|
|
Przetwornica Azo 2000/4000 nie odpala |
Autor |
Wiadomość |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 339/679 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2025-08-21, 20:54 Przetwornica Azo 2000/4000 nie odpala
|
|
|
Mam problem nie chce mi wystartować przetwornica, akumulator mam lifepo4 ustawiony jest na 1800W maxymalny pobór mocy, ale, chodziła godzinę wcześniej, miała jedną zwiechę za drugim razem odpaliła odkurzacz suszarka 1000, zrobiłem próbę czy klima odpali piękne odpaliła bez piszczenia chodziła z godzinę zjadła 35% akumulatora, kable wogóle nie nagrzane przetwornica też normalna nawet nie ciepła inna sprawa że ma dobre chłodzenie nie jest zamknięta, po godzinie chce odpalić i wywala cały prąd popiskuje światełko na wyłączniku przygasa, zrobiłem kilka prób bez skutku, lifepo4 bez przetwornicy działa urządzenia odpalają jest ok a ta Frania niedziala, mogła się uwalić? czy podejzewacie co to jest jaka przyczyna
Z góry dziękuję za podpowiedź |
_________________ komplet |
|
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2025-08-22, 21:32
|
|
|
Przetwornica działa ale na innym lifepo4, sprawdziłem czy lifepo4 na którym nie odpala ta przetwornica działa na innej przetwornicy też działa, może BMS jk nie pasuje AZO |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2025-08-23, 20:18
|
|
|
Problem przetwornicy chyba się rozwiązał, włącznik zepsuty, będę to jeszcze testował.
Pojawił się inny problem po rozwiązaniu poprzedniego, mianowicie dc/dc zamiast ładować lifepo4 oddaje prąd i na wskaźnikach mam - 17a np. Jak zgaszę silnik to pojawia się w plusie kilka amper to co z solara, dc/dc to nordelettronica energoblok też tej firmy, alternator nie podaje więcej jak 12,6V a lifepo4 potrzebuje ponad 14,5V, na desce nie świeci brak ładowania alternatora |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|