|
|
|
Moj pierwszy kamper,prosze o pomoc |
| Autor |
Wiadomość |
arturroa8
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: poszukuje........
|
Wysłany: 2013-12-19, 00:25 Moj pierwszy kamper,prosze o pomoc
|
|
|
Na początku chciałbym powitać cale grono forumowiczów,i proszę o pomoc,sugestie przy zakupie mojego pierwszego "wozu Drzymały" . Na początku chciałbym zaznaczyć,ze nie upieram sie przy moim wyborze, i wszystkie za i przeciw sa mile widziane. Wiec tak,budzecik 45 tys euro, model "integralny" jeśli pilote to najlepiej explorateur np. taki http://www.leboncoin.fr/c...1427.htm?ca=2_s lub taki http://www.leboncoin.fr/c...8950.htm?ca=2_s . Jeśli chodzi o rapido najlepiej na mercedesie,bo bardzo często są w "automacie" a moja żonka tez jest "kierownikiem" np taki http://www.leboncoin.fr/c...3269.htm?ca=2_s
Moje pytanie brzmi,czy ktoś z forumowiczów przywoził-importowal kampera z Francji i czy miał "jakieś"z tym związane perypetie,który z nich Waszym zdaniem jest lepszy,pilote czy rapido? Czy jest to dobry czas-pora roku na zakup kampera.Wszystkie pomocne i te mniej również mile widziane.Pozdrawiam.Artur. |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 70/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2013-12-19, 11:41
|
|
|
jeżeli chodzi o integrale FR to.
Esterel
Rapido
Pilote taka kolejność jakości |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

|
Wysłany: 2013-12-19, 11:51
|
|
|
| ta ostatnia oferta coś za bardzo atrakcyjna bez adresu |
_________________ KoKo
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/37 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2013-12-19, 12:06
|
|
|
Ja sciagalem z Francji do Polski i zreo problemu,troche starsze
A ty gdzie to ciagniesz do Szwecji
Fajna sprawa to z tylu garaz,a ty koko masz garaz |
|
|
|
 |
arturroa8
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-12-19, 12:25
|
|
|
Dzieki za szybka odpowiedz,tak Andi będę rejestrował w Szwecji,i szczerze mówiąc przyznaje się ze nie pomyślałem ze u Nas w kraju są udziwnienia jeśli chodzi o pojemność silnika,i mało osób postanawia coś samemu sprowadzić. Koko jeśli chodzi o Esterele to się zgadza,wyglądają wewnątrz bardzo komfortowo wręcz ekskluzywnie,ale z zewnątrz nie bardzo mi się podoba (rzecz gustu oczywiście ) Co do samego języka i problemów związanych z samymi ogłoszeniami, to mam przyjaciół mieszkających we FR i z tym nie spodziewam się jakiś problemów. Dodam jeszcze ze owym współczesnym wozem Drzymały będzie podróżować rodzina 2+2 ew. również kot . Dodam jeszcze koko ze ta ostatnia oferta jak słusznie zauważyłeś,coś ciutkę za tanio,to chyba najmniejszy na mercedesie model 986, może stąd taka cena. |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/222 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2013-12-19, 14:37
|
|
|
Teraz skojarzyłem tą Szwecję,to z silnikiem można zaszaleć.Te krótsze będą tańsze,ale na 4 osoby i Kota to już przydałby się ciut większy.Odpuściłbym osobiście takie bajery jak skórzana tapicerka na rzecz dużej lodówki z zamrażalnikiem oddzielnym.No i szyby trzeba ubespiedzyć. |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

|
Wysłany: 2013-12-19, 14:40
|
|
|
Sorry 2 błędy w jednym wyrazie,następnym razem się poprawię. |
|
|
|
 |
arturroa8
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-12-19, 14:42
|
|
|
Tak,masz racje Zbyszku,lodowka przede wszystkim,a zdjęcia są jedynie poglądowe
Mam parę drobiazgów, które chce mieć w swoim kamperku,i skórzanej tapicerki na mojej liście nie widzę
P.s. Sprawdziłem ogłoszenie i okazuje sie ze w tym kamperku gdzie jest skórzana tapicerka jest tez duża lodówka,a te wersje prawie wszystkie miały skórzaną tapicerkę ,pozdrawiam. |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

|
Wysłany: 2013-12-19, 18:27
|
|
|
mam garaż i używam honda PCX 125
Wypisz sobie:cena, wyposarzenie, rozkład,co powinien mieć ,jaka długość, jaki motor jaka skrzynia jakie ogrzewanie czy podwójna podłoga itp itd i w/g tego szukaj nigdy nie znajdziesz 100% ale 80 to już sukces
powodzenia |
_________________ KoKo
|
|
|
 |
arturroa8
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-12-20, 10:16
|
|
|
Podziękować wszystkim za rady ,doświadczenie z kamperem już jakieś mam,wiec wiem czego chce, pozostaje tylko wyszukać tego "prawdziwka" i jak dobrze pójdzie ferie zimowe naszych pociech spędzimy w Polsce,a ja z żonką na wyjeździe do FR Jeszcze raz dziękuje i WSZYSTKIM WAM życzę miłych i spokojnych świąt BN , no i "mokrego" sylwestra.Pozdrawiam.Artur |
|
|
|
 |
Marttino
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-03-13, 21:44 Prosze o pomoc w zakupie kampera.
|
|
|
Dzien dobry wszytskim
przed chwila sie zarejestrowalem, ciezko mi sie jeszcze tutaj polapac co i jak i od 30 min. szukam miejsca gdzie moge zamiescic temat wiec wybaczcie jesli sie powtarzam.
Od lat marze o domku na kolkach:) Ostatnio mialem kupic westfalie VW T3 albo Transita nuggeta, obydwa mi przepadly… Chcialem polaczyc cywilne auto z mieszkaniem w srodku, jak najbardziej uniwerslane, ale po tym jak mi uciekly" te auta sprzed nosa, intuicja mi podpwiada ze na wyprawe po Europie trzeba miec wiecej wygody pod reka:)
Podoba mi sie ten kamperek, duzo rozmawialem z wlascicielem(ma go ze 3/4 lata, wybudowal dla niego garaz podobno). Mam jechac okolo 400 km. w ta sobote zeby go zobaczyc.
http://allegro.pl/kamper-...4006143495.html
Co sadzicie? moze ktos juz widzail?
I czy do tego silniczka 1.6 mozna wsadzic instalacje LPG? (dzisiaj moj mechanik reperujac mi Honde, powiedzial ze to za stare auto na gaz i on by nie ryzykowal, bo moze nie wytrzymac za dlugo..;/)
Z gory serdecznie dziekuje za fachowe popdpowiedzi! |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

|
Wysłany: 2014-03-13, 21:51
|
|
|
| Mirek48 ma takiego i z gazem. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|