Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Moj pierwszy kamper,prosze o pomoc
Autor Wiadomość
arturroa8 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: poszukuje........
Wysłany: 2013-12-19, 00:25   Moj pierwszy kamper,prosze o pomoc

Na początku chciałbym powitać cale grono forumowiczów,i proszę o pomoc,sugestie przy zakupie mojego pierwszego "wozu Drzymały" . Na początku chciałbym zaznaczyć,ze nie upieram sie przy moim wyborze, i wszystkie za i przeciw sa mile widziane. Wiec tak,budzecik 45 tys euro, model "integralny" jeśli pilote to najlepiej explorateur np. taki http://www.leboncoin.fr/c...1427.htm?ca=2_s lub taki http://www.leboncoin.fr/c...8950.htm?ca=2_s . Jeśli chodzi o rapido najlepiej na mercedesie,bo bardzo często są w "automacie" a moja żonka tez jest "kierownikiem" :-P np taki http://www.leboncoin.fr/c...3269.htm?ca=2_s
Moje pytanie brzmi,czy ktoś z forumowiczów przywoził-importowal kampera z Francji i czy miał "jakieś"z tym związane perypetie,który z nich Waszym zdaniem jest lepszy,pilote czy rapido? Czy jest to dobry czas-pora roku na zakup kampera.Wszystkie pomocne i te mniej również mile widziane.Pozdrawiam.Artur. :spoko
Postaw piwo autorowi tego posta

koko 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Piwa: 70/31
Wysłany: 2013-12-19, 11:41   

jeżeli chodzi o integrale FR to.
Esterel
Rapido
Pilote taka kolejność jakości

koko 
Kombatant

Wysłany: 2013-12-19, 11:51   

ta ostatnia oferta coś za bardzo atrakcyjna bez adresu

andi at 
Kombatant

Twój sprzęt: szukam H1L2
Piwa: 80/37
Wysłany: 2013-12-19, 12:06   

Ja sciagalem z Francji do Polski i zreo problemu,troche starsze
A ty gdzie to ciagniesz do Szwecji
Fajna sprawa to z tylu garaz,a ty koko masz garaz

arturroa8 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2013-12-19, 12:25   

Dzieki za szybka odpowiedz,tak Andi będę rejestrował w Szwecji,i szczerze mówiąc przyznaje się ze nie pomyślałem ze u Nas w kraju są udziwnienia jeśli chodzi o pojemność silnika,i mało osób postanawia coś samemu sprowadzić. Koko jeśli chodzi o Esterele to się zgadza,wyglądają wewnątrz bardzo komfortowo wręcz ekskluzywnie,ale z zewnątrz nie bardzo mi się podoba (rzecz gustu oczywiście :-P ) Co do samego języka i problemów związanych z samymi ogłoszeniami, to mam przyjaciół mieszkających we FR i z tym nie spodziewam się jakiś problemów. Dodam jeszcze ze owym współczesnym wozem Drzymały będzie podróżować rodzina 2+2 ew. również kot :mikolaj . Dodam jeszcze koko ze ta ostatnia oferta jak słusznie zauważyłeś,coś ciutkę za tanio,to chyba najmniejszy na mercedesie model 986, może stąd taka cena.

zbyszekwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Piwa: 329/222
Wysłany: 2013-12-19, 14:37   

Teraz skojarzyłem tą Szwecję,to z silnikiem można zaszaleć.Te krótsze będą tańsze,ale na 4 osoby i Kota to już przydałby się ciut większy.Odpuściłbym osobiście takie bajery jak skórzana tapicerka na rzecz dużej lodówki z zamrażalnikiem oddzielnym.No i szyby trzeba ubespiedzyć. :spoko

zbyszekwoj 
Kombatant

Wysłany: 2013-12-19, 14:40   

Sorry 2 błędy w jednym wyrazie,następnym razem się poprawię. :oops:

arturroa8 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2013-12-19, 14:42   

Tak,masz racje Zbyszku,lodowka przede wszystkim,a zdjęcia są jedynie poglądowe :)
Mam parę drobiazgów, które chce mieć w swoim kamperku,i skórzanej tapicerki na mojej liście nie widzę :mikolaj
P.s. Sprawdziłem ogłoszenie i okazuje sie ze w tym kamperku gdzie jest skórzana tapicerka jest tez duża lodówka,a te wersje prawie wszystkie miały skórzaną tapicerkę ,pozdrawiam.

koko 
Kombatant

Wysłany: 2013-12-19, 18:27   

mam garaż i używam honda PCX 125
Wypisz sobie:cena, wyposarzenie, rozkład,co powinien mieć ,jaka długość, jaki motor jaka skrzynia jakie ogrzewanie czy podwójna podłoga itp itd i w/g tego szukaj nigdy nie znajdziesz 100% ale 80 to już sukces
powodzenia :spoko

arturroa8 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2013-12-20, 10:16   

Podziękować wszystkim za rady :bukiet: ,doświadczenie z kamperem już jakieś mam,wiec wiem czego chce, pozostaje tylko wyszukać tego "prawdziwka" i jak dobrze pójdzie ferie zimowe naszych pociech spędzimy w Polsce,a ja z żonką na wyjeździe do FR :) Jeszcze raz dziękuje i WSZYSTKIM WAM życzę miłych i spokojnych świąt BN :mikolaj , no i "mokrego" sylwestra.Pozdrawiam.Artur :spoko

Marttino
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-03-13, 21:44   Prosze o pomoc w zakupie kampera.

Dzien dobry wszytskim :)
przed chwila sie zarejestrowalem, ciezko mi sie jeszcze tutaj polapac co i jak i od 30 min. szukam miejsca gdzie moge zamiescic temat ;) wiec wybaczcie jesli sie powtarzam.

Od lat marze o domku na kolkach:) Ostatnio mialem kupic westfalie VW T3 albo Transita nuggeta, obydwa mi przepadly… Chcialem polaczyc cywilne auto z mieszkaniem w srodku, jak najbardziej uniwerslane, ale po tym jak mi uciekly" te auta sprzed nosa, intuicja mi podpwiada ze na wyprawe po Europie trzeba miec wiecej wygody pod reka:)
Podoba mi sie ten kamperek, duzo rozmawialem z wlascicielem(ma go ze 3/4 lata, wybudowal dla niego garaz podobno). Mam jechac okolo 400 km. w ta sobote zeby go zobaczyc.
http://allegro.pl/kamper-...4006143495.html
Co sadzicie? moze ktos juz widzail?
I czy do tego silniczka 1.6 mozna wsadzic instalacje LPG? (dzisiaj moj mechanik reperujac mi Honde, powiedzial ze to za stare auto na gaz i on by nie ryzykowal, bo moze nie wytrzymac za dlugo..;/)

Z gory serdecznie dziekuje za fachowe popdpowiedzi!

zbyszekwoj 
Kombatant

Wysłany: 2014-03-13, 21:51   

Mirek48 ma takiego i z gazem.

Odpowiedz do tematu