|
|
Jak unieść przód = gdzie podstawić podnośnik |
Autor |
Wiadomość |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2014-04-22, 20:12 Jak unieść przód = gdzie podstawić podnośnik
|
|
|
Usiłuje zidentyfikować punkt, w którym podstawia się podnośnik, aby unieść prawy/lewy przód pojazdu.
W instrukcji http://www.l300-womo.de/w...gsanleitung.pdf na 59 stronie (57 strona pliku pdf) narysowane jest jakieś miejsce, którego nie potrafię zidentyfikować w pojeździe, a do jedynego miejsca w pojeździe, które trochę je przypomina nie sięga podnośnik.
Wersja z tylnym napędem.
Czy ktoś z posiadaczy L300 wie, gdzie to jest i mógłby się tą wiedzą podzielić? |
_________________ Krawat dodaje szyku.
Tadeusz napisał/a: |
Jest tak jak mówi krimar. |
Brat napisał/a: | (...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... |
|
|
|
|
 |
EBRP670
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: LMC na DUCATO 92r.
Nazwa załogi: ELA i JUREK
|
Wysłany: 2014-04-23, 07:24
|
|
|
Tylko/z racji wieku-samochodu/pod oś wahacza,inaczej może Ci wpaść lewarek w podłużnicę./miałem i mam też L-300/ |
_________________ "Pewna śmierć,nie godzina" |
|
|
|
 |
Jakub Wilk
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Mtsubishi L300 84'
|
Wysłany: 2014-05-23, 20:18
|
|
|
Przeciez to auto jest na ramie i musisz podlozyc podnosnik pod rame... ja podnosze pod czesc ramy jak najblizej kola, czyli blisko punktu podparcia,
mozna podlozyc pod lacznik ramy, z przodu rura kolo zderzaka, lub blizej kol odlew laczacy rame - wtedy podniesiemy caly przod, z tylu z kolei mozna podlozyc centralnie pod profil od podpor. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|