|
|
zabudowy Ahorn, Laika, SEA |
Autor |
Wiadomość |
marcellos
trochę już popisał
Twój sprzęt: szukam
|
Wysłany: 2013-11-09, 16:27 zabudowy Ahorn, Laika, SEA
|
|
|
Rozszerzając stale krąg poszukiwań pojazdu, coraz częściej trafiam na stosunkowo rzadko spotykane marki, z którymi nie miałem styczności.
Jak byście je ocenili pod względem jakości? Domyślam się, że to nie Knaus, czy Hobby, ale ...? |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
|
Wysłany: 2013-11-09, 18:53 Re: zabudowy Ahorn, Laika, SEA
|
|
|
marcellos napisał/a: | Rozszerzając stale krąg poszukiwań pojazdu, coraz częściej trafiam na stosunkowo rzadko spotykane marki, z którymi nie miałem styczności.
Jak byście je ocenili pod względem jakości? Domyślam się, że to nie Knaus, czy Hobby, ale ...? |
a z jakimi miales stycznosc? |
_________________ http//kamper-meine-freiheit.blogspot.co.at/
Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie
 |
|
|
|
 |
marcellos
trochę już popisał
|
Wysłany: 2013-11-09, 21:01
|
|
|
DAKOTA napisał/a: | a z jakimi miales stycznosc? |
Nie wiem jakie to ma dla Ciebie znaczenie, ale dużo trudniej trafić Laikę, czy Ahorna niż Hymera, Burstnera, Dethleffsa, Mobilvetta czy Knausa.
Do czynienia miałem właśnie z markami popularnymi. W Laice, czy Ahornie nawet nigdy nie siedziałem, stąd proste pytanie, na które (jak rozumiem) po tym riserczu kolega raczy pewnikiem zaraz odpowiedzieć. |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2013-11-10, 09:05
|
|
|
Wyjaśniam, że SEA to nie jest jedna marka tylko stowarzyszenie kilku producentów kamperów i to dość znanych. Poszukaj w internecie. Ja mam kampera firmowanego przez SEA, ale producentem jest znana firma Elnagh. Jakość tego kampera jest moim zdaniem porównywalna z innymi znanymi markami.
Powodzenia w poszukiwaniach |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/236 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2013-11-10, 10:13
|
|
|
Laica występuje dość rzadko, bo to kamperek z górnrj półki, to nie masówka jak Knauss, czy Hobby. |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
marcellos
trochę już popisał
|
Wysłany: 2013-11-10, 11:08
|
|
|
SEA sprawdziłem i wiem kto za nią stoi. Sęk w tym, że ostatnimi laty rynek coraz bardziej jest pokręcony i warto spytać.
Dlaczego? Coraz częsciej renomowani producenci wypuszczają tańsze marki o słabszej jakości żeby tylko zapełnić inny segment rynku (np. zestawy nagłośnień PJ są produkcji Jamo, niby marka ta sama ale jakość typowa dla supermarketu na skalę masową, na rynku motoryzacyjnym takich przykładów też jest aż nadto).
Być może dla części z doświadczonych forumowiców pytania moga się czasem wydać nieco naiwne, ale mimo wszystko wolałbym posiąść wiedzę przed zakupem konkretengo egzemplarza, żeby później uniknąć "firmowych" niespodzianek. |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/129 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2013-11-10, 20:18
|
|
|
moim zdaniem każda z marek robi podobne produkty i cena odzwierciedla jakość i rozwiązania techniczne i czy on się nazywa tak czy tak nie ma znaczenia , czasami mniejsze fabryki robią dokładniej. Według mnie musisz zwrócić uwagę na dostępnością części i czy dystrybutor zabudowy jest w pl.
Takie ogólne rozważania są bardzo trudne jak byś podał konkretne przykłady to co innego.
Np. w Itally zauważyłem że Oni jeżdzą na swoich markach mało tam hymerów , detlefsów, hobby czy innych niemieckiech,francuskich lub hiszpańskich produktów a u nas N126 a teraz kosmiczna cena Romerów |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|