś być pod fotelami. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|