|
|
|
Zakup campera dla jednej osoby max. dwóch |
| Autor |
Wiadomość |
Kiki79
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-03-15, 22:21 Zakup campera dla jednej osoby max. dwóch
|
|
|
Witam
Szukam samochodu , na krótkie wypady( najczęściej 2-3 nocki , rzadziej 3-4 , ale to max.) na ryby na nockę , spać będzie jedna druga pilnować wędek .Ewentualnie , ale to max raz , dwa razy do roku jakieś krótkie turne ( tak samo 2-3 ew. 3-4 dni) po Polsce , ale raczej jedno osobowo , aby pobyć w ciszy sam na sam i pokontemplować a po powrocie aby nie bolał kręgosłup..Kolejny aspekt ważny jak nie najważniejszy jakby się dało to chętnie wybrałbym coś co raz nie rzuca się w oczy , dwa można tego używać częściej znaczy się na jedno dniowe i dwudniowe ryby tez d asie tym pojechać i na wycieczki jednodniowe też. I na te wycieczki ,żeby dało się zabrać te 4 osoby ew. trzy.
Znaczy się ni am to być przepadzisty camper raczej.
I kolejny problem chciałbym automatyczną skrzynie biegów , prosta sprawa auto będzie większość swoich tras robiła po górach , czasem w korkach .I tutaj bez ogródek kiepski jest ze mnie kierowca ,żeby ciągle stresować się ,co by nie obić gościa , który praktycznie dojechał mnie pod zderzak i tylko czeka ,żeby mu przyrżnął. To ma być odpoczynek. No chyba ,że wyprowadzicie mnie z błędu.
Większość camperów ma manuale i wybór mam ograniczony praktycznie do zera. Bo fundusze też trzymają. Myślałem nad Westfalią T4 ew. Multivanem , ale w ostatnim temacie zjechaliście mnie ,ze potrzeba mnie toalety to zacząłem szukać z toaletą , ale takich brak no chyba ,że powyżej 200tys. ale akurat nie mam.
Bo zachorowałem najpierw na GMC Savanne ( ogólnie dla mnie klasa nie do podrobienia i do łóżko z tyłu) potem na Roadtreka ( ale an tego brak kasy niestety , ale samochód klasa ) .Ale dziś przeglądając portale natchnąłem się an to .Co wy o tym sądzicie?
http://otomoto.pl/chevrol...-C25551928.html |
| Ostatnio zmieniony przez Kiki79 2014-04-09, 16:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2014-03-16, 08:59
|
|
|
Bedzie ciasniejszy niz sie wydaje bo stolika niet , a do tych kolejnych zdjec wyjeli fotele tylne. Kiedys czailem sie na takiego i ogkadajac dziwilo mnie gdzie oni zgubili te przestrzen bo na zewnatrz wielki jak dukato maxi a wsrodku wesfalia, oczywiscie odnosnie rozmiaru.
Bylem tez kiedys w poznaniu obejzec 7.5 l , gosc mowil ze pali ponad 30 |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lip 2009 Piwa: 12/9 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2014-03-16, 10:20
|
|
|
spoko ten materac pompowany.
Za taką cenę to kupił bym ducato za 10tys. przyczepę na przeszczep i zrobił kampera. |
_________________ Nie wolno pić alkoholu , bo potem człowiek jest z siebie za bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
|
Wysłany: 2014-03-16, 11:27
|
|
|
Nie kazdy potrafi.
Ale co to za porownanie _ducato 2.5 d w/s szewrolet v8 . |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
|
Wysłany: 2014-03-16, 11:35
|
|
|
| majsterek napisał/a: | :haha:
Nie kazdy potrafi.
Ale co to za porownanie _ducato 2.5 d w/s szewrolet v8 . |
takie na kacu |
_________________ Nie wolno pić alkoholu , bo potem człowiek jest z siebie za bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
Kiki79
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-03-16, 12:35
|
|
|
Właśnie cos mnie nie pasowało z tymi siedzeniami , tego patentu z materacem nie rozumiem i wprawił mnie w on w osłupienie. Że niby coś nie tak z wersalka. Ból jest z gazem bo nie bardzo w tej wersji jest gdzie go założyć .Obawiam siew tych samochodach awaryjności bo z częściami kłopot. Ogólnie to maiłem okazje posiedzieć w takim i komfort straszny .Dodatkowo podaż na kradzieże 0. Ale o awaryjności niczego się nie dowiedziałem.
Samochód dla jednej max dwóch osób. Nie chce dlatego czegoś dużego bo tylko problem a mnie nie jest to potrzebne.
Użytkowany głównie na wypady kilku dniowe na ryby ( nie wiem nie znoszę namiotów) .Ewentualnie (tu już uznacie mnie za wariata) do odpoczynku w czasie tras dalszych .Bardzo zależy mnie nie wiem czy słusznie na automatycznej skrzyni biegów. I z tej przyczyny odpada większość europejczyków . A jak są to ceny wprawiają w osłupienie (budżet to musiałbym na euro zmienić). Dodatkowo nie mam kategorii C , więc jakies kolosy odpadają (zresztą jak tym manewrować ).
Gdym chciał się bawic w przeróbkę a z kilku powodów nie chce. To w tym tygodniu po półrocznej sprzedaży sprzedałem LT35D w stanie perfekcyjnym MAX przedłużany i max podwyższany .Oddałem go za dosłownie grosze a przez ostatni rok użytkowania wydałem na naprawy eksploatacyjne ponad 10tys.( rozrząd , sprzęgło , hamulce , rozrusznik , alternator, dwa komplety opon ) i nikt tego nie docenił. |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
|
Wysłany: 2014-03-16, 12:52
|
|
|
a ja szukałem pół roku busa maxa.....Lt vel Sprinter no i kupiłem sprintera tydzień temu.
Tylko szkoda ,że nie pisałeś ,że masz do sprzedania.... |
|
|
|
 |
yaro 65
zaawansowany

Twój sprzęt: Sprinter 212D
Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Gru 2013 Piwa: 10/9 Skąd: Chełmek / Kraków
|
Wysłany: 2014-03-16, 15:01
|
|
|
Jedyny taki ,
teściowa siedzi na wersalce a zięć robi kupę za zwiewną zasłonką ,
wolę ducato . |
_________________ Życie zaczyna się po pięćdziesiątce,
czasami po dwóch .
pozdr. Jarek |
|
|
|
 |
marcin traker
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ducato Hymer 91/Hobby460 /Peugeot Concorde
|
Wysłany: 2014-03-16, 20:30
|
|
|
a kto by ze sobą teściową zabierał na urlop..masochista jaki czy cóś po za tym trzeba być asertywnym to teściowej problem |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
|
Wysłany: 2014-03-16, 21:22
|
|
|
Albo mozna jak moj kumpel miec zdrowa tesciowa i sie na nia za ta zaslonka przyczaic |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Kiki79
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-04-09, 16:14
|
|
|
Nie mam żony, dziewczyny, narzeczonej a tym bardziej teściowej nie mam nawet kochanki jeśli o to chodzi. Będę jeździł sam ew. z kumplem. Bo wszyscy wolą stacjonarne wakacje. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|