Wysłany: 2014-01-26, 11:15 auto gdzie można mieszkać
Witam szukam autka w którym od czasu do czasu mogł bym się przespać
Narazie nie mam $$$ na prawdziwego kampera wiec szukam czegoś pośredniego ...cos typu mini van albo coś zastanawiam sie nad fordem s-max albo espace
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Gru 2011 Piwa: 5/27 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-26, 11:32
Pomyśl o takiej marce jak chrysler grand voyager. Miejscem w środku i wygodą bije na głowę konkurencję. Cena zakupu nie wygórowana, a po założeniu instalacji LPG także użytkowanie całkiem ekonomiczne.
No dobrze a jak serwis interesuje mnie cos od 2010 roku moze byc benzyna gaz sam zaloze no i manual 6 biegow silnik jakis wiekszy a nie malenstwo co ma 140 km i turbine wielkosci samego silnika
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Gru 2011 Piwa: 5/27 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-26, 12:33
Aktualnie z serwisem nie ma problemu. Odnośnie skrzyni biegów - przeważają automaty. Coś kojarzę, że manuale były na zamówienie, ale może się mylę. Silnik - wybieraj 3,8 (ewentualnie 3,3).
Ale ten automat to jakos mnie nie przekonuje auto fajne duze ale to do moasta sie nie nada po pierwsze duze ciezko to zaparkowac po drogie koszty przejazdu w moescie nawet na gazie sciska kieszen az kwiczy
Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
Wysłany: 2014-01-26, 13:34
siwy1705 napisał/a:
manual 6 biegow silnik jakis wiekszy a nie malenstwo co ma 140 km i turbine wielkosci samego silnika
siwy1705 napisał/a:
auto fajne duze ale to do moasta sie nie nada po pierwsze duze ciezko to zaparkowac po drogie koszty przejazdu w moescie nawet na gazie sciska kieszen az kwiczy
czy jesteś pewien że wiesz czego szukasz
bo tak podsukowując Twoje 4 czy 5 postów
to , ma być duży żeby spełniał role mini kampera, ale jednocześnie mały żeby łatwo zaparkować..
ma być mocny ,silnik jakiś większy, nie jakieś tam byle 140KM
ale..ma palić tyle co 40KM
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry
Szukam auta gdzie od czasu do czasu bede mogl sie przespac to noe ma byc typowy kamper auto gdzie jest moejsce z uwagi na to ze duzo podruzuje i czasem jadac ponad 13godz chcial bym odpoczac spanie w aucie na przednim fotelu mnie juz nie satysfakcjonuje wolue kupic jakiegos mini vana wywlic z niego tylne fotele i mam miejsce nie oczekuje kuchni toalety i prysznica auto omawiane powyzej jest ok ale automat puki dziala jest ok jak sie popsuje to wydatek kilka tys pln no i wychodze z zalozenia ze bezyna bedzie lepsza ze wzgledu na gaz i brak problempw w zimie w sumie nowe disle nie gwarantuja dlugich przebiegow a wymiana wtryskow tez jest droga bralem pod uwage s maxa silnik 2,5t teraz doszedl ten amerykanski jak znalazl bym z manualem powyzej roku 2010 to jade oglondac
Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-26, 15:57
Ford galaxy czy Sharan , można śmiało wywlaić fotele i zrobić taką konfigurację aby tam było miesce do spania . materac i wyrko , ze mucha nie siada . Spałem tak kilka razy i nie było problemu
Ja mam Lancię Phedra- i na pewno można w niej wygospodarować miejsce do spania.
Wiem bo się przymierzałem
Eurovan drugiej serii: Lancia Phedra, Citroen C8, Peugeot 807 i Fiat Ulysses.
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
Wysłany: 2014-01-26, 17:33
Jesli moge cos podpowiedziec to kup cos co ma obrotowe fotele z przodu , bo sa takie wersje np,szarana czy ulisesa.
Na postoju odwracasz foteliki i mozesz miec z tylu stolik
Fiata oglondalem ale nie znalazlem nic powyzej 2010roku a zalerzy mi aby kupic auto mlode bo na dlugi czas nie planuje potem zmieniac auta przez kilkanascie lat no i chcial bym bezyne z manualem najlepiej 6biegow kolor obojetny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum